Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2012, 20:12:24
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
eu, insa, cand dau de erezii infecte si de propovaduirea lor obraznica, activez golanul din mine...).
Dar când dați de erezii de bună mireasmă, ce mai activați?
Vechi 06.05.2012, 20:16:53
Banned

Implicit

Înainte de toate, vreau să te felicit că ai "activat" raționalul din tine!

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Voi greșiți
Din păcate, ai ratat răspunsul la întrebarea de 100 de puncte...

Citat:
Evrei își numerotau zilele, nu le numeau cum au făcut europenii mai târziu, excepție făcând doar ziua de odihnă, sabbath - (odihnă, repaos).
Păi acesta e un argument în favoarea continuității sabatariene! Sabatul nu putea fi decât ziua a șaptea, nu "una din șapte" cum încearcă doamna Ioanna să ne demonstreze. Iar această contabilitate săptămânală s-a menținut timp de cel puțin 4.000 de ani (de când există evreii pe planetă) fără putință de greș. De aceea zice Porunca Domnului: "Adu-ți aminte...".

Citat:
Nu există nicio dovadă că sistemele cronologice se suprapun matematic.
Încăpățânarea cu care continuă să existe poporul evreu și consecvența cu care măsoară ei săptămâna este o dovadă vie că sistemele cronologice se suprapun - cel puțin pe segmentul săptămânal.

Citat:
Cronologia antihității a fost recompusă de moderni pe baza unor calcule astronomice complexe ținând cont de toate sistemele cronologice cunoscute în epocă, raportate la cel gregorian.
Sistemul săptămânal nu are nicio legătură cu calculele astronomice, el nefiind legat nici de Lună ca pentru lună, nici de Soare ca pentru an. El are legătură doar cu consecvența cu care credinciosul își "aduce aminte" să sfințească ziua pe care Dumnezeu Însuși a sfințit-o și a binecuvântat-o.

Citat:
Ca să-ți aduc încă o dovadă că suprapunerea sabatului cu ziua de sâmbătă e simplă convenție, te invit să citești lucrări legate de cronologia antică, unde ai să descoperi cu surprindere că Moise se orienta după un sistem cronologic solar de origine egipteană, care măsura periodic și săptămâni scurte, de numai cinci zile.
Egiptenii aveau săptămâna de 10 zile (nu de 5), deci Moise nu avea cum să folosească calendarul egiptean pentru a calcula sabatul Domnului.

Citat:
Calendarul oficial al evreilor contemporani cu Iisus era combinație între un calendar asiro-babilonian și cel egiptean, adoptat în perioada exilului și a cunoscut ulterior câteva modificări pentru a corecta erorile între fazele lunii, mișcările aparente ale soarelui și convenție.
Încă o dată: ciclul săptămânal nu are nicio legătură cu luna, ori cu anul calendaristic ori astronomic.

Citat:
Ca să nu mai spun de faptul că Domnul a sărbătorit paștele după calendarul esenian, diferit de cel al fariseilor și saducheilor, stabilit retrospectiv în anul 30 e.n. convențional european, singurul an în care diferența dintre cele două calendare este de numai trei zile.
Nici Paștele evreesc nu are legătură cu sabatul zilei a șaptea, el necăzând în aceeași zi a săptămânii în fiecare an (precum Paștele ortodox).
Vechi 06.05.2012, 20:19:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu trebuie să se înțeleagă că, după învierea Domnului nostru, creștinii au respectat porunca Șabatului, doar că au numerotat altfel zilele pe vreun considerent astronomic ori matematic.
Dacă n-ar exista Evanghelia, ci doar Tradiția, ați avea dreptate. Slavă Domnului că mai există Evanghelia! Și în ea citim că -chiar după învierea Domnului nostru- creștinii (apostolii și maica Domnului) au respectat porunca sabatului, iar acesta (sabatul) era plasat înainte de ziua întâia a săptămânii (deci rămăsese tot ziua a 7-a) contrar oricărei idei de "numerotare altfel" a zilelor: Luca 23,56-Luca24,1.
Nu vă grăbiți să negați această realitate din cauză că Domnul nu înviase încă între aceste două versete. Rețineți că evanghelistul Luca a consemnat aceste cuvinte la ani de zile după învierea Domnului. Și mai rețineți un aspect: evanghelistul Luca nici măcar nu era evreu ca să poată fi acuzat de păzitor al "legii vechi".

