![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Explicatiile nu mi se par corecte.
1. Daca cel ce planuieste sa se sinucida se spovedeste mai intai si spune ce vrea sa faca, se mai cheama pacat? 2. Si in mod normal ar trebui ca si cei care nu l-au ajutat si/sau l-au dus spre aceasta decizie, tot pacatosi sunt si ar trebui sa nu mai fie primiti in biserica. Deci ma refer la cei care l-au vazut in suferinta si nu l-au ajutat (familie, prieteni, medici, etc.). La fel cei care l-au adus in starea de a lua aceasta decizie(in familie, la serviciu etc.). Cel care se sinucide nu este niciodata singur cu fapta sa. Cei din jur sunt si ei raspunzatori. Il vezi ca are probleme, ca este bolnav (depresii) si trebuie sa-l ajuti cumva. In nici un caz nu trebuie lasat singur, sau parasit. In rest, de ce biserica il considera pacat, nu stiu. Poate scrie undeva. Dar nu este corect si crestinesc sa fie numai el singur (sinucigasul) considerat pacatos pentru asta.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ai macar notiunile de baza despre spovedanie? Unde ai citit tu ca se da iertare pentru pacatele care urmeaza a fi savarsite? Citat:
Pe cand ai sa te hirotonesti singura? Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
1.de obicei persoanele care recurg la asa ceva ajung intr-o stare psihica atat de proasta incat nu mai iau decizii bune, deci se poate considera problema psihica grava?!
2.eu ma refeream la cazul unei persoane atacate care riposteaza. aceasta mai este vinovata de omor , daca a reactionat proportional cu atacul?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oricum, nimeni nu ajunge acolo intr-o clipa, e vorba de un lant intreg de decizii proaste luate cand era intr-o stare mental/afectiva nu atat de proasta. Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
stiu ca este mai usor de discutat, dar o boala lunga pe care pacientul nu o mai suporta si decide sa se omoare (cum este si moartea asistata medical), sau o serie lunga de necazuri exterioare care te duc intr-o stare disperata? daca omul ajunge la un stadiu asa de avansat al suferintei si nu mai poate sa mai lupte, de ce este pacat?
|
|||
|
|||
|
Citat:
In felul asta, nici o fapta imorala n-ar fi condamnabila: n-a putut rezista tentatiei, n-a putut sa refuze, n-a putut.. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
|
cred ca nu ai ajuns vreodata intr-o asemenea situatie de vb cu atata usurinta....
„Dumnezeu poartă pașii omului” Last edited by Jamaica; 04.07.2012 at 18:24:13. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Sinuciderea este pacat impotriva Duhului Sfant! Este un pacat de moarte care nu se iarta. Prin sinucidere te autoproclami Dumnezeu, gandindu-te ca esti stapan pe viata ta. Toate ga.durile necurate vin de la diavol... Te indeamna sa faci asta din varii motive, doar sa nu te mantuiesti si sa mai castige un.suflet in focul cel de veci. Poti lupta prin rugaciune, post, spovedanie, Impartasanie. Chiar si gandul sinuciderii e un pacat mare care trebuie spovedit urgent.
|
|
|