Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2012, 13:12:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Domnule voi ați căzut din lac în puț, păi dacă ar fi farfurie și soarele ar merge pe deasupra circular ca în imaginea dată nu crezi că am vedea traiectoria curbă în timpul unei zile?.. sau de tot mai sus, nu crezi că cineva ar vedea traiectoria circulară a soarelui sau măcar o porțiune din curba?

Nu se mișcă soarele sau luna pe un cerc!
Nu e tocmai cerc, dacă te uiți mai bine pe schiță. Vezi că mișcarea dreaptă nu ar explica anotimpurile de exemplu.

Deși Soarele rămîne deasupra Pămîntului (care nu este neapărat farfurie sau disc sau semisferă sau con sau trunchi de con sau ce formă vrei, căci nu știm ce este dedesubt și nici forma lui), pe măsură ce se depărtează de un punct lumina scade, iar pe timpul nopții se petrece același fenomen care se vede cînd un vapor se îndepărtează de țărm, imaginea lui dispărînd treptat sub linia orizontului. Explicația este că unghiul de perspectivă se îngustează atît de mult încît de la un punct formele de relief obturează lumina, nemaiajungînd la observator. Evident că acest Soare în modelul PP este foarte mic și foarte aproape de Terra, distanțele și dimensiunile fiind măsurate cu o precizie relativă.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 28.02.2012 at 13:17:27.
Vechi 28.02.2012, 13:17:18
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu e tocmai cerc, dacă te uiți mai bine pe schiță. Vezi că mișcarea dreaptă nu ar explica anotimpurile de exemplu.

Deși Soarele rămîne deasupra Pămîntului (care nu este neapărat farfurie sau disc sau semisferă sau con sau trunchi de con sau ce formă vrei, căci nu știm ce este desubt și nici forma lui), pe măsură ce se depărtează de un punct lumina scade, iar pe timpul nopții se petrece același fenomen care se vede cînd un vapor se îndepărtează de țărm, imaginea lui dispărînd treptat sub linia orizontului. Explicația este că unghiul de perspectivă se îngustează atît de mult încît de la un punct formele de relief obturează lumina, nemaiajungînd la observator. Evident că acest Soare în modelul PP este foarte mic și foarte aproape de Terra, distanțele și dimensiunile fiind măsurate cu o precizie relativă.
Domnule mișcarea Soarelui e dreaptă dar se frânge spre polii frigului și a Lunii tot dreaptă care se frânge spre polii căldurii și așa se explică anotimpurile cu ajutorul stelelor și vânturilor, dar ele merg tot drept balansându-se și parcă se lovesc de mante însă defapt se lovesc de forțele reci respectiv fierbinți. Cred că nici nu ai citit ce am scris... că altfel nu puteai susține că mișcarea dreaptă nu explică apariția anotimpurilor!

Iar vapoarele dispar parcă sub apă din pricina unghiului de refracție datorat încălzirii la nivelul mării sau al nisipului (efect fata morgana) nu există obturări ci sunt deviate razele la nivelul mării în formă de \__/ căci nu vezi țărmul decât dacă te urci pe catarg... deci evaporarea și căldura îming imaginea în sus astfel că tu vezi doar catargul de pe mal.

Dar eu vă întrebam că dacă ar fi sferă atunci cu cât te înalți, porțiunile ce se apropie de linia orizontului ar fi tot mai întunecate din pricina curburii și a reflexiilor într-o suprafață curbă, lucru care nu se observă, deci pare că este plat denivelat la suprafață și rond în adânc fiindcă s-a format din ape ronde, căci la început a fost o sferă, o bilă, un nor dens, de apă în beznă peste care se purta Duhul lui Dumnezeu, în porțiunea de sus.

Last edited by vsovivi; 28.02.2012 at 13:34:55.
Vechi 28.02.2012, 19:46:12
androneo androneo is offline
Banned

Data înregistrării: 08.01.2012
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru androneo
Implicit Ateii

Ateii sunt atei si din cauza unor oameni ca astia.
Vechi 29.02.2012, 00:30:34
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de androneo Vezi mesajul
Ateii sunt atei si din cauza unor oameni ca astia.
Mare adevar. Doar ca e un adevar trist. Daca un ateu vorbeste cu un astfel de "credincios" fuge si nu se mai uita inapoi.
Vechi 29.02.2012, 10:00:05
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Iată că m-am făcut responsabil de rătăcirea ateilor. Trebuie să spun asta la spovedanie! :))

Fraților, cine vă reține pe topicul ăsta? Eu nu v-am invitat aici și nici nu mă interesează ce credeți voi despre Pămînt.