Citat:
În realitate, Biserica Catolică a desființat complet Legea Șabatului, înlocuind-o cu o Lege nouă.
Nu mă pot abține să vă felicit pentru onestitatea cu care declarați cele de mai sus! Am apreciat totdeauna acest lucru la catolici, căci ei nu se ascund îndărătul unor argumente șubrede de genul: "Domnul a schimbat sâmbăta în duminică", ori că "Iisus a sfințit duminica prin Învierea Sa".

Citat:
Noi credem că Vechiul Testament, în cele ceremoniale ale lui, ca și în cele ce priveau promisiunea răscumpărării împlinite pe Calvar este, astăzi, definitiv abrogat.
Corect ceea ce spuneți, însă sabatul nu poate fi inclus în această categorie, căci el datează dinainte de "cele ceremoniale", dinainte de "promisiunea răscumpărării" și chiar dinainte de apariția păcatului pe această planetă.

Citat:
Mai intuitiv exprimat: respectăm Duminica, din exact același motiv pentru care mâncăm porc.
Nici nu știți câtă dreptate aveți (căci vă gândiți la un singur aspect)!
Vechi 06.05.2012, 20:22:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Prea greu pentru cei care accepta minciunile unei femei schizofrenice. Tu ai pretentia ca unii, suficient brainwashed de spiritul ex-preotilor pagani care au fost, ca organizatii desigur, adevaratii autori ai reformei lu' peste, sa inteleaga altceva decat le ordona pastorul? Ereziarhii pseudo-iudaizanti din aceste culte (poate culturi de "iarba" :D) sunt niste softuri naspa, compilate primitiv din sursele de pachete/repositoriile apartinand arhiconilor...adica, de fapt, niste afurisite de malware...
Credeți că e o notă bună pentru un creștin să-l afurisească ori să-l jignească (soft ori hard) pe semenul său? Eu cred că nici un necredincios educat n-ar face-o, cu atât mai puțin un creștin; căci bănuiesc că vă socotiți un creștin, nu-i așa?
Și nu e vorba de mine, eu am primit injurii și grosolănii mai murdare (unele au fost șterse, altele mai sunt pe acest forum creștin); e vorba de exemplul pe care-l dăm celor din jurul nostru. Or, asta chiar nu mai contează? Chiar atât de rău am coborât?
Vechi 06.05.2012, 20:34:56
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
[list=1]
Mai întâi de toate, eu n-am afirmat așa ceva.
Diavolul nu are zi sfântă. De fapt, el nu are nimic sfânt...
Dimpotrivă, ați afirmat exact asta. Citez din postarea dumneavoastră de aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=309 :

Dacă Dumnezeu are o zi sfântă (sfințită și binecuvântată), cu siguranță are și diavolul (numit de către Luther ca fiind "maimuța lui Dumnezeu").

Probabil ați realizat că ați sărit prea tare calul sugerând, pe un forum ortodox, că duminica este ziua sfântă a diavolului, și acum încercați să o dați la întors.
Vechi 06.05.2012, 20:38:01
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Credeți că e o notă bună pentru un creștin să-l afurisească ori să-l jignească (soft ori hard) pe semenul său? Eu cred că nici un necredincios educat n-ar face-o, cu atât mai puțin un creștin; căci bănuiesc că vă socotiți un creștin, nu-i așa?
Și nu e vorba de mine, eu am primit injurii și grosolănii mai murdare (unele au fost șterse, altele mai sunt pe acest forum creștin); e vorba de exemplul pe care-l dăm celor din jurul nostru. Or, asta chiar nu mai contează? Chiar atât de rău am coborât?
Nu înțeleg de ce vă tot adresați fratelui Theodor cu apelativul "creștin". Conform cu părerile sectei dumneavoastră, dumnealui face parte dintr-o organizație numită "târfa babilonului" (sau era Fiara ?!) și ține ziua sfântă a diavolului. Păi ăsta e creștin ?
Vechi 06.05.2012, 21:29:33
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Înainte de toate, vreau să te felicit că ai "activat" raționalul din tine!

