![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. |
|
|||
|
|||
![]()
Sau ce inseamna asta ?
"Adevarat va spun ca unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea pana nu vor vedea pe Fiul omului venind in Imparatia Sa." ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ioan cap 5 : "24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. 25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. 26. Căci precum Tatăl are viață în Sine, așa I-a dat și Fiului să aibă viață în Sine; 27. Și I-a dat putere să facă judecată, pentru că este Fiul Omului. 28. Nu vă mirați de aceasta; căci vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui, 29. Și vor ieși, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieții și cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii." DECI TE ROG FRUMOS , LA SFARSIT SPUNE ASA : "căci vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui, 29. Și vor ieși, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieții și cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii." SE REFERA TOT LA VEACUL CARE VA SA VINA, LA INVIERE .... |
|
||||
|
||||
![]()
Nemurirea nu se bazeaza pe indestructibilitatea sufletului privit ca substanta, ci a persoanei, adica a sufletului ca baza a persoanei umane, adica pe indestructibilitatea relatiei dintre Dumnezeu si om ca persoane, dat fiind ca persoana e factor al acestei relatii. Sufletul exista si lucreaza si dupa moarte, asa cum apare in Sfanta Scriptura in mai multe locuri. O sa ma opresc asupra unui exemplu, ce-mi vine in minte, insa sunt si altele. In pilda saracului si bogatului Lazar (Sf. Evanghelie dupa Luca cap.16) se vede ca acestia vietuiesc si dupa moarte pana la invierea de obste a trupurilor de la Judecata Universala, deci vietuiesc cu sufletul.
Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. Last edited by ioanna; 04.02.2012 at 19:32:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I Corinteni cap 15 : "47. Omul cel dintâi este din pământ, pământesc; omul cel de-al doilea este din cer. 48. Cum este cel pământesc, așa sunt și cei pământești; și cum este cel ceresc, așa sunt și cei cerești. 49. Și după cum am purtat chipul celui pământesc, să purtăm și chipul celui ceresc." II Corinteni : " 5. Iar Cel ce ne-a făcut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat nouă arvuna Duhului." Intelegi ? nu!, stiu ... dar o sa explic ... nu iti face griji !!!!!! Deci cei care au primit "arvuna Duhului" s-au nascut din nou :" 6. Ce este născut din trup, trup este; și ce este născut din Duh, duh este. 7. Nu te mira că ți-am zis: Trebuie să vă nașteți de sus." astfel au intrat in imparatia cerului traind dupa Dumnezeu cu Duhul, dar murind cu trupul fata de veacul acesta, dar asta nu inseamna ca ei dupa ce au muriti fizic au rasmas constienti si rationali cu sufletul ,nu ci au adormit in Hristos, adica in Duhul care le-a si dat arvuna ca ei nu se vor mai prezenta in veacul ce va sa vina la judecata ci vor intra direct in viata , INVIIND ...TRAIND VESNIC PE PAMANT , pe cand ceilalti inviaza in judecata pana la a DOUA MOARTE CARE VA FII VESNICA!!!!! Last edited by bob2909; 04.02.2012 at 19:52:49. |
|
||||
|
||||
![]()
unde anume?
|
|
|||
|
|||
![]()
acest citata pe care l-am mai subliniat o data ...
Daca nu intelegi sunt de acord sa dezbatem fraza cu fraza ce spune serafim de sarov ... Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
mda...asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu ce zice Serafim de Sarov. Nu este infailibil si nu detine adevarul absolut. De unde stie el ca animalele au trup, suflet si duh?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De acord cu tine in versetul 29 se refera la inviere si judecata dar toti odata nu unii primii si altii 1000 de ani mai tarziu . ![]() Last edited by iuliu46; 04.02.2012 at 21:47:10. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|