Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2012, 13:14:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
...sa fie nevasta VOASTRA? Cum adica?
Adică să-ți iei de nevastă o soră de credință. Așa cum aveau Petru și ceilalți apostoli. Dl. sad story voia să demonstreze cu Scriptura că apostolii nu erau niște călugări, ci aveau soții.
Vechi 10.07.2012, 13:18:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Consider ca diferentele in doctrina mantuirii nu sunt mici, ci sunt fundamental diferite.

Teologia ortodoxa afirma inechivoc ca mantuirea nu trebuie privita sub aspect juridic (asa cum am precizat anterior in postarea relevanta) ci sub aspect curativ, de vindecare de moarte in primul rand sufleteasca duhovniceasca si apoi biologica; si in al doilea rand de robia satanei.

Astfel, conform teologiei filocalice, Hristos Iisus ne-a rascumparat (mantuit) in sensul izbavirii de moarte (duhovniceasca si biologica) ce implica pacatul ("boldul mortii este pacatul" 2 Cor 15,56). Sangele Domnului Hristos Iisus nu a fost dat ca schimb (troc) mortii si diavolului (care ne tinea robiti in moarte si in pacate) pentru ca astfel sa fim noi sloboziti - Doamne fereste o asemnea cugetare! - ci sangele Sau si trupul Sau datatoare de viata au biruit moartea (duhovniceasca si biologica) si pe diavol (care este mort duhovniceste si stapan si prototip al mortii duhovnicesti) si astfel moartea si diavolul au fost fortate de sangele si trupul Domnului Hristos Iisus (mai ales prin taina Sfintei Euharistii) sa se retraga (sa se departeze, sa fuga), din persoana umana (patrunsa de Hristos Iisus prin harului Duhului Sfant, prin Sfintele Taine ale Bisericii, mai ales Taina Sfintei Euharistii) si astfel sa o slobozeasca.

Deci sagnele si trupul Domnului Iisus Hristos sunt doar pentru viata (duhovniceasca si biologica), caci sunt datatoare de viata (duhovniceasca si biologica) si nicidecum nu pot fi date in schimb(troc) pentru noi oamenii, nici lui Dumnezeu Tatal si nici mortii si diavolului.
Probabil că sunt mari aceste diferențe de abordare soteriologică, însă -cum spuneți- nu are rost să constituie un motiv [în plus] de vrajbă. În ce privește "aspectul juridic", acesta nu e de neglijat, căci nici Hristos nu l-a trecut cu vederea. Pentru El-Creatorul care doar zice și se înfăptuiește ar fi fost suficient să rostească un cuvânt ("din această clipă, sunteți toți iertați și mântuiți") și să ocolească Crucea. Dar nu se putea, căci "plata păcatului este moartea". Moartea înlocuitoare (în locul nostru) care ne-a adus viața cum bine ziceți în continuare.
Vechi 10.07.2012, 13:21:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pentru cei 14 botezați există evidențe, există certificate de botez, există chiar înregistrări video.
Pai sa le vedem.
Cand ai fost intrebat de niste detalii cu totul generice, ai dat-o cotita ca ti-as fi cerut chipurile numele si CNP -ul.

Citat:
În schimb pentru făcătura aceea există doar o filmare aproximativă și o minciună cât mitra episcopală ce o girează! Nu a existat niciodată un pastor adventist cu numele David Lucian. Nici măcar la Mișcarea de Reformă. Așa că e bine de știut: cu o mârșăvie nu se face primăvară!
Pai doar nu era sa recunosti ..
Recunosti doar ce si cat iti convine.

Citat:
Educația religioasă nu e "spălare de creier" decât din perspectiva ateilor și apoi,
Nu este "educatie religioasa" este "educatie adventista" si asta da, e spalare pe creer.

E ca si cand ti-ai educa copilul sa fie fumator, hotz sau betziv (cam asa e, translatat in plan spiritual)
Nu e tot educatie? Ce e rau sa dai o educatie copilului, daaaa?

Citat:
nu confunda botezul bebelușilor cu botezul făcut în copilărie.
Ooo..ce mare diferenta.
Un copil este influentabil si va face oricum ceea ce spun parintii.

Mai ales cand vorbim de parinti care te conditioneaza cu bani si alte mijloace pentru a fi un "bun adventist".
Iarasi, stiu caz concret

Citat:
Mai are o soluție: să nu se boteze. Rar se întâmplă ca să se boteze la 14 ani, de obicei se botează după 20. Ca să nu mai spun de cei proveniți din mediul ortodox care vin să se boteze la vârstă matură.
Rar, nearar, permiteti deci manipularea copiilor.

Citat:
Și cu asta ce vrei să demonstrezi? Că există și adventiști nepracticanți? Da, există! La fel cum există și milioane (da, ai citit bine: milioane) de ortodocși nepracticanți. Și ce-i cu asta?
Pai sa facem si noi caz de ei, ca adventistii oricum fac caz de ortodocsii nepracticanti la tot pasul.

Nu ti se pare corect asa?

