Citat:
În prealabil postat de AlinB
Fara suparare, e un caz tipic in care toata lumea are dreptate desi aparent se bat cap in cap, fiecare priveste o alta latura a realitatii si in acelasi timp o ignora pe alta..
O latura ar fi aceea ca au fost oameni care au crezut intr-o schimbare pozitiva si chiar si-au riscat viata pentru asta.
Faptul ca s-a dovedit mai tarziu ca ceea ce au crezut a fost o naivitatea iar schimbarea nu a fost nici pe de parte buna, nu cred ca face curajul si daruirea lor mai putin de admirat.
O alta latura este ca multi dintre ei au murit fara sa stie macar de ce si pentru ce, ma refer in special la ce idin armata, dusi la ordine pentru a fi ucisi si cu moartea lor masina de propaganda sa mearga mai departe si sa- si atinga scopul.
Concred ce am castigat? Mr. Scott vorbeste de libertate, ei bine este vorba de o libertate aparenta, gratiile custii s-au mai departat putin, au devenit mai transparente, dar sunt acolo.
In ceea ce priveste restul..nici nu cred ca are sens sa mai vorbim.
Ioan, prietenul tau care spune ca uraste Romania, nu, nu este un erou. Poate a fost, putea sa fie, dar a cazut incercand sa fie unul.
Desi nu stiu ce forme concrete are ura lui, oricum buna nu poate fi.
Si ca sa fim realisti, cred ca toti care au avut o alegere vizavi de ce au facut atunci, daca ar fi stiut ce va urma, ar fi stat acasa.
|
Alin, ai spus lucruri cu bun simt si cu logica, apreciez asta, e ok.
Totusi, cand ai trait acele experiente, dinlauntru, cand ai stat la masa cu moartea, cand ai dormit abia a cincea zi (cazul meu, altii au rezistat mai mult, stiu de pilda un chirurg care a operat cvasipermanent o saptamana intreaga pe impuscatii care soseau pe banda rulanta), cand ai participat dupa puteri la o lume noua care mijea sub ochii tai... atunci devii, poate, un pic subiectiv ca mine. Sau ca Scotland.
Cat despre ultima ta afirmatie... Daca am sti dinainte ce ar urma... oare ce am mai face? Cum am trai? Este, omeneste, posibil? oare putem sa prevedem si sa controlam totul? Unde mai e farmecul vietii, aroma riscului, pariul cu bucuriile si necazul, aventura uneori uluitoare a existentei? De unde ar mai tasni surpriza? De unde bucuria?...
Unii oameni au crezut. Asta a fost suficient ca sa treaca la fapte. Cinste lor!
Stupizi sau nu, eu cred ca Domnul le-a iubit inimile inocente si curajoase si ii tine in Pacea Lui.
Cat despre mine, mai prudentul, him... "Cine tine la sufletul lui..."
Craciun fericit, tie si tuturor celor dragi! Domnul sa va daruiasca pace, bucurie, dragoste! AMIN+