Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2012, 00:43:15
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Mi se pare corectă argumentația, cu o singură excepție: nu-mi pot imagina că această generalizare a bucatelor curate să se refere la absolut tot ce mănâncă azi oamenii, căci nu-mi pot imagina un fariseu, un apostol, ori pe Iisus mâncând gândaci, șobolani, ori viermi. Despre asta era vorba...

Cred ca de aici deriva refuzul dvs. de a accepta versetele biblice, de la faptul ca dvs., la fel ca si Ap. Petru la inceput, nu va puteti imagina o apropiere fata de ceea ce ati fost invatat ca este necurat. Apostolul Petru a sfarsit prin a manca cu paganii, si cu siguranta paganii nu mancau casher si ei insisi nu erau curati dupa Vechea Lege. Asa cum apostolul s-a putut apropia pana la urma de pagani, tot asa s-a putut apropia si de mancarea lor. Cum de altfel o facuse deja cand era in compania Domnului care manca si cu paganii. Niciodata ap. Petru nu a ripostat cat Domnul era cu ei, nu I-a zis niciodata ca el nu intra cu Domnul in casa pagana si la masa cu paganii, ci a ripostat numai dupa ce Domnul nu mai era cu ei, ca si cum cele facute deja cu putin timp in urma ar fi fost uitate. De unde se vede cine curatea si omul si bucatele.
Iar acum imi vine in minte o intrebare: scrie cumva in Biblie ca cei trimisi la oameni sa ii evanghelizeze trebuie sa manance ceea ce oamenii le pun pe masa? Sau am citit-o in alta parte?

Last edited by Tartaruga; 07.08.2012 at 00:45:46.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 09:35:29
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Sa mancati din tot ce se vinde pe piata, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului. (1Cor.10:25)

fac asta adventistii? nu! ei cerceteaza cu atentie conform legii mozaice si nu conform preceptelor crestine.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 14:24:55
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Sa mancati din tot ce se vinde pe piata, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului. (1Cor.10:25)

fac asta adventistii? nu!
Desigur că nu fac, ei fac alegeri inteligente când se duc la piață, nu cumpără chiar orice marfă stricată ori nesănătoasă. Și încă un lucru totdeauna omis de iubitorii români ai porcului (căci de fapt asta e problema): Pavel se referă la scrupulele inutile pe care și le-ar putea face creștinul vis a vis de carnea jertfită idolilor ce se găsea pe piață. Iar acolo nu se găsea carne de "viermi, gândaci și șobolani".
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 10:24:12
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Iar acum imi vine in minte o intrebare: scrie cumva in Biblie ca cei trimisi la oameni sa ii evanghelizeze trebuie sa manance ceea ce oamenii le pun pe masa? Sau am citit-o in alta parte?

Daca va pofteste un necredincios la o masa, si voiti sa va duceti, sa mancati din tot ce va pune inainte, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului. (1Cor.10:27)

dar tine cont acest domn, "osutafaraunu", de ce spune Biblia? nu! important este pentru dumnealui sa peroreze doctrinele unui cult, si anume ale cultului adventist, nu-l intereseaza Scripturile.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 14:23:15
Banned

Implicit

Citat:
  1. Când cineva te invită la masă, se presupune că nu te forțează cu pistolul la tâmplă să mănânci, și nu-ți vrea răul
  2. Dacă nu-ți vrea răul, înseamnă că-ți oferă tot ce e mai bun; deci nu viermi, gândaci și șobolani la proțap
Ceva, ceva tot ați citit (în Biblie), situația descrisă fiind de o cu totul altă natură...
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 16:49:54
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
  1. Când cineva te invită la masă, se presupune că nu te forțează cu pistolul la tâmplă să mănânci, și nu-ți vrea răul
  1. Asa este, dar l-ai jigni daca nu ai manca; ai da dovada ca esti un nesimtit: omul s-a pregatit si te-a primit in casa lui si pe deasupra ti-a mai pregatit si o masa; si tu, ca un nesimtit il refuzi, ii refuzi ospitalitatea punand intre tine, nesimtitul, si iubirea lui legea urii si a nerecunostintei. Foarte urat!!