Vechi 29.02.2012, 18:00:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Iată că m-am făcut responsabil de rătăcirea ateilor. Trebuie să spun asta la spovedanie! :))

Fraților, cine vă reține pe topicul ăsta? Eu nu v-am invitat aici și nici nu mă interesează ce credeți voi despre Pămînt.
Cu multa iertare , dar acest raspuns este mult prea obraznic , si denota multa mandrie , smintind pe multi din cei care intra intamplator sau nu pe aici , pe acest thread !
Post binecuvantat si iertare tuturor !
Vechi 29.02.2012, 21:22:35
Banned

Implicit Steaua Polara

Are dreptate Anna21 cand zice sa va lasam in pace, cu alegerea voastra. Dar noi suntem buni crestini si nu vrem sa ne lasam fratii prinsi in negura ignorantei si a lipsei de ratiune !!

"Există, însă o dovadă deloc ambiguă a sfericității Pământului. Dacă mergem afară într-o noapte senină și vom privi către Steaua Polară vom vedea că se află la jumătatea distanței între orizont și punctul de deasupra capului. Deci se află la o înălțime de 45 de grade deasupra orizontului. Dacă mergem în expediție la Polul Nord, vom vedea Steaua Polară deasupra capului. Dacă, în schimb, mergem către sud, în Antalya să zicem, vom vedea că Steaua Polară a coborât evident către orizont. Dacă ajungem pe ecuator, nu vom mai vedea deloc Polara fiindcă se va afla chiar pe orizont.

Dacă Pământul n-ar fi fost rotund, n-am fi putut observa acest efect. Dacă ar fi fost un disc, l-am fi observat doar dacă am fi mers pe muchie, dar e evident că nu facem asta. De aici tragem concluzia fără echivoc că ne aflăm pe o planetă sferică."
Vechi 02.03.2012, 07:14:44
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cu multa iertare , dar acest raspuns este mult prea obraznic , si denota multa mandrie , smintind pe multi din cei care intra intamplator sau nu pe aici , pe acest thread !
Post binecuvantat si iertare tuturor !
Frate Cristian,

Haide să ne rugăm împreună cu cuvintele Sfîntului Efrem Sirul:

„Doamne și Stăpînul vieții mele, duhul trîndăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpînire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gîndului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale.
Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osîndesc pe fratele meu, că binecuvîntat ești în vecii vecilor. Amin”.

Last edited by Florin-Ionut; 02.03.2012 at 07:22:31.
Vechi 29.02.2012, 21:35:01
Banned

Implicit Ateii

Citat:

Pai da mai omule dar cine vine aici (printre care si ateii de pe forumurile lor, cei care parca il simt nitel pe Dumnezeu in sufletul lor - stiu eu vreu doi) si vad ineptii de genul asta, ii pufneste rasul si zic ca toti crestinii sunt errr ma rog nu mai zic cum.

Fa-ti tu un blog la tine pe site si sustine acolo caaat vrei mataluta aberatiile astea, dar nu aici, pe pagina crestinilor.
Vechi 29.02.2012, 12:58:09
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Mare adevar. Doar ca e un adevar trist. Daca un ateu vorbeste cu un astfel de "credincios" fuge si nu se mai uita inapoi.
Fuge la NASA ca să-i scape de asteroidul care vine spre pământ dar în ultimul moment e deviat de ei și trece pe lângă pământ.
Bună poanta, hai că poanta-i bună.

Nu cred și sunt sigur că nu există asteroizi în cer sus decât corpuri-trupuri de apă, apă și foc, apă și frig adică ghiață... nu există asteroizi de piatră sau sol în cer și dacă vine ceva spre pământ nu are cum să treacă de el căci nu poți ocoli suprafața plată a pământului și a mărilor ce-l mărginesc spre lateral jos, deci dacă vine ceva spre noi e musai să cadă aicea jos!

Și sper că vedeți în poză că acolo este un model! Un model născocit de explicaționiști, iar voi credeți că e real căci nu vreți să pricepeți că e doar un model care e fals căci lucrurile nu pot fi așa căci se contrazic demonstrațiile și observațiile și explicațiile lor, se neagă și se bagă în imposibil unele pe altele, deci nu pot fi adevărate.

Citiți la Facerea cum a fost făcută Creația și apoi mai departe cum a ajuns ea, cum au degradat-o oamenii răi, păcătoși și mândrii și cum se mântuiește omul de la Dumnezeu și ea împreună cu omul și cum se desăvârșește ea și se înnoiește prin lucrarea Domnului cu poporul Său și cu omul.

Last edited by vsovivi; 29.02.2012 at 13:02:07.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43