Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2011, 14:22:35
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vezi ca scrie chiar in Biblie ce au mancat, se numeste Cina. Pastile se numesc Pasti, nu Cina. Ce insemna de fapt masa de Pasti pentru evrei? Mancarea mielului taiat in ajun, scrie undeva ca au mancat miel?
Au fost noile Pasti, in care Mielul este chiar Iisus, asa cum stie orice crestin. De aceea spunem ca Mielul este Iisus.
Exact prietene Catalin, plus ca au mancat si mancare lichida care la Pastile iudaic nu se consuma ( Matei26:23; Marcu 14:20) ci doar azime, carne de miel fript la foc si ierburi amare. Doar atat. Insa Hristos a mancat cu totul altceva. Doamne ajuta!
Vechi 06.09.2011, 14:24:26
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Adevarat, asta am spus si eu. Cum scrie in Sfanta Scriptura, Legea se traduce prin a iubi pe Dumnezeu mai mult decat noi si a iubi pe aproapele la fel ca pe noi. Fariseul nu facea asta din cauza mandriei, se considera superior.
Iar ceea ce il facea sa se creada indreptatit a fi superior era convingerea ca el respecta credinta cea adevarata nu ca paganii de romani si "tradatorii" care lucrau pentru ei, in speta vamesii. Iti suna cunoscut?
Vechi 06.09.2011, 14:26:56
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Tipic "ortodox" a zice "aiurea in tramvai", a arunca insulte, dar a da inapoi de la explicatii :))
Fara grija, oricum verific absolut orice informatie care mi se da :))
Adriana, trebuie să înțelegi că aici suntem la o șuetă între fantome, un fel de ședință benignă de spiritism cu "duhuri" din lumea asta. Cu câteva excepții, nu prea știm unii despre alții nimic, practic n-avem habar cine dă și cine primește.
Cine zici te-a "insultat"? Mihailc?
Cine e Mihailc? Un nume pe un forum și cam atât pentru tine și pentru mulți alții. Nu cred că trebuie să "evaluăm" asprimile de pe internet în aceeiași termeni ca în viața reală.
Vechi 06.09.2011, 14:34:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Exact prietene Catalin, plus ca au mancat si mancare lichida care la Pastile iudaic nu se consuma ( Matei26:23; Marcu 14:20) ci doar azime, carne de miel fript la foc si ierburi amare. Doar atat. Insa Hristos a mancat cu totul altceva. Doamne ajuta!
Cititi pe site-ul evreiesc cum anume se desfasoara Cina Pascala, inclusiv frangerea painii (nedospite), binecuvantarea painii, a vinului si multe altele. Uitati aici un link in engleza, Cina Pascala fiind "The Pesach Seder":

http://www.jewfaq.org/holidaya.htm#Seder
Vechi 06.09.2011, 14:35:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Teorie? Cum se face atunci ca in tot ceea ce citesc din acesti sfinti nu gasesc decat extrem de rar lucruri pe care sa nu le fi inteles deja si inca extrem de repede de una singura si doar din cele ce mi-a fost dat sa traiesc pana acum? Explica-mi tu lucrul asta. Sigur ca nu am citit deja tot ce au scris sfintii dar din ce tot citesc nu gasesc nimic nou, ceva pe care sa nu fi inteles si stiut deja.
Mai Adriana, chiar faptul ca gandesti asa e o problema, dar sa mai si spui cu voce tare e si mai mare problema. Sfatul meu e sa mergi la dezlegari (si eu mai merg din cand in cand, la biserici se fac in fiecare saptamana, nu e ceva iesit din comun), ai din alta parte si nu cea divina aceste ganduri si trairi. N-o sa ma asculti, eu mi-am facut datoria si ti-am spus.
Nu mai pun la socoteala ca tu de fapt ii contrazici tot timpul pe sfinti.

