Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2011, 11:09:18
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
e o afacere ca oricare alta .
Exact, si credinta nu trebuie sa depinda de vreo "afacere" a unuia sau a altuia.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 11:20:28
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Si eu sunt de aceeasi parere.
Numai in religiile pagane gen wicca, natura este ridicata la rang de dumnezeu. Wiccanii se inchina naturii, sub o forma sau alta. Se inchina la rauri, la copaci, folosesc plante in vrajile lor. E ceva romantic, de aceea atrag multe persoane mai ales femei. Dar e magie, deci demonism.
De ce sa ne asemanam cu ei, luand brazi si impodobindu-i? cinstim bradul? la ce bun?
Stimate domn,
"Inchinatorii la natura", cum eronat sunt denumiti de propaganda capitalist-"pragmatica" (a se citi "satanica") sunt, evident, mai putin inclinati la a o distruge. Este usor sa cedezi unei atari propagande, va inteleg, si eu gandeam la fel, nu cu foarte multa vreme in urma. Nici eu nu sunt de acord cu aiureala cu brazii, mos craciun, si alte idiotenii idolatre. Urasc din rasputeri sarbatoarea pseudo-pagana, de fapt comerciala, numita Craciun. Eu, ca si alti crestini, de orice confesiune, sarbatoresc Nasterea Domnului.
Off-topic: este o surpriza placuta manifestarea antiecumenismului la un credincios protestant. Inteleg ca sunteti prezbiter, deci aceasta directie/atitudinea are putere, si consecinte, oficiale. Nu o sa va intreb de ce confesiune apartineti, desi e o intrebare normala si prima ce vine oricui in cap, veti spune aceasta cand veti voi dvs. (Poate deja ati specificat-o si nu am citit eu topicul). Oricum am un mare respect pentru penticostali, baptisti, metodisti, crestini dupa Evanghelie (am avut rude inclusiv baptiste) si altii ca ei, care mai lucreaza, alaturi de BC, la convertirea si civilizarea indracitului om modern. Va salut cu stima.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 12:11:05
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
E ceva romantic, de aceea atrag multe persoane mai ales femei.
Deci sunteți plin de farmec, un seducător înnăscut!

ps - asta așa, să vedeți ce plăcut e să vă scoată cineva un fragment din context!
Vechi 20.12.2011, 12:13:38
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Deci sunteți plin de farmec, un seducător înnăscut!

ps - asta așa, să vedeți ce plăcut e să vă scoată cineva un fragment din context!
Apreciez gluma. Totusi raman la parerea ca introducerea in inchinare a elementelor naturii (pe care Luther a initiat-o cand vorbim de brad), ne apropie de religiile wiccane si nu de Cristos.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 12:35:59
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AnnaKarenina90 Vezi mesajul
Tu nu impodobesti bradul de Craciun? Nu primesti si nu oferi cadouri celor dragi?
Nu. Si cine sa-mi ofere cadouri? Eu nu am avut parte de cadouri nici de ziua mea,nici de ziua numelui,nici de Mos Nicolae,nici de Mos Craciun,nu am avut nici majorat,nici banchet la sfarsitul liceului,nici excursii dupa clasa a 7-a si multe altele. Crezi ca ma va afecta cu ceva ca nu-mi fac brad de Craciun?

Citat:
Cand ai fost copil, aceste "prostii" si "tampenii" nu ti-au inseninat copilaria?
Ba da. Tocmai de aceea am zis ca pana la maxim 10-11 ani chestiile astea au o insemnatate,iar dupa aceea... sunt zero. Uita-te la tinerii din ziua de azi,le e gandul la cu totul altceva (bautura,sex,tigari,cluburi,discoteci,masini etc.). Daca maine ies sa agat o fata de 15 ani crezi ca mai e interesata de brazi,dulciuri si mai stiu eu ce? Sa fim REALISTI

Citat:
Eu am un bradut in ghiveci. Tot anul imi sta in curtea din spate, iar de Craciun, cateva zile e impodobit. De ce? Pentru ca e o traditie de Craciun. Ne face sarbatorile mai frumoase.
Sincer si eu daca as sta la curte probabil as tine un brad intr-un ghiveci,sau cel putin l-as impodobi in curte (in cazul in care as vrea sa fac asta).

Citat:
Nu stiu legatura bradului cu Iisus Cristos. Dar daca imi spui legatura datei de 25 decembrie cu Iisus Cristos si unde anume e specificat in Biblie ca aceasta ar fi data in care s-a nascut, nu mai spun nimic.
Nu spune nimeni ca Hristos S-a nascut pe 25 decembrie,cum nu se spune nimic nici de data Invierii (aceasta variind de la an la an). Pur si simplu e ziua in care cinstim acest eveniment (nasterea Domnului),ne aducem aminte de ea. Trebuia sa fie una din cele 365 de peste an,nu? Deci legatura cu bradul tot n-o vad.

Nu zic,e frumos spiritul sarbatorilor,dar nu in conditiile economice actuale! Plus ca nici eu nu sunt deacord cu taierea atator brazi ca dupa 1-2 sapt. sa fie aruncati sau bagati pe foc!
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 15:08:58
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Nu. Si cine sa-mi ofere cadouri? Eu nu am avut parte de cadouri nici de ziua mea,nici de ziua numelui,nici de Mos Nicolae,nici de Mos Craciun,nu am avut nici majorat,nici banchet la sfarsitul liceului,nici excursii dupa clasa a 7-a si multe altele. Crezi ca ma va afecta cu ceva ca nu-mi fac brad de Craciun?

