Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2012, 02:44:27
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din ce stiu eu nu sunt contradictii intre sfinti in privinta facerii, poate n-am citit eu tot. Conceptia unanima este ca ziua are 24 de ore,iar in fiecare zi creatia a avut loc intr-o clipita. E si normal din punct de vedere crestin sa nu avem o evolutie, ar contrazice atributele lui Dumnezeu. Creatia zilnica trebuia sa fie intr-o clipita pentru ca Dumnezeu e Atotputernic, nu are nevoie de timp pentru a face ceva. Si este perfecta, pentru ca Dumnezeu creaza totul doar perfect.

Si noi avem infailibilitatea Bisericii si a invataturilor, dogmelor. Contestam doar faptul ca la catolici s-a transferat infailibilitatea si asupra oamenilor.
Desigur ca un crestin trebuie sa creada dogma, nu sa o explice ca taina. Eu ma refeream la aflarea lor, la informare. dar se poate si cerceta daca e adevarata fata de alte culte care sustin opusul acelei dogme. Sau daca e in acord cu celelalte dogme, cu invatatura revelata, etc.
Sa nu ne obosim cu cei obositi.
Unde e infaibilitate infailibila, infailibilam infailibilul infaibilililat infal. Fal, asadar. falus. Us. S. De la sssiiit, iar nu de la sasiitul de sarpe. Am zis.
Vechi 23.03.2012, 09:04:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Sa nu ne obosim cu cei obositi.
Unde e infaibilitate infailibila, infailibilam infailibilul infaibilililat infal. Fal, asadar. falus. Us. S. De la sssiiit, iar nu de la sasiitul de sarpe. Am zis.
Astept cu interes si speranta si traducerea. Sper ca nu e o vorbire in limbi, ca la "fratii" penticostali.
Vechi 23.03.2012, 14:32:46
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Astept cu interes si speranta si traducerea. Sper ca nu e o vorbire in limbi, ca la "fratii" penticostali.
i-o fi suflat vsovivi
Subiect închis

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45