Citat:
Noroc cu cei mulți care mai echilibrează situația. După cum scris este:

"că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află."(Matei 7:13)
Cam 86%.
Statistici arata ca ortodocsi practicant sunt in jur de 4%, admitand de dragul statisticii ca cei care frecventeaza biserica sunt oarecum practicanti.

Restul sunt lumesti sau mai rau, ajung la secte.

A, ca au o si o oarecare simpatie pentru Biserica Ortodoxa care nu va lasa pe voi si pe atei sa va faceti complet de cap, este partea a doua.

Stiu ca va cade greu, dar asta este.

Citat:
Cam asta înseamnă pentru tine practicant? Să mergi duminica/sâmbăta la Biserică și să asculți predica cap coadă? Nu mă miră că diavolul plantează indicatoare cu "drum îngustat" și așazișii "practicanți" cred în naivitatea lor că chiar așa este. Că e vorba de ortodocși ori adventiști nominali...
Am convingerea personala ca sunt mult mai putin ortodocsi nepracticanti din cei care frecventeaza biserica decat neoprotestanti nepracticanti din cei care frecventeaza adunarea.

Citat:
Mă întreb de ce mai sunt ținuți în registre dacă n-au călcat pe acolo. Au fost duși la început cu căruciorul și urmează să mai fie duși cu dricul, ar trebui să fie numiți "ortodocși pe roți".
Stiu, iti sta ca un ghimpe in posterior faptul ca nu se intampla ca la catolici, sa ajunga sa ceara sa fie stersi din registrele de botez.

Daca nu vor sa fie adventisti, macar sa fie atei, stapanul tau ar fi tare multumit.

Citat:
Limita calității de membru nu e impusă de scrupulele membrilor, ori de media aritmetică dintre rece/clocot, ci de Legea lui Dumnezeu.
Aiurea, stiu adventisti care incalca grosier sabatul, au afacerile deschise si sambata, apropo daca sunt angajati ortodocsi, nu se pune?

Dar fiind oameni cu bani si zeciuiala e pe masura, deci la ei "dumnezeul adventist cel neschimbator" mai face cate o ciupeala la lege.

Last edited by AlinB; 10.07.2012 at 13:26:09.
Vechi 10.07.2012, 13:22:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Probabil că sunt mari aceste diferențe de abordare soteriologică, însă -cum spuneți- nu are rost să constituie un motiv [în plus] de vrajbă. În ce privește "aspectul juridic", acesta nu e de neglijat, căci nici Hristos nu l-a trecut cu vederea. Pentru El-Creatorul care doar zice și se înfăptuiește ar fi fost suficient să rostească un cuvânt ("din această clipă, sunteți toți iertați și mântuiți") și să ocolească Crucea. Dar nu se putea, căci "plata păcatului este moartea". Moartea înlocuitoare (în locul nostru) care ne-a adus viața cum bine ziceți în continuare.
Logica legalista imprumutata de la fratii catolici din care stramosul adventistilor, nenea Luther s-a rupt
Vechi 10.07.2012, 13:29:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Doar bebelușului i se face "băiță". În văniță. Ori în... cristel-niță. De la caz...
Te rog, nu suprapune conceptele cultului tau peste cele ortodoxe.

Ce este la voi botezul?

Sustine doctrina voastra ca botezul are vreun efect haric?

Aduce el un beneficiu suplimentar celui care a venit sa se boteze?

De ce natura?
Vechi 10.07.2012, 13:32:19
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Adică să-ți iei de nevastă o soră de credință. Așa cum aveau Petru și ceilalți apostoli. Dl. sad story voia să demonstreze cu Scriptura că apostolii nu erau niște călugări, ci aveau soții.
nu e chiar asa. Amicul sad story a vorbit de o femeie care era nevasta NOASTRA si nu a cuiva anume deci bun comun. E corect asa?
Vechi 10.07.2012, 13:53:21
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
N-avem dreptul sa ducem cu noi o sora, care sa fie nevasta noastra, cum fac ceilalti apostoli si fratii Domnului si Chifa? (1Cor.9:5)
- asta în varianta Cornilescu.

În biblia ortodoxă versetul sună așa: „Oare nouă nu ne stă'n putere să purtăm cu noi o femeie-soră, ca și ceilalți apostoli și ca frații Domnului și ca Chefa?”.

A tradus fiecare după cum a înțeles sau după cum a vrut să înțeleagă. Părintele Anania a ținut cont, însă, de tradiția Bisericii, conform căreia Sfântul Pavel n-a avut nevastă, dar și de cele scrise de Apostolul însuși când recomandă celibatul.

Last edited by N.Priceputu; 10.07.2012 at 14:02:48.
Vechi 10.07.2012, 14:40:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai sa le vedem.
Cand ai fost intrebat de niste detalii cu totul generice, ai dat-o cotita ca ti-as fi cerut chipurile numele si CNP -ul.
Pentru că acele amănunte mi s-au părut total nelalocul lor, ca și cum aș fi mințit. Cele două botezuri se află arhivate pe saitul comunității, dar aleg să nu-ți dau adresa, tocmai pentru că ai încălcat prezumția de nevinovăție. Sunt deja obișnuit cu scepticismul vostru, chiar și după ce primiți atâtea dovezi clare.

