Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2012, 23:27:30
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Biserica nu poate fi unită împotriva Capului Bisericii-Hristos. Ea păzește aceeași zi ca și Hristos,
6 zile lucratoare+ una de odihna. Invatatura Bisericii este in spiritul invataturii lui Hristos, Capul ei si nu al fariseilor.
Vechi 05.05.2012, 23:31:34
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Dacă Dumnezeu are o zi sfântă (sfințită și binecuvântată), cu siguranță are și diavolul (numit de către Luther ca fiind "maimuța lui Dumnezeu"). În speranța că nu am turnat paie pe Focul iadului, îți urez noapte bună!
Cu alte cuvinte, în accepțiunea dumneavoastră, ziua în care a înviat Mântuitorul este ziua sfântă a diavolului.

Cu câteva pagini în urmă, când userul mihailc s-a exprimat la adresa doctrinelor D-vs. cu epitetul "satanic", mi s-a părut o mare exagerare. Acum nu mai mi se pare.

Last edited by MihaiG; 05.05.2012 at 23:33:52.
Vechi 05.05.2012, 23:44:30
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Cu alte cuvinte, în accepțiunea dumneavoastră, ziua în care a înviat Mântuitorul este ziua sfântă a diavolului.
Nu trebuie sa va mirati, din moment ce "profetul" adventist Ellen G. White care a pus bazele bisericii adventiste de ziua a 7-a, a catalogat pe crestini ca fiind supusi ai Satanei, dovada supunerii fiind ziua Domnului duminica. (in cartea "Marea Lupta") Astfel si-a intemeiat propriul cult religios, cu propriile reguli si doctrine interpretate de dansa.

Ceea ce este foarte interesant, în procesul analitic al acestei personalități de seama a primordialității advente, constă în faptul că vedeniile și visele sale nu premerg cercetării biblice proprii, și nici ale contemporanilor sau a coreligionarilor ei, ci invers. Vedeniile și visele sale succed, în mod constant, dezbaterilor uneori chinuitoare ale acestora, confirmându-le rezultatele. Un fapt care dovedește implicarea sa naturală în dezbaterile respective, prin pura sa particularitate psihologică. În toată această manifestare, ea este foarte subiectivă. Uneori acceptă cu ușurință, și nejustificat, cercetările biblice ale celorlalți, alteori se opune, de asemenea nejustificat, rezultarelor cercetării biblice ale altor persoane (Sabatul, carnea de porc etc), ca apoi să revină, confirmând printr-o vedenie sau vis corectitudinea interpretării în cauză.
(tot textul aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...207#post443207 )

O fi avand o "vedenie" in care Dumnezeu i-a "comunicat" ca suntem supusi ai diavolului, iar dansa, inzestrata cu imaginatie literara, a asternut pe hartie "Marea Lupta".

Last edited by ioanna; 05.05.2012 at 23:53:08.
Vechi 05.05.2012, 23:54:51
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de barzilai Vezi mesajul
Daca tot atribuiti, unui forumist, acel numar (666), va trebui sa demonstrati ca are si celelalte 9 sau 10 caracteristici (prezentate in Sfanta Scriptura) atribuite personajului care poarta numarul. Asta, ca sa folositi, cu adevarat chintesenta teologiei adventiste, adica introducerea in "formula" a tot ceea ce spune Sfanta Scriptura.
Pai, cate sunt, pana la urma: 9 sau 10?
Ca nu-i tot una!
Una singura daca lipseste l-am ratat pe 666, nu-i asa?

1. osutafaraunu este persoana, deci 666 este un numar de nume de om, nu-i asa?
Vechi 05.05.2012, 23:59:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Cat priveste judecata ... o sa fim judecati de Dumnezeu. Eu unul aleg sa pazesc ziua a saptea pentru ca si Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul au pazito.
GRESIT!

"17.Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez." Ioan 5.
Vechi 06.05.2012, 00:11:23
Senior Member

Implicit

Citat:
In schimb, va rog sa-mi aratati un singur verset unde se spune ca Dumnezeu a binecuvantat si sfintit ziua intaia (duminica) sau a poruncit sa fie pazita ca zi de odihna inchinata Domnului. Un singur verset astept, din toata Sfanta Scriptura. Daca mi-l dati, din clipa imediat urmatoare, voi pazi ziua intaia a saptamanii (duminica).
Prima data ganditi-va ce vreti anume sa paziti?
Cum anume paziti? Ce anume vreti sa paziti? De cine vreti sa o paziti? Sper ca nu de propria voastra persoana!?

Sa nu pareti penibil ca paziti ceva ce tine de material, ca atunci chiar ca nu ati depasit conditia unui simplu paznic cu pistol, bata si walkie-talkie.

