Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2012, 13:21:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pentru cei 14 botezați există evidențe, există certificate de botez, există chiar înregistrări video.
Pai sa le vedem.
Cand ai fost intrebat de niste detalii cu totul generice, ai dat-o cotita ca ti-as fi cerut chipurile numele si CNP -ul.

Citat:
În schimb pentru făcătura aceea există doar o filmare aproximativă și o minciună cât mitra episcopală ce o girează! Nu a existat niciodată un pastor adventist cu numele David Lucian. Nici măcar la Mișcarea de Reformă. Așa că e bine de știut: cu o mârșăvie nu se face primăvară!
Pai doar nu era sa recunosti ..
Recunosti doar ce si cat iti convine.

Citat:
Educația religioasă nu e "spălare de creier" decât din perspectiva ateilor și apoi,
Nu este "educatie religioasa" este "educatie adventista" si asta da, e spalare pe creer.

E ca si cand ti-ai educa copilul sa fie fumator, hotz sau betziv (cam asa e, translatat in plan spiritual)
Nu e tot educatie? Ce e rau sa dai o educatie copilului, daaaa?

Citat:
nu confunda botezul bebelușilor cu botezul făcut în copilărie.
Ooo..ce mare diferenta.
Un copil este influentabil si va face oricum ceea ce spun parintii.

Mai ales cand vorbim de parinti care te conditioneaza cu bani si alte mijloace pentru a fi un "bun adventist".
Iarasi, stiu caz concret

Citat:
Mai are o soluție: să nu se boteze. Rar se întâmplă ca să se boteze la 14 ani, de obicei se botează după 20. Ca să nu mai spun de cei proveniți din mediul ortodox care vin să se boteze la vârstă matură.
Rar, nearar, permiteti deci manipularea copiilor.

Citat:
Și cu asta ce vrei să demonstrezi? Că există și adventiști nepracticanți? Da, există! La fel cum există și milioane (da, ai citit bine: milioane) de ortodocși nepracticanți. Și ce-i cu asta?
Pai sa facem si noi caz de ei, ca adventistii oricum fac caz de ortodocsii nepracticanti la tot pasul.

Nu ti se pare corect asa?

Citat:
Noroc cu cei mulți care mai echilibrează situația. După cum scris este:

"că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află."(Matei 7:13)
Cam 86%.
Statistici arata ca ortodocsi practicant sunt in jur de 4%, admitand de dragul statisticii ca cei care frecventeaza biserica sunt oarecum practicanti.

Restul sunt lumesti sau mai rau, ajung la secte.

A, ca au o si o oarecare simpatie pentru Biserica Ortodoxa care nu va lasa pe voi si pe atei sa va faceti complet de cap, este partea a doua.

Stiu ca va cade greu, dar asta este.

Citat:
Cam asta înseamnă pentru tine practicant? Să mergi duminica/sâmbăta la Biserică și să asculți predica cap coadă? Nu mă miră că diavolul plantează indicatoare cu "drum îngustat" și așazișii "practicanți" cred în naivitatea lor că chiar așa este. Că e vorba de ortodocși ori adventiști nominali...
Am convingerea personala ca sunt mult mai putin ortodocsi nepracticanti din cei care frecventeaza biserica decat neoprotestanti nepracticanti din cei care frecventeaza adunarea.

Citat:
Mă întreb de ce mai sunt ținuți în registre dacă n-au călcat pe acolo. Au fost duși la început cu căruciorul și urmează să mai fie duși cu dricul, ar trebui să fie numiți "ortodocși pe roți".
Stiu, iti sta ca un ghimpe in posterior faptul ca nu se intampla ca la catolici, sa ajunga sa ceara sa fie stersi din registrele de botez.

Daca nu vor sa fie adventisti, macar sa fie atei, stapanul tau ar fi tare multumit.

Citat:
Limita calității de membru nu e impusă de scrupulele membrilor, ori de media aritmetică dintre rece/clocot, ci de Legea lui Dumnezeu.
Aiurea, stiu adventisti care incalca grosier sabatul, au afacerile deschise si sambata, apropo daca sunt angajati ortodocsi, nu se pune?

Dar fiind oameni cu bani si zeciuiala e pe masura, deci la ei "dumnezeul adventist cel neschimbator" mai face cate o ciupeala la lege.

Last edited by AlinB; 10.07.2012 at 13:26:09.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09