Ba da. Tocmai de aceea am zis ca pana la maxim 10-11 ani chestiile astea au o insemnatate,iar dupa aceea... sunt zero. Uita-te la tinerii din ziua de azi,le e gandul la cu totul altceva (bautura,sex,tigari,cluburi,discoteci,masini etc.). Daca maine ies sa agat o fata de 15 ani crezi ca mai e interesata de brazi,dulciuri si mai stiu eu ce? Sa fim REALISTI
Imi pare rau ca nu ai primit cadouri, chiar daca, pe de alta parte, spui ca Mos Craciun ti-a inseninat, intr-adevar, copilaria. Da, vad la ce le e gandul tuturor. Tocmai de aceea, zic ca ar fi mai bine sa nu renuntam la aceste "tampenii". Poate daca le-ar fi gandul la asta, nu le-ar mai fi la cele mentionate de tine. Apoi, termenul "a agata" nu imi place deloc, dar dincolo de asta, ce Doamne iarta-ma ai cauta tu, om in toata firea, cu o fetita de 15 ani?

Citat:
Sincer si eu daca as sta la curte probabil as tine un brad intr-un ghiveci,sau cel putin l-as impodobi in curte (in cazul in care as vrea sa fac asta).
Sunt multi care tin astfel de braduti in ghiveci si la bloc.

Citat:
Nu spune nimeni ca Hristos S-a nascut pe 25 decembrie,cum nu se spune nimic nici de data Invierii (aceasta variind de la an la an). Pur si simplu e ziua in care cinstim acest eveniment (nasterea Domnului),ne aducem aminte de ea. Trebuia sa fie una din cele 365 de peste an,nu? Deci legatura cu bradul tot n-o vad.
Te inseli. Despre data invierii apar unele indicii, ceea ce nu se poate spune despre data nasterii. Si crede-ma ca data sarbatorii Nasterii lui Iisus nu a fost aleasa asa, ca sa fie "una din cele 365".
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 15:42:37
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
Imi pare rau ca nu ai primit cadouri, chiar daca, pe de alta parte, spui ca Mos Craciun ti-a inseninat, intr-adevar, copilaria. Da, vad la ce le e gandul tuturor. Tocmai de aceea, zic ca ar fi mai bine sa nu renuntam la aceste "tampenii". Poate daca le-ar fi gandul la asta, nu le-ar mai fi la cele mentionate de tine.
Hmm... rezolvarea acestor probleme nu se gaseste in niciun caz in pomul de Craciun,ci mai degraba in educatie,credinta etc.

Citat:
Apoi, termenul "a agata" nu imi place deloc, dar dincolo de asta, ce Doamne iarta-ma ai cauta tu, om in toata firea, cu o fetita de 15 ani?
Ce om in toata firea? Am 22 de ani,proaspat impliniti. Si numai "fetite nevinovate" nu sunt alea de 15 ani... (unele,ca sa nu zic majoritatea).

Oricum eu m-am exprimat total diferit,am spus "daca".

Citat:
Sunt multi care tin astfel de braduti in ghiveci si la bloc.
Mda,nu ar fi chiar ceva imposibil. Insa ultima oara cand am avut pom de craciun mi s-a urcat pisica in el,asa ca nu am de gand sa-l tin ca sa-l pazesc mai mult

Citat:
Te inseli. Despre data invierii apar unele indicii, ceea ce nu se poate spune despre data nasterii. Si crede-ma ca data sarbatorii Nasterii lui Iisus nu a fost aleasa asa, ca sa fie "una din cele 365".
Nu zic ca a fost aleasca chiar la intamplare,insa nici nu se stie ceva exact 100%. Ideea era ca sarbatorim mai mult ca amintire si cinstire a acelei zile,nu neaparat ca este exact cea stabilita (de aceea am dat exemplu Pastele,cand ziua difera de la an la an,totusi ea avand aceeasi insemnatate).

Last edited by Raoul; 20.12.2011 at 15:46:17.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 19:21:53
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Raoule, nu te mai mândri atâta cu 'realismul' tău.
Te-a lăudat un prost o dată și tu ai și pus botul, scuzati expresia.
Singura scuză pe care ți-o găsesc este că n-ai decât 22 ani.

Pentru cei care nu împodobesc brazi de Crăciun (din varii motive) :
Păstrați-vă ne-bucuria pentru voi și lăsați-i pe alții să se bucure, în prostia lor.

DAR, nu uitați că asta vi s-a spus și vouă : "De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum copiii, nu veți intra în Împărăția Cerurilor".
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 19:48:52
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Raoule, nu te mai mândri atâta cu 'realismul' tău.
Te-a lăudat un prost o dată și tu ai și pus botul, scuzati expresia.
Singura scuză pe care ți-o găsesc este că n-ai decât 22 ani.

Pentru cei care nu împodobesc brazi de Crăciun (din varii motive) :
Păstrați-vă ne-bucuria pentru voi și lăsați-i pe alții să se bucure, în prostia lor.

DAR, nu uitați că asta vi s-a spus și vouă : "De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum copiii, nu veți intra în Împărăția Cerurilor".
Si ce sa facem acum,sa traducem mot a mot acest verset?
Adica sa ne inarmam cu galetuse,pusti de apa si sa fugim zglobii spre parcul de joaca??
Versetul se refera la starea constiintei,la nevinovatia si puritatea copiiilor.

Oricum este interesanta ideea:impodobesti brad in fiecare an si ajungi in Rai!De aici reiese ca si cei care sunt oameni in toata firea si au o colectie impresionanta de papusi sunt foarte aproape de Dumnezeu.
Nici nu am stiut ca este atat de usor :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 19:53:11
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

wow! nu ma asteptam, Yasmina, sa cazi in ispita de a scrie asa ceva... sper sa-ti revii pana la Craciun. :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04