Vedeti dvoastra., voi nici macar nu stiti sa puneti in practica ceea ce inseamna "a pazi sambata", dar va bateti cu pumnii in piept si va rpuneti cenusa in cap ca voi sunteti "pazitorii sambetei".
Vechi 06.05.2012, 00:23:29
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Folosește-ți aritmetica din ciclul primar și calculează dacă sabatul vostru are vreo legătură cu sabatul evreilor.
Asta i-am zis si eu lui adve, pe alt topic, parca. Ca un amic evreu al meu mi-a zis fara echivoc ca Sabatul evreiesc e tinut doar de Poporul Ales, nu de...acesti droizi virusati care sunt cultele np de tip pseudo-iudaizant. (Formularea, in partea a doua, imi apartine, nu e a lui. El este un tip foarte elegant, cum sunt in geenre evreii, chiar cand discuta subiecte delicate cu cineva de alta credinta; eu, insa, cand dau de erezii infecte si de propovaduirea lor obraznica, activez golanul din mine...).
Vechi 06.05.2012, 00:26:15
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Întrebare de 100 de puncte: sabatul din vremea Lui nu e același cu sabatul (evreilor) din vremea noastră și cu ziua a șaptea din calendarul B.O.R. ?

Și o întrebare adițională de 1.000 de puncte: Dacă răspunzi cu NU, cine a greșit? Iisus, evreii de astăzi, ori ortodocșii români?
Voi greșiți în momentul când suprapuneți arbitrar modele diferite de convenție asupra timpului. Evrei își numerotau zilele, nu le numeau cum au făcut europenii mai târziu, excepție făcând doar ziua de odihnă, sabbath - (odihnă, repaos). Nu există nicio dovadă că sistemele cronologice se suprapun matematic. Cronologia antihității a fost recompusă de moderni pe baza unor calcule astronomice complexe ținând cont de toate sistemele cronologice cunoscute în epocă, raportate la cel gregorian.
Ca să-ți aduc încă o dovadă că suprapunerea sabatului cu ziua de sâmbătă e simplă convenție, te invit să citești lucrări legate de cronologia antică, unde ai să descoperi cu surprindere că Moise se orienta după un sistem cronologic solar de origine egipteană, care măsura periodic și săptămâni scurte, de numai cinci zile. Calendarul oficial al evreilor contemporani cu Iisus era combinație între un calendar asiro-babilonian și cel egiptean, adoptat în perioada exilului și a cunoscut ulterior câteva modificări pentru a corecta erorile între fazele lunii, mișcările aparente ale soarelui și convenție.
Ca să nu mai spun de faptul că Domnul a sărbătorit paștele după calendarul esenian, diferit de cel al fariseilor și saducheilor, stabilit retrospectiv în anul 30 e.n. convențional european, singurul an în care diferența dintre cele două calendare este de numai trei zile.
Vechi 06.05.2012, 00:32:24
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul

Cu câteva pagini în urmă, când userul mihailc s-a exprimat la adresa doctrinelor D-vs. cu epitetul "satanic", mi s-a părut o mare exagerare. Acum nu mai mi se pare.
Era normal ca pana la urma antihristii sa isi dea in petec.
Si credeti-ma ca nu e o exagerare cand ii numesc antihristi. Au dovedit-o ca sunt asa mai ales prin ce sustin la adresa Mantuitorului - Chestiunea cu sabatul e ceva minor.
Vechi 06.05.2012, 00:58:49
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Voi greșiți în momentul când suprapuneți arbitrar modele diferite de convenție asupra timpului. Evrei își numerotau zilele, nu le numeau cum au făcut europenii mai târziu, excepție făcând doar ziua de odihnă, sabbath - (odihnă, repaos). Nu există nicio dovadă că sistemele cronologice se suprapun matematic. Cronologia antihității a fost recompusă de moderni pe baza unor calcule astronomice complexe ținând cont de toate sistemele cronologice cunoscute în epocă, raportate la cel gregorian.
Ca să-ți aduc încă o dovadă că suprapunerea sabatului cu ziua de sâmbătă e simplă convenție, te invit să citești lucrări legate de cronologia antică, unde ai să descoperi cu surprindere că Moise se orienta după un sistem cronologic solar de origine egipteană, care măsura periodic și săptămâni scurte, de numai cinci zile. Calendarul oficial al evreilor contemporani cu Iisus era combinație între un calendar asiro-babilonian și cel egiptean, adoptat în perioada exilului și a cunoscut ulterior câteva modificări pentru a corecta erorile între fazele lunii, mișcările aparente ale soarelui și convenție.
Ca să nu mai spun de faptul că Domnul a sărbătorit paștele după calendarul esenian, diferit de cel al fariseilor și saducheilor, stabilit retrospectiv în anul 30 e.n. convențional european, singurul an în care diferența dintre cele două calendare este de numai trei zile.
Prea greu pentru cei care accepta minciunile unei femei schizofrenice. Tu ai pretentia ca unii, suficient brainwashed de spiritul ex-preotilor pagani care au fost, ca organizatii desigur, adevaratii autori ai reformei lu' peste, sa inteleaga altceva decat le ordona pastorul? Ereziarhii pseudo-iudaizanti din aceste culte (poate culturi de "iarba" :D) sunt niste softuri naspa, compilate primitiv din sursele de pachete/repositoriile apartinand arhiconilor...adica, de fapt, niste afurisite de malware...

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 06.05.2012 at 01:23:44.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01