Citat:
Pai doar nu era sa recunosti ..
Recunosti doar ce si cat iti convine.
Nu eu trebuie să recunosc, ci cei care au făcut grosolănia aceea penală. Acum doi ani când a fost discuția referitoare la acea informație pe un alt forum, am făcut o investigație privitoare la acel "pastor" adventist. Nu există și nici n-a existat un asemenea pastor. Dacă informația apărea doar pe acest forum, nu era nicio problemă, am sistat deja la suficiente minciuni și dezinformări; însă filmarea respectivă atestă implicarea unor pesonaje de vârf din B.O.R. și asta e grav de tot! Cu asemenea metode venale se ocupă clerul B.O.R.? Destul de rușinos!

Citat:
Nu este "educatie religioasa" este "educatie adventista" si asta da, e spalare pe creer.
Ar trebui și eu să afirm că educația ortodoxă e spălare pe creeer?(sic!)

Citat:
E ca si cand ti-ai educa copilul sa fie fumator, hotz sau betziv (cam asa e, translatat in plan spiritual)
Nu e tot educatie? Ce e rau sa dai o educatie copilului, daaaa?
Ei bine, educația la care te referi (eu nu i-am spus "adventistă") presupune evitarea acelor apucături (translatat și netranslatat) nu doar prin vorbe, ci și prin exemplu personal. Dacă toți părinții ortodocși ar face la fel, România ar arăta cu totul alfel. Și nu doar sub aspect moral...

Citat:
Ooo..ce mare diferenta.
Un copil este influentabil si va face oricum ceea ce spun parintii.

Mai ales cand vorbim de parinti care te conditioneaza cu bani si alte mijloace pentru a fi un "bun adventist".
Iarasi, stiu caz concret
Omule, de partea cealaltă sunt vizibile milioane de cazuri concrete, nu unul; dar eu nu fac apel la ele. Nu te poți mărgini la principii, dogme și doctrine? Ai nevoie de "cazuri concrete", oricum subiective și neverificabile.

Citat:
Pai sa facem si noi caz de ei, ca adventistii oricum fac caz de ortodocsii nepracticanti la tot pasul.

Nu ti se pare corect asa?
Nu, căci ar fi net în defavoarea voastră, atât numeric cât și prin gravitatea lor. Mulțumește-te că mă leg doar de principii și nu de oameni.

Citat:
Statistici arata ca ortodocsi practicant sunt in jur de 4%, admitand de dragul statisticii ca cei care frecventeaza biserica sunt oarecum practicanti.
Și crezi că acesta e un motiv de laudă?

Citat:
Am convingerea personala ca sunt mult mai putin ortodocsi nepracticanti din cei care frecventeaza biserica decat neoprotestanti nepracticanti din cei care frecventeaza adunarea.
Nu are cum! Nici măcar statistic, ca să nu mai vorbim de alte criterii.

Citat:
Stiu, iti sta ca un ghimpe in posterior faptul ca nu se intampla ca la catolici, sa ajunga sa ceara sa fie stersi din registrele de botez.
Te înșeli! Nu m-ar încălzi cu nimic să scadă numărul ortodocșilor cu câteva milioane, sunt împăcat cu condiția de minoritar.

Citat:
Daca nu vor sa fie adventisti, macar sa fie atei, stapanul tau ar fi tare multumit.
Cred că am mai spus-o: contrar părerii populare, diavolul poate fără probleme să facă baie în agheasmă și să fumeze tămâie; nu mi-e "stăpân" și cred că e suficient de mulțumit și încântat de ce a realizat în această țară.

Citat:
Aiurea, stiu adventisti care incalca grosier sabatul, au afacerile deschise si sambata, apropo daca sunt angajati ortodocsi, nu se pune?
Tu iarăși știi multe, de ce nu faci contestație?
Vechi 10.07.2012, 14:44:44
Banned

Implicit

Citat:
Te rog, nu suprapune conceptele cultului tau peste cele ortodoxe.
Ce este la voi botezul?

Sustine doctrina voastra ca botezul are vreun efect haric?

Aduce el un beneficiu suplimentar celui care a venit sa se boteze?

De ce natura?
Exact ce spune Scriptura (fără Sf. Tradiție). Ai iarăși vreo contestație de făcut? Fă-o! Dar te rog, nu suprapune prejudecata paradosică peste ce scrie la Carte!
Au nu știi ce spune Sfânta Carte?
Vechi 10.07.2012, 14:47:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu e chiar asa. Amicul sad story a vorbit de o femeie care era nevasta NOASTRA si nu a cuiva anume deci bun comun. E corect asa?
De ce-ți permiți gânduri necurate? Apostolii aveau întreținute, ori femei de moravuri ușoare? Dacă nu-ți convine versiunea Cornilescu, ia de aici una mai "ortodoxă":

"Nu avem dreptul să luăm alături de noi o soție credincioasă, cum fac ceilalți apostoli, frații Domnului, și Chifa?" (1 Cor.9,5 - versiunea NTR)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09