Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2011, 14:13:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Pai tocmai ca respectarea poruncilor inseamna iubirea aproapelui, deci cine nu-si iubeste aproapele, nu respecta deloc legea ci efectueaza doar niste ritualuri fara sens. Sau cum a zis Domnul: cu buzele il slaveau pe Dumnezeu dar inima lor era departe. Ca atare, respectarea legilor, adica iubirea aproapelui, nu este ceva negativ. Si vice-versa, neiubirea aproapelui inseamna nerespectarea legilor.
Adevarat, asta am spus si eu. Cum scrie in Sfanta Scriptura, Legea se traduce prin a iubi pe Dumnezeu mai mult decat noi si a iubi pe aproapele la fel ca pe noi. Fariseul nu facea asta din cauza mandriei, se considera superior.
Vechi 06.09.2011, 14:24:26
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adevarat, asta am spus si eu. Cum scrie in Sfanta Scriptura, Legea se traduce prin a iubi pe Dumnezeu mai mult decat noi si a iubi pe aproapele la fel ca pe noi. Fariseul nu facea asta din cauza mandriei, se considera superior.
Iar ceea ce il facea sa se creada indreptatit a fi superior era convingerea ca el respecta credinta cea adevarata nu ca paganii de romani si "tradatorii" care lucrau pentru ei, in speta vamesii. Iti suna cunoscut?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38