Noile ganduri ti-au venit dupa ce te-ai impartasit la catolici?
Eu mai dau ce scrie in acel articol, tu iti poti continua monologul, oricum nu are importanta pentru tine vreun argument si nici ce scriu aici.
Pe forum am mai gasit o discutie, si chiar un catolic mai informat decat tine a sscris ca nu se stie sigur ce au mancat, in schimb tu stii sigur ca au mancat azimi.
Asadar cuvantul grecesc folosit pentru paine la Cina cea de taina este "artos", care inseamna paine dospita.. Nu se foloseste cuvantul 'azumos' care inseamna azimi, sau paine nedospita.
Cel mai de netagaduit arguemnt e ca aproape 1000 de ani apusenii )catolici de azi) au folosit numai paine, niciodata azimi. Abia cu ceva timp inainte de Pasti au introdus azimile, venind moda de la franci.
Vechi 06.09.2011, 14:39:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Adriana, trebuie să înțelegi că aici suntem la o șuetă între fantome, un fel de ședință benignă de spiritism cu "duhuri" din lumea asta. Cu câteva excepții, nu prea știm unii despre alții nimic, practic n-avem habar cine dă și cine primește.
Cine zici te-a "insultat"? Mihailc?
Cine e Mihailc? Un nume pe un forum și cam atât pentru tine și pentru mulți alții. Nu cred că trebuie să "evaluăm" asprimile de pe internet în aceeiași termeni ca în viața reală.
Aveti dreptate. Am cunoscut odata live un forumist care pe net era intr-adevar agresiv, in asa masura ca un alt forumist baiat mi-a zis ca lui i-ar fi fost teama sa il intalneasca, se imagina iesind cu un ochi vanat. Eu insa am acceptat sa il cunosc si spre marea mea surpriza era ca o pisicuta blanda si in plus nu era in stare sa lege doua idei intr-o conversatie fata in fata, in timp ce pe net ma "ucidea" cu gramada de comentarii lungi si texte si mai lungi. Si ar mai fi multe de spus dar cred ca ajunge :))
Vechi 06.09.2011, 14:42:07
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Asadar cuvantul grecesc folosit pentru paine la Cina cea de taina este "artos", care inseamna paine dospita.. Nu se foloseste cuvantul 'azumos' care inseamna azimi, sau paine nedospita.
Cel mai de netagaduit arguemnt e ca aproape 1000 de ani apusenii )catolici de azi) au folosit numai paine, niciodata azimi. Abia cu ceva timp inainte de Pasti au introdus azimile, venind moda de la franci.
Întăresc ce a spus Cătălin, așa a practicat Biserica primară și e greu de crezut că i-ar lovit amnezia într-o epocă când memoria Cinzecimii era extem de vie. Catolicii au introdus azima în cult la sfârșitul secolului VIII .
Vechi 06.09.2011, 14:42:41
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Mai Adriana, chiar faptul ca gandesti asa e o problema, dar sa mai si spui cu voce tare e si mai mare problema. Sfatul meu e sa mergi la dezlegari (si eu mai merg din cand in cand, la biserici se fac in fiecare saptamana, nu e ceva iesit din comun), ai din alta parte si nu cea divina aceste ganduri si trairi. N-o sa ma asculti, eu mi-am facut datoria si ti-am spus.
Nu mai pun la socoteala ca tu de fapt ii contrazici tot timpul pe sfinti.

Noile ganduri ti-au venit dupa ce te-ai impartasit la catolici?
Eu mai dau ce scrie in acel articol, tu iti poti continua monologul, oricum nu are importanta pentru tine vreun argument si nici ce scriu aici.
Pe forum am mai gasit o discutie, si chiar un catolic mai informat decat tine a sscris ca nu se stie sigur ce au mancat, in schimb tu stii sigur ca au mancat azimi.
"Moda de la franci"? Catalin, sa inteleg ca francii practicau iudaismul si consumau azime de Pesach???
Vechi 06.09.2011, 14:43:51
Senior Member

Implicit

Citat:
Cititi pe site-ul evreiesc cum anume se desfasoara Cina Pascala, inclusiv frangerea painii (nedospite), binecuvantarea painii, a vinului si multe altele. Uitati aici un link in engleza, Cina Pascala fiind "The Pesach Seder":

http://www.jewfaq.org/holidaya.htm#Seder
Acolo scrie si ce nu stiai pana acum, ca Pastile se manaca doar in ziua de Pasti, nu inainte. Mielul se taie daca am inteles bine dimineata in seara in care au loc Pastile.
Vechi 06.09.2011, 14:47:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
"Moda de la franci"? Catalin, sa inteleg ca francii practicau iudaismul si consumau azime de Pesach???
Am scris in alt mesaj, prima data au introdus azimile acolo, tot de acolo venind si introducerea Filioque.
Iata ca am scris, dand un citat dintr-un articol: "Ea s-a introdus tarziu in Apus, si anume, in veacul al VII-lea in Spania, in vea*cul al VIII-lea in Anglia, iar in veacul al IX-lea in Germania, generali-zandu-se in tot Apusul abia in secolul al XI-lea. In veacul al IX-lea, patriarhul Fotie al Constantinopolului nu stia de ea, caci ar fi enume*rat-o si pe aceasta intre abaterile papale care au dus la Marea schisma a Bisericii din 1054."
Am mai specificat ca a fost o minune in Italia la inceputul sec. VIII, impartasania s-a transformat in Sange si Trupul. Si era paine, nu azima.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38