Din păcate, ai ratat răspunsul la întrebarea de 100 de puncte...

Păi acesta e un argument în favoarea continuității sabatariene! Sabatul nu putea fi decât ziua a șaptea, nu "una din șapte" cum încearcă doamna Ioanna să ne demonstreze. Iar această contabilitate săptămânală s-a menținut timp de cel puțin 4.000 de ani (de când există evreii pe planetă) fără putință de greș. De aceea zice Porunca Domnului: "Adu-ți aminte...".

Încăpățânarea cu care continuă să existe poporul evreu și consecvența cu care măsoară ei săptămâna este o dovadă vie că sistemele cronologice se suprapun - cel puțin pe segmentul săptămânal.

Sistemul săptămânal nu are nicio legătură cu calculele astronomice, el nefiind legat nici de Lună ca pentru lună, nici de Soare ca pentru an. El are legătură doar cu consecvența cu care credinciosul își "aduce aminte" să sfințească ziua pe care Dumnezeu Însuși a sfințit-o și a binecuvântat-o.

Egiptenii aveau săptămâna de 10 zile (nu de 5), deci Moise nu avea cum să folosească calendarul egiptean pentru a calcula sabatul Domnului.

Încă o dată: ciclul săptămânal nu are nicio legătură cu luna, ori cu anul calendaristic ori astronomic.

Nici Paștele evreesc nu are legătură cu sabatul zilei a șaptea, el necăzând în aceeași zi a săptămânii în fiecare an (precum Paștele ortodox).
Eu ți-am recomandat să mai cercetezi lucrări de cronologie, nu să-mi vii cu afirmații fără o argumentare temeinică. Organizarea timpului ține de astronomie și convenție socială, nu are valoare imuabilă.
Dacă erai documentat câtuși de puțin, știai faptul că sabatul esenian nu corespundea cu sabatul saducheilor și fariseilor, prima zi a săptămânii fiind miercuri (gregorian) și ziua a șaptea, marți (gregorian). Calendarul esenian, spre deosebire de al cel al saducheilor și fariseilor, nu era variabil, iar sărbătoarea paștelui cădea mereu într-o zi de miercuri (gregorian). Ca să nu mai spun că esenienii considerau calendarul oficial al evreilor contaminat de influențe păgâne infiltrate în mozaism în timpul captivității babiloniene, fapt confirmat de cercetările științifice contemporane.

Tu te lipești de o eroare frecventă a oamenilor dintotdeauna, în momentul proiectezi retrospectiv convenții umane din prezent, în epoci istorice organizate de alte convenții, total diferite.
Însă substanța argumentației mele este concentrată pe faptul evident că adventiștii sacralizează absurd o zi stabilită prin convenție umană, și nu odihna poruncită de Dumnezeu poporului evreu.
Prin urmare n-ar fi o exagerare dacă dacă aș spune că adventiștii se închină lui Cronos (zeul grec al timpului), nu adevăratului Dumnezeu.
Vechi 06.05.2012, 21:34:41
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Dimpotrivă, ați afirmat exact asta. Citez din postarea dumneavoastră de aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=309 :

Dacă Dumnezeu are o zi sfântă (sfințită și binecuvântată), cu siguranță are și diavolul (numit de către Luther ca fiind "maimuța lui Dumnezeu").
Îmi cer scuze și rectific:

Cu siguranță că trebuie să aibă și diavolul o zi.

Rămân la ideea că aceasta nu este nici sfântă, nici sfințită, nici binecuvântată; căci diavolul nu are nimic sfânt.

