Citat:
În prealabil postat de catalin2
Din ce stiu eu nu sunt contradictii intre sfinti in privinta facerii, poate n-am citit eu tot. Conceptia unanima este ca ziua are 24 de ore,iar in fiecare zi creatia a avut loc intr-o clipita. E si normal din punct de vedere crestin sa nu avem o evolutie, ar contrazice atributele lui Dumnezeu. Creatia zilnica trebuia sa fie intr-o clipita pentru ca Dumnezeu e Atotputernic, nu are nevoie de timp pentru a face ceva. Si este perfecta, pentru ca Dumnezeu creaza totul doar perfect.
Si noi avem infailibilitatea Bisericii si a invataturilor, dogmelor. Contestam doar faptul ca la catolici s-a transferat infailibilitatea si asupra oamenilor.
Desigur ca un crestin trebuie sa creada dogma, nu sa o explice ca taina. Eu ma refeream la aflarea lor, la informare. dar se poate si cerceta daca e adevarata fata de alte culte care sustin opusul acelei dogme. Sau daca e in acord cu celelalte dogme, cu invatatura revelata, etc.
|
Sa nu ne obosim cu cei obositi.
Unde e infaibilitate infailibila, infailibilam infailibilul infaibilililat infal. Fal, asadar. falus. Us. S. De la sssiiit, iar nu de la sasiitul de sarpe. Am zis.