![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, odată ce ai ajuns să te bucuri de cunoașterea Evangheliei, nu te-ai gândit că frații tăi ortodocși sunt și ei flămânzi cum erai tu, și că ai putea să le descoperi și lor ceea ce ți s-a descoperit ție, fără a-i rupe de Biserica în care s-au născut? Ai gustat, cu adevărat, și ai văzut „că bun este Domnul”, căci te-ai împărtășit din cuvintele vieții celei adevărate. Însă împărtășirea de Hristos nu se rezumă la cuvintele Evangheliei, ea fiind deplină în Biserică. Gustând din Cuvânt ai lăsat deoparte, ignorându-le, Tainele prin care harul mântuitor se dăruiește celor ce cred în El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa procedez, cu parintii mei, pe care cu greu i-am convins sa citeasca (pentru prima oara in viata lor) Biblia. Acum ma bucur nespus cand o vad pe mama mea cum marturiseste ea bucuroasa ca ceea ce a citit "in Carte", aude pe preot in biserica... Fratilor... voi sunteti scoliti, cititi, multi dintre voi chiar eruditi in ale Scripturilor, insa ce sa te faci cu omul de rand care nu stie mai mult de "lasa ca ne-a zi noua popa, sa nu cetim din `Vanghelie, ce nu-i de noi..." Aici e de voi si de noi, cei ce am inteles si am primit mesajul Evangheliei lui Hristos. Sunt parintii si "bunii" nostri, si vrem pentru ei tot ceea ce e mai bun. Pavel avea aceasta ravna de vestire a Evangheliei alor sai: "...mare-mi este întristarea și necurmată durerea inimii; căci aș fi dorit ca eu însumi să fiu anatema de la Hristos, de dragul fraților mei cei de un neam cu mine după trup." Asadar, draga frate, nu aducerea lumii la penticostali este of-ul meu, ci aducerea lumii la Cuvantul scris, Biblia, si prin ea la Hristos. Si apoi, cata vreme este cineva in Hristos, poate sa tina orisice traditie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum de n-ati despartit-o inca pe mama d-voastra de Biserica Ortodoxa? Banuiesc ca i-ati explicat ce credeti despre icoane, despre rugaciunile adresate Fecioare Maria, despre parastase etc. Last edited by ioanna; 11.06.2012 at 17:22:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cata vreme omul este cu adevarat in Hristos, poate sa tina orice. Dar sa fie cu adevarat in Hristos si in Cuvantul Lui. N-ati citi despre Pavel? Ce cutremur a fost in biserica primara din Ierusalim cu privire la tinerea a "ceva" sau "a altceva"? Si ca sa nu mai obosesc audienta cu citate biblice, vin cu unul dinpre zona cvasi-traditionala. Parca Fericitul Augustin spunea "Iubeste pe Dumnezeu, si poti sa faci orice."... |
|
||||
|
||||
![]()
De ce nu aduceti la Cuvantul scris pe fratii d-voastra penticostali, de ce ati ales comunitatea crestin-ortodoxa? Credeti ca ei sunt o comunitate desavarsita ce n-are nevoie de d-voastra?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Formularea corectă este: ”Iubește și fă ce ți-ai propus”.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce ar intelege vecinul meu, din expresia "Iubește și fă ce ți-ai propus." care ultima oara cand a fost la biserica era in cristelnita? Acum, ma va judeca oare Domnul, pentru ca L-am introdus intr-o expresie unde oricum isi are locul? Nu cred, vad insa ca a facut-o altcineva inaintea Lui. ... Dar ca sa nu fiu o pricina de sminteala cu postarile mele ma vad nevoit sa aduc aici contextul respectiv. „Intr-un cuvant, primeste aceasta scurta porunca: iubeste si fa ce vrei! Daca pastrezi tacerea, sa fie din iubire; daca strigi sa fie din iubire; daca indrepti, indreapta din iubire; daca ierti, iarta din iubire. Radacina interioara sa fie cea a iubirii, din aceasta radacina nu poate iesi decat bine.” sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...si-fa-ce-vrei/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 11.06.2012 at 17:30:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca in viata aceluia vezi Cuvantul viu, daca el insusi a devenit un alt om, daca in casa lui si intre prieteni, la serviciu sau pe strada el umbla ca unul "schimbat" de Cuvantul pe care il predica, ei bine Ioana, pe acela sa te duci sa-l asculti. Intr-unul ca acela se implineste ceea ce este scris: "Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.(Evr.4:12) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|