Citat:
În prealabil postat de bluester
Lasa-ma sa ghicesc , Hristos a pomenit de biserica adventista :))).
|
N-ai ghicit, stai jos!
Citat:
Lasand , gluma la o parte , la inceput (pana in anul 1054) Biserica era Universala - si a avut contact cu Sfintii Apostoli
|
Contact vizual, ori contact electric?
Citat:
( intemeiata/infiintata de insisi apostolii ).
|
Lăsând gluma la o parte, apostolii n-au întemeiat nici Biserica Universală (Catolică), nici Biserica Ortodoxă. Dacă ar fi fost așa, ar fi trebuit ca denumirea să apară în Evanghelii, F.A., Epistole ori măcar în Apocalipsa. Timp de 60 de ani să nu scri un cuvințel despre asta? Nț, Nț!
Citat:
Dupa care in anul 1054 s-a despartiti in Biserica Ortodoxa si catolica - Important! ambele au aceleasi radacini apostolice. Deci noi ortodocsii avem siguranta ca la carma Bisericii Ortodoxe se afla Hristos.(efeseni 1,22)
|
Or fi rădăcinile apostolice, dar fructele sunt amare...
Citat:
In timp ce , la adventisti capul bisericii este Ellen White
|
Capul Bisericii este Hristos. Așa scrie și așa credem.
Citat:
(pentru ca ea a infiintat aceasta adunare , si nicidecum Sfintii Apostoli).
|
Tocmai am spus că nici Biserica Catolică, nici cea Ortodoxă n-au fost înființate de apostoli. Nici cea Adventistă, ca să fi împăcată... ar fi absurd să afirm asta (la data înființării ei apostolii erau morți de mult).
Citat:
Hristos se afla in Biserica Sa. Hristos este prezent in orice Sfanta Taina (Euharistiei, Spovedaniei , Botezului) , este prezent la Sfanta Liturghie , prezent oricand in Biserica. Biserica este trupul Lui (Efeseni 1,23). Deci DA , Biserica este mantuitoare. Cand zici Biserica zici (automat) si Hristos - Fiul lui Dumnezeu.
|
Când zici trup, zici automat Cap!?
Citat:
Am inteles , mai degraba intra in Imparatia lui Dumnezeu un ateu ,care a ponegrit Biserica -toata viata lui, si un eretic ,care a propovaduit o erezie (o minciuna -Diavolul este tatal minciunii ->Ioan 8,44) deci care l-a propovaduit pe satana..... iar ortodocsii nici macar nu au ce cauta in rai.
Dumneata realizezi ce prostii spui ?
|
"Prostia" asta a spus-o mai întâi Hristos când a afirmat (Mat.21,31) că vameșii și desfrânatele merg în Împărăția lui Dumnezeu înaintea "dreptcredincioșilor" ce postesc de două ori pe săptămână, fac exorcizări și au minuni. Și nu din cauza lucrurilor bune care le fac și le au ("dreptcredincioșii"), ci din cauza fără-de-Legii pe care nu doar o săvârșesc, dar o și predică. Nah, că am spus-o!
Citat:
Nu crezi ca Hristos face minuni in Biserica Sa ? Nu crezi ca cu ajutorul lui Hristos nu putem scoate (exorciza) diavolii din oamenii posedati ?
|
Ba cred, dar asta nu-i va scuti pe respectivii dreptcredincioși (că or fi ortodocși ori adventiști - să fie clar!) să ajungă în foc. Pentru ce-am spus mai sus. De fapt Hristos a spus (Mat.7,23).