![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Faptul ca jertfa lui Hristos e incompleta si nedesavarsita e concluzia ta si NU a mea. Eu Nu am spus asa ceva. Si DA, omul trebuie sa faca fapte pentru a se mantui. Jertfa lui Hristos este precum o usa, dar tu trebuie sa mergi pana la ea si sa o deschizi. Dumnezeu nu te duce pana la usa cu forta si te obliga sa o deschizi
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
pe bune? Amice esti picat din luna? Credinta si faptele TREBUIESC sa merga mana in mana. Una fara alta nu se poate. Consideri si tu cumva Epistola lui Iacob "epistola de paie" ca Luther? Sunt destui oameni (eu chiar cunosc cativa) care fac fapte de caritate FARA sa creada in Dumnezeu. Deci cum ziceai si tu..."el chiar le face", dar le face degeaba
|
|
|||
|
|||
![]()
Am spus eu altceva? Creștinul nu poate să nu facă fapte bune dacă are credință. Dacă nu le face, înseamnă că nu e creștin adevărat; e doar unul nominal...
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci, sa concluzionam: cand crestinul face fapte bune inseamna ca are credinta, iar cand nu face fapte bune atunci nu are credinta? Este aceasta afirmatie corecta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Deloc! Fraza mea suna cu totul altfel.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca atare, nu poti spune doar uitandu-te la fapte daca un om are deja credinta in Hristos sau nu, cu exceptia cazurilor de martiri care ieseau vii si neatinsi din ruguri incinse, dar poti spune daca unul ce se declara credincios este cu adevarat credincios: daca nu are fapte izvorate din credinta sa si care sa dea marturie prin fapte despre credinta lui declarata cu buzele, atunci credinta de fapt nu exista ci este doar un chimval rasunator. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Afirmatia asta echivaleaza cu Descartes: "Gandesc, deci exist!" Mai, mantuitule, ce filosof se ascunde in haine de sectar!! Ma minunez de-a dreptul! Last edited by Illuminatu; 08.08.2012 at 21:25:13. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|