Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2012, 11:33:25
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Daca pentru majoritatea oamenilor, fumatul s-a dovedit a fi un viciu cauzator de boli grave, o dependenta, cei care inca nu au probleme de pe urma acestui urat obicei, nu se pot eschiva, mai ales daca se declara crestini.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2012, 12:48:20
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Daca pentru majoritatea oamenilor, fumatul s-a dovedit a fi un viciu cauzator de boli grave, o dependenta, cei care inca nu au probleme de pe urma acestui urat obicei, nu se pot eschiva, mai ales daca se declara crestini.
Acest obicei nu este, în sine, nici urât și nici frumos, la fel cum a bea vin nu este urât sau frumos.

Și nu este "o eschivare" ci un adevăr să spui că pot să fumez, fără a fi vicios, dependent și fără a-mi distruge sănătatea.

După logica dumneavoastră, care pune criteriul majorității înainte altor criterii, ar rezulta că în România nu poți be bere fără să fii alcoolic, pentru că majoritatea oamenilor beau în neștire bere de duzină la PET din alocația copiilor; nu poți citi un ziar fără să fii degenerat moral, pentru că majoritatea oamenilor citesc Click și Can-Can, nu te poți uita la televizor fără să fi spălat pe creier, pentru că imensa majoritate se uită la telenovele, Schimb de mame și OTV.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2012, 14:49:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Acest obicei nu este, în sine, nici urât și nici frumos, la fel cum a bea vin nu este urât sau frumos.

Și nu este "o eschivare" ci un adevăr să spui că pot să fumez, fără a fi vicios, dependent și fără a-mi distruge sănătatea.

După logica dumneavoastră, care pune criteriul majorității înainte altor criterii, ar rezulta că în România nu poți be bere fără să fii alcoolic, pentru că majoritatea oamenilor beau în neștire bere de duzină la PET din alocația copiilor; nu poți citi un ziar fără să fii degenerat moral, pentru că majoritatea oamenilor citesc Click și Can-Can, nu te poți uita la televizor fără să fi spălat pe creier, pentru că imensa majoritate se uită la telenovele, Schimb de mame și OTV.
Psalmul 140

1. Doamne, strigat-am către Tine, auzi-mă; ia aminte la glasul rugăciunii mele, când strig către Tine.
2. Să se îndrepteze rugăciunea mea ca tămâia înaintea Ta; ridicarea mâinilor mele, jertfă de seară.
3. Pune Doamne, strajă gurii mele și ușă de îngrădire, împrejurul buzelor mele.
4. Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; iar cu oamenii cei care fac fărădelege nu mă voi însoți cu aleșii lor.
5. Certa-mă-va dreptul cu milă și mă va mustra, iar untdelemnul păcătoșilor să nu ungă capul meu; că încă și rugăciunea mea este împotriva vrerilor lor.
6. Prăbușească-se de pe stâncă judecătorii lor. Auzi-se-vor graiurile mele că s-au îndulcit,
7. Ca o brazdă de pământ s-au rupt pe pământ, risipitu-s-au oasele lor lângă iad.
8. Căci către Tine, Doamne, Doamne, ochii mei, spre Tine am nădăjduit, să nu iei sufletul meu.
9. Păzește-mă de cursa care mi-au pus mie și de smintelile celor ce fac fărădelege.
10. Cădea-vor în mreaja lor păcătoșii, ferit sunt eu până ce voi trece.

1 Corinteni 6

12. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
prin fire si prin har anonim30 Dogmatica 174 26.01.2012 14:29:37
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 13:09:26
Comunicat de Presa cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 27 14.08.2010 13:49:50
Comunicat de presă cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 4 24.09.2009 04:49:55
Presa bisericeasca catalinabalhui Biserica Ortodoxa si Massmedia 0 09.04.2009 09:10:58