![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca de aici deriva refuzul dvs. de a accepta versetele biblice, de la faptul ca dvs., la fel ca si Ap. Petru la inceput, nu va puteti imagina o apropiere fata de ceea ce ati fost invatat ca este necurat. Apostolul Petru a sfarsit prin a manca cu paganii, si cu siguranta paganii nu mancau casher si ei insisi nu erau curati dupa Vechea Lege. Asa cum apostolul s-a putut apropia pana la urma de pagani, tot asa s-a putut apropia si de mancarea lor. Cum de altfel o facuse deja cand era in compania Domnului care manca si cu paganii. Niciodata ap. Petru nu a ripostat cat Domnul era cu ei, nu I-a zis niciodata ca el nu intra cu Domnul in casa pagana si la masa cu paganii, ci a ripostat numai dupa ce Domnul nu mai era cu ei, ca si cum cele facute deja cu putin timp in urma ar fi fost uitate. De unde se vede cine curatea si omul si bucatele. Iar acum imi vine in minte o intrebare: scrie cumva in Biblie ca cei trimisi la oameni sa ii evanghelizeze trebuie sa manance ceea ce oamenii le pun pe masa? Sau am citit-o in alta parte? Last edited by Tartaruga; 07.08.2012 at 00:45:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa mancati din tot ce se vinde pe piata, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului. (1Cor.10:25)
fac asta adventistii? nu! ei cerceteaza cu atentie conform legii mozaice si nu conform preceptelor crestine. |
|
|||
|
|||
![]()
Desigur că nu fac, ei fac alegeri inteligente când se duc la piață, nu cumpără chiar orice marfă stricată ori nesănătoasă. Și încă un lucru totdeauna omis de iubitorii români ai porcului (căci de fapt asta e problema): Pavel se referă la scrupulele inutile pe care și le-ar putea face creștinul vis a vis de carnea jertfită idolilor ce se găsea pe piață. Iar acolo nu se găsea carne de "viermi, gândaci și șobolani".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca va pofteste un necredincios la o masa, si voiti sa va duceti, sa mancati din tot ce va pune inainte, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului. (1Cor.10:27) dar tine cont acest domn, "osutafaraunu", de ce spune Biblia? nu! important este pentru dumnealui sa peroreze doctrinele unui cult, si anume ale cultului adventist, nu-l intereseaza Scripturile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca omul acela nu cunoaste despre tine ca esti sectar sambetist? Sau ar fi trebuit sa cunoasca acest lucru primordial? Incultul!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca un roman care va serveste cu o ciorba de perisoare si niste sarmale cu mamaliga va doreste raul, dimpotriva, va da ce are mai bun si mostenit prin traditie de la parinti. Dvs. insa refuzati pe motiv de constiinta in conditiile in care Biblia va cere contrariul, sa mancati ce va da omul. Daca mergeti in China de exemplu, sau alte tari indepartate, si cineva va serveste cu gandaci, la ei este o delicatesa si sunt restaurante care vand si expun foarte multe specii frumos aranjate. Va inteleg daca refuzati pe motiv de gust, si eu as face-o, dar nu pe motiv de constiinta, tocmai ca acest motiv a fost desfiintat. Ca atare, este perfect crestin sa fie lasati sa-si creasca insectele despre care zic ei ca le aduc aportul proteic, sunt usor de crescut si foarte ecologice pentru ca mananca putin si nu prea sunt deseuri. Deci daca dvs. refuzati ciorba de perisoare si sarmalele cu mamaliga pentru ca nu suportati gustul, este ok. Daca insa refuzati pe motiv de constiinta, pentru ca ar contine carne de porc, va aflati in greseala conform citatului soptit de colegul de forum, caruia ii multumesc. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|