![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Ești sigur că vezi o umbră? Citat:
Citat:
Citat:
Sfîntul Vasile cel Mare a fost pentru înțelegerea literală a textului biblic. A, unele locuri nu se sincronizează cu ceea ce propune știința modernă în explicarea fenomenelor naturale? Atunci fie Biblia e greșită, fie oamenii greșesc sau, mai grav, alterează în mod voit realitatea după bunul plac. Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Domnule voi ați căzut din lac în puț, păi dacă ar fi farfurie și soarele ar merge pe deasupra circular ca în imaginea dată nu crezi că am vedea traiectoria curbă în timpul unei zile?.. sau de tot mai sus, nu crezi că cineva ar vedea traiectoria circulară a soarelui sau măcar o porțiune din curba?
Nu se mișcă soarele sau luna pe un cerc! Soarele și Luna se mișcă tot drept, ele merg drept pe o linie dreaptă iar balansul lor spre poli, schimbarea de direcție se datorează liniilor de forță (nu e gravitație ci curgere a apei sub cer), forță rece, linii oblice, de la marginea rece a creației, spre jos, de tipul \_/ , astfel că ieșind de pe centru, ajunge soarele spre polul sud și din pricina liniilor de forță rece începe să-și modifice treptat direcția așa fel încât la un momendat începe și vine înapoi spre polul nord și tot așa ca un balans nesfârșit de parcă s-ar lovi de mante, dar soarele și luna merg tot drept pe deasupra suprafeței pământului prin cer, pe sub stele, însă prin mersul lor tot drept spre înainte ele nu pot ieși din creație căci nu e unde și de aia le vedem apărând mereu din răsărit, căci spațiul e finit și mic atât cât este. Iar cu luna se întâmplă invers, ea își schimbă direcția pe liniile de forță fierbinți deci spre ecuatorul mai proaspăt fierbinte și tot așa căci nimic nu le înfrânează decât le deviază. Noi însă în orice direcție am merge drept pe deasupra pământului rond în adânc, pe deasupra suprafeței plat denivelate a lui, ajungem de unde am plecat și nu doar pe linia paralelă cu ecuatorul, deci nu există niciun zid nicăieri, ci 'zidul' se deduce din faptul că ajungem exact de unde am plecat, deci așa constatăm finitatea și micimea creației. Și deci ar fi un cub fix ca în templul construit de Solomon fiul lui David, din Ierusalim, dacă Creatorul, adică Dumnezeu nu ar fi mereu cu noi, vorbind, creind și înmulțind... pâinea și peștii sau iertările și binecuvântările și sfaturile cele drepte și bune spre viață. Last edited by vsovivi; 28.02.2012 at 12:29:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deși Soarele rămîne deasupra Pămîntului (care nu este neapărat farfurie sau disc sau semisferă sau con sau trunchi de con sau ce formă vrei, căci nu știm ce este dedesubt și nici forma lui), pe măsură ce se depărtează de un punct lumina scade, iar pe timpul nopții se petrece același fenomen care se vede cînd un vapor se îndepărtează de țărm, imaginea lui dispărînd treptat sub linia orizontului. Explicația este că unghiul de perspectivă se îngustează atît de mult încît de la un punct formele de relief obturează lumina, nemaiajungînd la observator. Evident că acest Soare în modelul PP este foarte mic și foarte aproape de Terra, distanțele și dimensiunile fiind măsurate cu o precizie relativă.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 28.02.2012 at 13:17:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar vapoarele dispar parcă sub apă din pricina unghiului de refracție datorat încălzirii la nivelul mării sau al nisipului (efect fata morgana) nu există obturări ci sunt deviate razele la nivelul mării în formă de \__/ căci nu vezi țărmul decât dacă te urci pe catarg... deci evaporarea și căldura îming imaginea în sus astfel că tu vezi doar catargul de pe mal. Dar eu vă întrebam că dacă ar fi sferă atunci cu cât te înalți, porțiunile ce se apropie de linia orizontului ar fi tot mai întunecate din pricina curburii și a reflexiilor într-o suprafață curbă, lucru care nu se observă, deci pare că este plat denivelat la suprafață și rond în adânc fiindcă s-a format din ape ronde, căci la început a fost o sferă, o bilă, un nor dens, de apă în beznă peste care se purta Duhul lui Dumnezeu, în porțiunea de sus. Last edited by vsovivi; 28.02.2012 at 13:34:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Ateii sunt atei si din cauza unor oameni ca astia.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mare adevar. Doar ca e un adevar trist. Daca un ateu vorbeste cu un astfel de "credincios" fuge si nu se mai uita inapoi.
|
||||
|
||||
![]()
Iată că m-am făcut responsabil de rătăcirea ateilor. Trebuie să spun asta la spovedanie! :))
Fraților, cine vă reține pe topicul ăsta? Eu nu v-am invitat aici și nici nu mă interesează ce credeți voi despre Pămînt.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bună poanta, hai că poanta-i bună. Nu cred și sunt sigur că nu există asteroizi în cer sus decât corpuri-trupuri de apă, apă și foc, apă și frig adică ghiață... nu există asteroizi de piatră sau sol în cer și dacă vine ceva spre pământ nu are cum să treacă de el căci nu poți ocoli suprafața plată a pământului și a mărilor ce-l mărginesc spre lateral jos, deci dacă vine ceva spre noi e musai să cadă aicea jos! Și sper că vedeți în poză că acolo este un model! Un model născocit de explicaționiști, iar voi credeți că e real căci nu vreți să pricepeți că e doar un model care e fals căci lucrurile nu pot fi așa căci se contrazic demonstrațiile și observațiile și explicațiile lor, se neagă și se bagă în imposibil unele pe altele, deci nu pot fi adevărate. Citiți la Facerea cum a fost făcută Creația și apoi mai departe cum a ajuns ea, cum au degradat-o oamenii răi, păcătoși și mândrii și cum se mântuiește omul de la Dumnezeu și ea împreună cu omul și cum se desăvârșește ea și se înnoiește prin lucrarea Domnului cu poporul Său și cu omul. Last edited by vsovivi; 29.02.2012 at 13:02:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta face misto de noi tu nu te-ai prins? M-am interesat si am aflat ca si florin-ionut si vsovivi sunt nepotii lu' Dumitru Prunariu.
Dragi forumisti tot acest topic este o gluma pusa la cale de cei doi mentionati mai sus, surse de incredere mi-au confirmat ca acestia iau cina (periodic) la un mare restaurant din Bucuresti, impreuna cu Dumitru Prunariu, bunicul lor ! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|