Citat:
Probabil ați realizat că ați sărit prea tare calul sugerând, pe un forum ortodox, că duminica este ziua sfântă a diavolului, și acum încercați să o dați la întors.
Din câte-mi amintesc (și de data aceasta-mi amintesc bine), n-am numit acea zi. În plus, duminica este ziua sfântă a ortodocșilor, nu a diavolului. Cu asta sunt [până și eu] de acord.
Vechi 06.05.2012, 21:39:07
Banned

Implicit

Citat:
Nu înțeleg de ce vă tot adresați fratelui Theodor cu apelativul "creștin". Conform cu părerile sectei dumneavoastră, dumnealui face parte dintr-o organizație numită "târfa babilonului" (sau era Fiara ?!) și ține ziua sfântă a diavolului. Păi ăsta e creștin ?
Faceți o întreită eroare:
  1. Eu îi numesc creștini și pe ortodocși și pe catolici
  2. Nu toți creștinii sunt afiliați acestei Fiare. Nici măcar Fiara nu se referă strict la Biserica Catolică, ci la Biserica-Stat a Romei. Din perspectiva sf. Ioan Teologul, Fiara putea să însemne foarte bine organizația politico-religioasă a Romei Imperiale și bineînțeles prelungirea ei istorică până la vremea sfârșitului când devine chiar "târfa Babilonului" - cum plastic v-ați exprimat.
  3. Ca să lămuresc și acest aspect: la momentul actual, duminica nu este "semnul Fiarei", iar acest semn când va deveni efectiv îl va putea primi la fel de bine (de fapt, la fel de rău) un catolic, un ortodox, ori un adventist.
Privitor la "ziua sfântă a diavolului", sper că v-am lămurit în postarea anterioară
Vechi 06.05.2012, 21:47:53
Banned

Implicit

Citat:
Eu ți-am recomandat să mai cercetezi lucrări de cronologie, nu să-mi vii cu afirmații fără o argumentare temeinică. Organizarea timpului ține de astronomie și convenție socială, nu are valoare imuabilă.
Dacă erai documentat câtuși de puțin, știai faptul că sabatul esenian nu corespundea cu sabatul saducheilor și fariseilor, prima zi a săptămânii fiind miercuri (gregorian) și ziua a șaptea, marți (gregorian). Calendarul esenian, spre deosebire de al cel al saducheilor și fariseilor, nu era variabil, iar sărbătoarea paștelui cădea mereu într-o zi de miercuri (gregorian). Ca să nu mai spun că esenienii considerau calendarul oficial al evreilor contaminat de influențe păgâne infiltrate în mozaism în timpul captivității babiloniene, fapt confirmat de cercetările științifice contemporane.
Omule, încă o dată și pentru ultima dată: succesiunea zilelor săptămânii nu are nimic de-a face cu astronomia, ori cu schimbările de calendar. Cât privește "sabatul esenian", al fariseilor, or al saducheilor nu mă interesează; ci sabatul care mă interesează e Sabatul Domnului - numit chiar așa în Scriptură. Și de asemenea, Domnul Sabatului - adică Iisus Hristos de la care fiecare creștin pretinde a se trage.

Citat:
Tu te lipești de o eroare frecventă a oamenilor dintotdeauna, în momentul proiectezi retrospectiv convenții umane din prezent, în epoci istorice organizate de alte convenții, total diferite.
Înțeleg că tu nu ești din aceeași tagmă a "oamenilor dintotdeauna" și ești scutit de a face această greșeală...

Citat:
Însă substanța argumentației mele este concentrată pe faptul evident că adventiștii sacralizează absurd o zi stabilită prin convenție umană, și nu odihna poruncită de Dumnezeu poporului evreu.
Dacă prin absurd, sâmbăta n-ar corespunde sabatului din vremea Domnului Iisus, înseamnă logic că nici duminica nu mai corespunde primei zile a săptămânii din aceeași epocăIar dacă niciun pământean n-a observat încă această eroare (bineînțeles, cu excepția ta care faci parte din altă tagmă), este OK.

Am zis "prin absurd", căci e absurd ca și Dumnezeu să nu-Și mai aducă aminte când e sabat... în cazul că oamenii au uitat "să-și aducă aminte" (Ieșirea 20,8).

Citat:
Prin urmare n-ar fi o exagerare dacă dacă aș spune că adventiștii se închină lui Cronos (zeul grec al timpului), nu adevăratului Dumnezeu.
Nu, n-ar fi o exagerare; ar fi o prostie! Bine că n-ai spus-o, ci ai folosit condițional optativul.

Last edited by osutafaraunu; 06.05.2012 at 21:50:55.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01