Citat:
  2. Dacă nu-ți vrea răul, înseamnă că-ți oferă tot ce e mai bun; deci nu viermi, gândaci și șobolani la proțap.
Asa este, un cotlet bine fript cu cartofi prajiti, ca asa considera el ca te cinsteste la adevarata ta valoare!!
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 18:18:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Asa este, dar l-ai jigni daca nu ai manca; ai da dovada ca esti un nesimtit: omul s-a pregatit si te-a primit in casa lui si pe deasupra ti-a mai pregatit si o masa; si tu, ca un nesimtit il refuzi, ii refuzi ospitalitatea punand intre tine, nesimtitul, si iubirea lui legea urii si a nerecunostintei. Foarte urat!!
Din fericire, nu toți ortodocșii gândesc ca tine, unii chiar respectă convingerile adventiștilor, chiar și când le consideră nebiblice.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 21:16:59
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Din fericire, nu toți ortodocșii gândesc ca tine, unii chiar respectă convingerile adventiștilor, chiar și când le consideră nebiblice.
Iar te lasa imaginatia?
Daca omul acela nu cunoaste despre tine ca esti sectar sambetist?

Sau ar fi trebuit sa cunoasca acest lucru primordial? Incultul!!
Reply With Quote
Vechi 11.08.2012, 00:50:22
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
  2. Dacă nu-ți vrea răul, înseamnă că-ți oferă tot ce e mai bun; deci nu viermi, gândaci și șobolani la proțap
Ceva, ceva tot ați citit (în Biblie), situația descrisă fiind de o cu totul altă natură...
Mi-au soptit colegii de forum ca era din Biblie :)

Nu cred ca un roman care va serveste cu o ciorba de perisoare si niste sarmale cu mamaliga va doreste raul, dimpotriva, va da ce are mai bun si mostenit prin traditie de la parinti. Dvs. insa refuzati pe motiv de constiinta in conditiile in care Biblia va cere contrariul, sa mancati ce va da omul.
Daca mergeti in China de exemplu, sau alte tari indepartate, si cineva va serveste cu gandaci, la ei este o delicatesa si sunt restaurante care vand si expun foarte multe specii frumos aranjate. Va inteleg daca refuzati pe motiv de gust, si eu as face-o, dar nu pe motiv de constiinta, tocmai ca acest motiv a fost desfiintat. Ca atare, este perfect crestin sa fie lasati sa-si creasca insectele despre care zic ei ca le aduc aportul proteic, sunt usor de crescut si foarte ecologice pentru ca mananca putin si nu prea sunt deseuri.

Deci daca dvs. refuzati ciorba de perisoare si sarmalele cu mamaliga pentru ca nu suportati gustul, este ok. Daca insa refuzati pe motiv de constiinta, pentru ca ar contine carne de porc, va aflati in greseala conform citatului soptit de colegul de forum, caruia ii multumesc.
:)
Reply With Quote
Vechi 11.08.2012, 07:56:03
Banned

Implicit

Citat:
Mi-au soptit colegii de forum ca era din Biblie :)

Nu cred ca un roman care va serveste cu o ciorba de perisoare si niste sarmale cu mamaliga va doreste raul, dimpotriva, va da ce are mai bun si mostenit prin traditie de la parinti. Dvs. insa refuzati pe motiv de constiinta in conditiile in care Biblia va cere contrariul, sa mancati ce va da omul.
Daca mergeti in China de exemplu, sau alte tari indepartate, si cineva va serveste cu gandaci, la ei este o delicatesa si sunt restaurante care vand si expun foarte multe specii frumos aranjate. Va inteleg daca refuzati pe motiv de gust, si eu as face-o, dar nu pe motiv de constiinta, tocmai ca acest motiv a fost desfiintat. Ca atare, este perfect crestin sa fie lasati sa-si creasca insectele despre care zic ei ca le aduc aportul proteic, sunt usor de crescut si foarte ecologice pentru ca mananca putin si nu prea sunt deseuri.

Deci daca dvs. refuzati ciorba de perisoare si sarmalele cu mamaliga pentru ca nu suportati gustul, este ok. Daca insa refuzati pe motiv de constiinta, pentru ca ar contine carne de porc, va aflati in greseala conform citatului soptit de colegul de forum, caruia ii multumesc.
:)
Indiferent ce v-a șoptit în cască colegu', a făcut-o pentru a vă abate atenția de la ceea ce tocmai v-am demonstrat: când ajungi să fi invitat la masă în cadrul evanghelizării, gazda deja are un interes deosebit pentru principiile tale de credință și se presupune că-ți respectă convingerile. Afară de cazul că te invită la sărmăluțe capra cu trei iezi...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32