![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca erati din Ploiesti aveati o scuza. Imi cereti destul de acuzator mie, catolica, versete din Biblie pentru credinta mea, cind stiti ca aceasta credinta nu se bazeaza numai pe Sfinta Scriptura, iar cind vi se cer dumneavoastra versete ne raspundeti:
Sola Scriptura e o mare inselare; nu ne putem ghida in viata numai dupa Sfinta Scriptura. Cu toate astea iata cit de multi au cazut in aceasta inselare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar voi ati primit ungerea din partea Celui Sfant si stiti orice lucru. (1Ioan.2:20) Cat despre voi, ungerea pe care ati primit-o de la El ramane in voi si n-aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata, si nu este o minciuna, ramaneti in El, dupa cum v-a invatat ea. (1Ioan.2:27) Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, (2Tim.3:16) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Răspunzând, Isus le-a zis: „Vă înșelați pentru că nu cunoașteți Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Mat.22,29 - versiunea catolică)
|
|
|||
|
|||
![]()
Serios, atunci de ce-mi puneti intrebarea (una din sutele):
Hotariti-va o data. Daca aveti constiinta curata si cinstita, iar la fiecare a doua postare intrebati "unde scrie in Sfinta Scriptura..." atunci acuzati-va si pe dumneavoastra insiva cind ceva din ceea ce faceti nu are argumete din Scriptura. Macar pentru faptul ca "serviciul divin" si organizarea adventista sint facute dupa ureche si nu are baze scripturistice ati putea sa nu-i mai acuzati pe ortodocsi/catolici care au organizata Sfinta Liturghie dupa sfinta Traditie. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru că vreți să dați aparența că nu scrie în Biblie nimic despre lucrurile pe care le acuzați la neoprotestanți. Uite de exemplu mai jos:
Citat:
Iar aceasta nu e o acuză, e o constatare a unei evidențe pe care nici dvs. nu o puteți nega. P.S. Oare nu și din această cauză pleacă oamenii din Bisericile Istorice? Last edited by osutafaraunu; 05.07.2012 at 06:32:36. Motiv: de aia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe principiul de mai sus, dupa ce ati acuzat orodocsii/catolicii despre "lalaiala", acum o intoarceti si spuneti ca eu as fi acuzat! Ar trebui sa ne mutam la "despre viclenia sectantilor" pentru ca asta e viclenie curata. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce anume am recunoscut? Că primii creștini nu se rugau, nu cântau și nu predicau în cadrul serviciului lor de închinare? Vă înșelați! Tocmai asta vă spun: aveau toate aceste elemente (la fel cum se regăsesc și în cadrul serviciului divin adventist)! În schimb nu găsim lălăială, ca să mă exprim brut și direct. Corect?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Referitor la lalaiala: acum vreo luna, userul Grasu ne-a facut trimitere la "lalaiala" adventista. O gasim si pe you tube cu virf si indesat. Am fost mirata sa aud un mix etno-manelistic in adunarile adventiste. Si in firescul concluziilor pe care le tot trageti, lalaiala advetista e asemenea cintarilor apostolilor, lalaiala ortodoxa/catolica nu are baze scripturistice! Dupa cum vedeti folositi dubla masura (apropo, nu exista baze scripturistice pentru dubla masura!). Iar acesta e unul din raspunsurile la intrebarea " de ce pleaca oamenii din Bisericile istorice?" Pentru ca in timp ce in secte dubla masura e admisa si incurajata in Bisericile istorice esti indrumat sa intorci obrazul, chiar daca esti acuzat pe nedrept. Iar a intoarce obrazul nu e tocmai un lucru usor.Dubla masura este unul din principiile cu care sectele isi atrag adeptii. Last edited by nutucutu; 05.07.2012 at 07:48:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ati vazut voi , adventistii ? Va dati mari destepti - vorbind despre Biserica primara , cu toate nu exista izvoare istorice (laice) care sa povesteasca despre primele Liturghii. Numai in scrierile patristice ale Sfintilor Pariniti sunt descrise slujbe divine din primele secole ale crestinismului. Acum , in Biserica Ortodoxa si catolica , exista aproape aceeasi Liturghie care exista si in Biserica primara, numai ca , acum este mai dezvoltata. Oricum , e o mare diferenta intre muzica de fanfara (+ lautareasca) a adventistilor si Liturghia din primele ! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|