Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2011, 13:42:17
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
[/list]s-a mai discutat suficient de mult pe subforumul acesta. Sufletele din Apoc. 20,4 nu cred că s-au mai luat în discuție. Am o întrebare: cum pot fi aceste suflete deja în cer din moment ce acei martiri (neînchinătorii la semnul fiarei) încă n-au murit și posibil nici nu s-au născut încă?
"4.Și-am văzut tronuri; și ei c s'au așezat pe ele; și li s'a dat lor putere să judece; și-am văzut sufletele celor descăpățânați din pricina mărturiei lui Iisus și din pricina cuvântului lui Dumnezeu și care nu i s'au închinat Fiarei și nici chipului ei și semnul ei nu l-au primit pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos o mie de ani."

Am mai spus Apocalipsa este cea la greu de interpretat carte a Sf Scripturi. De fapt orice profetie cu privire la a doua venire e "grea". Si pentru ca am prea multe cunostinte nu ma pronunt. Dar am totusi o intrebare: de unde citind versetul din Apocalipsa 20:4, se intelege ca aceia nu au murit? Nu reiese de nicaieri. Mai mult din urmatorul verset se intelege ca erau morti:

"5 Ceilalți morți nu învie până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. "

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
încă n-au murit și posibil nici nu s-au născut încă?
La Judecata? La a doua venire? Atunci cand se vor naste?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31