![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Aasadar, ca sa lamurim problema (pentru ca am mai lamurit-o de cateva ori), am gasit in sursa evreiaasca faptul ca in ziua dinaintea Pastilor este interzis sa se manace azima, si se manaca paine dospita, avand grija sa adune ramasitele.
http://www.beingjewish.com/yomtov/pa...abboserev.html Totul e clar, mai ramane sa vada fiecare daca in cultul sau Iisus a fost rastignit inainte de Pasti sau dupa Pastile evreiesti. Ma refer la cultele eterodoxe, la ortodocsi e limpede. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 09:31:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar despre ceilalti am zis sa verifice cand au la ei rastignirea, din ce mi-am dat eu seama de pe net si celelalte culte au la fel ca noi, rastignirea si apoi Pastile evreiesti (si nu cum spui tu, cu omorarea in prima zi a Pastilor). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mai este o confuzie pe care o faci, nici un cult crestin nu tine Pastile evreiesc ci pe cel crestin care se sarbatoreste in noaptea Invierii. Sa nu imi zici acum ca Domnul a inviat in noaptea in care evreii tineau Pastile!! Deci avand in vedere ca Pastile crestin este in noaptea Invierii, este logic sa fie rastignirea cu trei zile inainte, nu crezi? Asta insa nu da nici o indicatie asupra Pastelui evreiesc din acel an decat la cei care celebreaza Euharistia cu azimi, pentru ca o celebreaza asa tocmai pentru ca stiu ca Cina cea de Taina a avut loc in noaptea de Pasti (evreiesc). Iar celebrarea acestei Cine pascale in Perioada de Pasti se face joi seara la catolici, in saptamana mare. Dupa care vineri se celebreaza rastignirea. Totul ca la carte. Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 09:55:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar pana acum nu am vazut sa poti vorbi tu rational cu cei din alte culte si sa nu repeti mereu si mereu aceleasi stereotipuri pe care le ai in minte negand mereu evidentele care ti se pun sub ochi. Daca la catolici nu se sarbatoreste Cina cea de Taina in Joia Mare si rastignirea Vinerea Mare, iar Invierea Sambata seara/noaptea, iar azimile nu se folosesc de romano-catolici pe temeiul Cinei pascale, astept sa ma corecteze un catolic, nu un ortodox orb. Din pacate pentru tine, eu vorbesc din practica, toate acestea le-am celebrat cu catolicii inclusiv pe Pamantul Sfant. Deci acuzatiile tale sunt egale cu zero. Mai exista un temei pentru care unii folosesc azime, si citez un preot romano-catolic la care i-am pus intrebarea: pentru ca se usuca mai greu decat painea obisnuita :)) Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 10:46:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa nu mai lungim discutia depsre ce cred eu si cum tu crezi corect, eu cred exact ce spune BO, tu desi ortodoxa niciodata nu crezi ce spune BO ci iti creezi o invatatura proprie diferita de BO. E problema ta, dar nu ma mai acuza pe mine de conceptiile tale gresite, care de multe ori se imbina cu incapatanarea. Ti-am mai scris dar degeaba, Sf. Ioan Hrisostom comenteaza un pasaj din Sf. Apostol Ioan. Dar Sf. Apostol Ioan spune ca rastignirea a fost in ziua dinaintea Pastilor, nu are cum sa stie mai bine Sf. Ioan Hrisostom decat Sf. Apostol Ioan, primul doar comenteaza ce a scris Apostolul, care a fost de fata. Cum am precizat, parerea ta ai spus-o in zeci de mesaje, nu mai e nevoie sa o repeti. Nici catolicii se pare ca nu spun ca rastignirea a fost in ziua de Pasti, asadar e doar parerea ta personala. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|