Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Imi pare tare rau ca nu poti intelege asta. Dar te inteleg ca nu poti intelege , netrecand prin asa ceva.
|
Nu fi atat de sigura.. Ce iti da tie certitudinea ca nu am trecut prin asa ceva? Poate faptul ca nu mi-am pus aici pe tapet intimitatile... ca in rest nu stiu cum ai tras concluzia asta.
Citat:
Atunci cand Domnul iti poarta gandurile, cand rugaciunea ta este neincetata, ea curge singura tot timpul in toate momentele si in toate clipele vietii. Domnul se roaga pentru tine, si asa cum spunea un batran monah imbunatatit (Parintele Paisie Aghioratul) tu stai asa, si el se roaga pentru tine. Atunci nu mai ai simtirea celor pofticioase trupesti mai ales in zilele interzise..
|
Rugaciunea neincetata!! este un lucru pe care-l dorim toti, sau... ma rog foarte multi de pe acest forum. Nu am ajuns la asa ceva. Cat despre simtirea celor pofticioase in zilele interzise chiar mi se pare un subiect nepotrivit de discutat pe un forum, asa ca nu am sa exemplific cu persoana mea indiferent de sensul acestor simtiri.
Citat:
Nu tu stai ca lemnul intre lemne ca asa vrei ci Domnul lucreaza prin tine si il face pe celalalt sa inteleaga lucrarea Lui. Prin Domnul nu mai simti pentru ca pacatul nu te mai atinge. pentru ca tu strigi Domnului in tine sa te ajute, sa ajute jumatatea ta sa inteleaga si ea. Si Domnul negresit ca ajuta...
|
Si daca celalalt nu intelege nici macar ideea de zile interzise? cum ramane cu teoria? dar cu smerenia, dar cu dragostea? Ramane probabil un sentiment de penibil.. ar fi vreo diferenta intre o sotie de "lemn" si o femeie gonflabila?
Sunt intrebari retorice.
Citat:
Iar atunci cand toate sunt facute cu respectarea Legii, Domnul binecuvinteaza si bucuria trairii alaturi de jumatatea ta este deplina. Simti binecuvantarea lui Dumnezeu si o va simti si aproapele tau.
Prin tine simte aproapele tau lucrarea Domnului si singur va intelege cand este binecuvantat si cand nu....
|
In sfarsit ceva cu care sunt de acord! Dar asta doar la modul general.
Citat:
Aceasta expresie "ca lemnul intre lemne" daca ai avea bunavointa sa citesti un pic mai sus pe acest thread vei vedea ca este explicata in postarea despre viata Sf. Simeon cel Nebun dupa Hristos..
|
Da, am avut bunavointa si am citit numai ca de la mine si pana la sfantul Simeon cel nebun dupa Hristos e o cale mai lunga decat intre pamant si stele.
Citat:
Nepricepand aceasta unii zic, nu e universal valabil. ..
|
Eu sunt acei unii si ma declar nepriceputa. Multumesc pentru lamuriri.
Dumnezeu sa te binecuvinteze.