Sa vedem daca merg citatele asa cum m-ati sfatuit :)
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
În mod logic, fie una dintre ele, fie niciuna.
|
Cu alte cuvinte nu se poate sti care este biserica lui Hristos.
Deci daca sunt ortodox (sau catolic) pot sa trec prin toate ritualurile, prin toate canoanele prin toate faptele bune si tot sa nu fiu sigur ca sunt in religia adevarata. Si pentru ca nu am fost in religia adevarata nu m-am impartasit cu sangele si carnea lui Hristos cel adevarat si ca urmare nu am nici o sansa la mantuire pentru ca asa cum ati citat mai devreme din scriptura
Citat:
Deosebirea este că, în timp ce în Biblie nu scrie că dacă nu ții sâmbăta ajungi în iad, nici nu scrie că dacă nu vorbești în limbi înseamnă că nu ai Duhul Sfânt, în schimb scrie că dacă nu mănânci și bei trupul lui Isus Cristos nu ai nici o șansă de mântuire. Unde, anume, scrie asta ? De exemplu, în Ioan 6:53, 54.
|
Mergand mai departe, presupunand ca sunt in religia adevarata iar preotul nu are o inima pura (si binenteles eu nu am inima pura) cand savarseste ritualul, impartasania nu este valida. Mai mult chiar daca si eu si preotul avem inima pura dar in timpul ritualului preotul face cea mai mica greseala ritualul nu este valid.
Multumesc lui Dumnezeu ca El s-a jertfit pentru mine.
Citat:
Vedeți dv, dacă am fi precum Isus, nu ar mai fi necesar să ne cuminecăm cu El. Dar, fiind imperfecți, nu putem să ne ridicăm singuri și avem nevoie de ajutorul Grației Sfințitoare, care vine numai prin Sfânta Taină. Pentru a primi Sfânta Taină a Împărtășaniei, nu este necesar să spălăm picioarele vecinilor, ci este necesar să păstrăm cu ei cel puțin o legătură care lasă loc de "bună ziua". Cu timpul, Taina lucrează și ajungem să ne și iubim aproapele. Mai general spus, Sfintele Taine nu sunt scopuri, ci sunt mijloace prin care dobândim asemănare cu Cel cu Care ne împărtășim.
|
Deci prin impartasanie devi tot mai perfect asta binenteles daca esti in religia corecta.