Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2011, 20:59:13
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=grasu77;396918]
Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul

Se observa exprimarea metaforica. "Sufletele strigau". Citeste un verset asemanator: "Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine" (Dumnezeu catre ucigasul Cain - Fapte 4:10).

Daca ma ajuti sa inteleg cum striga sangele celui mort, am sa inteleg si cum striga sufletele mortilor.
Nu imi raspunde la o intrebare cu o alta intrebare.
Sangele lui Abel striga catre Dumnezeu tot la fel cum ar fi strigat pietrele cand Hristos a intrat inainte de calvarul sau cu cateva zile in Ierusalim (Luca 19:40)
Vechi 06.09.2011, 00:08:03
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

Va judeca pe omul inviat. Asa cum din tarana si suflare de viata, a fost facut un suflet viu, constient, activ, etc. tot asa va fi si la inviere. Numai ca nu vor fi create alte fiinte ci vor fi recreate cele care au existat.
Ce intelegi prin "vor fi recreate"? Domnul a zis ca vor fi inviate nu recreate. Ca ceva sa invie, acel ceva trebuie sa existe mai intai. Iar daca deja exista, nu se poate vorbi de recreere. Dumnezeu a creat om fara pacat. Cum ar putea recrea unul cu pacate din moment ce Dumnezeu nu poate crea pacatul?

Last edited by Adriana3; 06.09.2011 at 00:12:54.
Vechi 06.09.2011, 00:21:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si cum au mancat Pastile cu o zi inainte de Pasti? Si mai ales cum au mancat paine, cand se manaca azima de Pasti?
Spune mai clar raspunsul tau: crezi ca Domnul a mancat Pastile dupa cum ceruse sau dimpotriva, nu crezi ca le-a mancat in ciuda faptului ca le-a cerut iar ucenicii le-au preparat, iar faptul ca nu crezi este legat de neputinta ta de a intelege cum de Domnul a putut cere asa ceva inainte de vreme?

Last edited by Adriana3; 06.09.2011 at 00:25:01.
Vechi 06.09.2011, 00:41:09
Banned

Implicit

Citat:
Da. Am gasit. Respectand singura invatatura lasata de Maica Domnului: "sa faceti ce va va zice EL" (Ioan 2:5).

De asemena, cred ca voia Maicii Domnului era aceeasi ca a Sfantului Apostol Pavel: "Caci nu am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit" (1 Corinteni 2:5).

Nu exista femeie mai fericita decat Maica Domnului. Este cea aleasa de Dumnezeu sa-L poarte pe pruncul Iisus. Asta o stiu toate neamurile (incepand de la Sfintii Apostoli).

Cat priveste dezvoltarea unui cult .... cred ca se face ceva ce Maica Domnului nu a vrut niciodata.
Cu cele scrise aici sunt deacord: cel care trebuie urmat este Iisus. Nu rezulta insa modul in care neamurile o fericesc pe Sfanta Fecioara dupa cuvintele sale. S-a spus despre apostolul Pavel sau altii, ca ii vor ferici toate neamurile? Nu, asa-i? Deci cum anume neamurile o fericesc pe Sfanta Fecioara conform spuselor ei?
Vechi 06.09.2011, 00:49:43
Banned

Implicit

Citat:

Moartea intaia este un somn de o clipa. Din ea,oamenii se trezesc la fel ca Lazar din Betania, cu tot bagajul vietii lor. Nu se sterge nimic.

Cred ca ne impiedicam prea mult de aceasta moarte,in care nu se intampla nimic, nu se pierde nimic. Noi avem in spinare cultul mortii, care ne este mare povara in intelegere. Sfanta Scriptura nu dezvolta deloc acest cult al mortii. Moartea intaia este nimic (eventual "un castig", pentru ca este urmata de invierea pentru viata vesnica a celor credinciosi).
Ca sa se trezeasca, trebuie sa existe. Ori dvs. sustineti ca dupa moarte nu mai ramane nimic, deci logic, nu mai are ce anume sa se trezeasca. Daca acceptati insa ca sufletul exista, acesta se poate trezi la viata pamanteasca atunci cand este imbracat din nou cu trup, trup care nu va mai muri/putrezi etc dupa Inviere (in cazul celor ce trec la viata fara judecata si a celor care vor trece "la dreapta" dupa Judecata).
Vechi 06.09.2011, 00:53:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Miha draga,

Eu vad ceea ce este concret: Domnul se tine de cuvant si da celor ce cer. Tu o numesti mandrie, eu o numesc credinta in Cuvantul Domnului pe care si-L tine intotdeauna. Tu poti teoretiza cum vrei modul in care ar lucra Dumnezeu dupa parerea ta. Eu insa vad in practica faptul ca Domnul imi da pe tava raspunsurile la intrebari fara sa imi bat capul prea tare. :))
Draga Adriana, acum spune si tu: cum sa fie mandria, care este un pacat, credinta?
Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
La care link te referi? La acesta:
http://prlaurentiu.blogspot.com/2009...mnului-la.html
?
Posibil sa fie. Eu am citit lucrarea pe Scribd cred, si continea si notele din subsolul textului, care in cazul acesta sunt f importante, fiind trimiteri la lucrarile unor teologi catolici si protestanti.
Vechi 06.09.2011, 00:58:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Iisus ii spune lui Nicodim ca cine nu se va naste din apa si din duh nu va intra in imparatia lui Dumnezeu.
Poate nu am citit atent Biblia sau am uitata, scrie undeva ca apostolii s-au nascut din apa ?
Daca s-au cait pentru pacatele lor, atunci s-au nascut si din apa caci apa=simbolul pocaintei, sunt lacrimile pocaintei. Stim ca ap. Petru s-a cait mult de lepadarea facuta si la fel Ap. Pavel s-a cait mult de prigonirea crestina facuta. Si chiar daca pentru ceilalti apostoli Biblia nu o spune, s-au cait si ei de greselile lor.

Last edited by Adriana3; 06.09.2011 at 01:44:59.
Vechi 06.09.2011, 01:20:56
Banned

Implicit

Citat:
Ce intelegi tu din aceste doua afirmatii biblice?
- Dumnezeu l-a facut pe om din tarana, i-a suflat in nari suflare de viata si astfel omul s-a facut un suflet viu;(Facerea 2:7)
- cand omul moare, tarana se intoarce in pamant si duhul de viata la Dumnezeu, care l-a dat (Eclesiastul 12:7)

Nu vezi doua procese inverse? Eu cred ca da. Problema este ca tu mergi pana la inexistenta universului. Asta e treaba ta. Rezolvo singur.
Duhul de viata este sufletul omului si sunt Biblii in care, in versetul din Ecleziastul este tradus cu suflet sau spirit. Duhul de viata al omului nu este un expir de a lui Dumnezeu iar moartea omului un inspir de-al Lui, ci este sufletul, spiritul omului desprins de la Dumnezeu si care se intoarce la Dumnezeu in sanul lui Avraam pentru cei ce au lucrat binele in timpul Vechiului Testament.
Vechi 06.09.2011, 01:27:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adriana, am adaptat-o la ceea ce aveam de gand sa spun. Fariseul se batea in piept ca el respecta mai bine ce a spus Dumnezeu si e mai apropiat de acesta. E vorba de mandrie si judecarea aproapelui, ca respectarea legilor nu e ceva negativ, e de dorit sa respectam cele zece porunci si celelalte date de Iisus.
Pai tocmai ca respectarea poruncilor inseamna iubirea aproapelui, deci cine nu-si iubeste aproapele, nu respecta deloc legea ci efectueaza doar niste ritualuri fara sens. Sau cum a zis Domnul: cu buzele il slaveau pe Dumnezeu dar inima lor era departe. Ca atare, respectarea legilor, adica iubirea aproapelui, nu este ceva negativ. Si vice-versa, neiubirea aproapelui inseamna nerespectarea legilor.
Vechi 06.09.2011, 01:39:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Draga Adriana, acum spune si tu: cum sa fie mandria, care este un pacat, credinta?

Posibil sa fie. Eu am citit lucrarea pe Scribd cred, si continea si notele din subsolul textului, care in cazul acesta sunt f importante, fiind trimiteri la lucrarile unor teologi catolici si protestanti.
Credinta este una si mandria alta. Tu esti cea care le confunzi in ceilalti, Miha draga. Tu ai parinti, asa-i? Daca parintii tai ti-au spus: cand ai foame sa ceri mancare si vei primi, iar tu ai crezut ca se tin de cuvant si ca atare ai primit mancarea, inseamna asta ca te-ai mandrit sau ca ai vreun merit in faptul ca parintii te hranesc dupa cum ti-au promis? Nu, asa-i? Pai la fel sta treaba si cu hrana pe care o da Dumnezeu oamenilor, celor care o cer cu credinta ca o vor primi, acelora li se da. Iar eu am constatat din plin ca asa este tocmai pentru ca am crezut si cred in continuare ca Domnul isi tine Cuvantul. Ori tu numesti aceasta credinta mandrie. Deci tu esti cea care le confunzi.

Last edited by Adriana3; 06.09.2011 at 01:50:52.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38