Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2011, 02:04:06
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Credinta este una si mandria alta. Tu esti cea care le confunzi in ceilalti, Miha draga. Tu ai parinti, asa-i? Daca parintii tai ti-au spus: cand ai foame sa ceri mancare si vei primi, iar tu ai crezut ca se tin de cuvant si ca atare ai primit mancarea, inseamna asta ca te-ai mandrit sau ca ai vreun merit in faptul ca parintii te hranesc dupa cum ti-au promis? Nu, asa-i? Pai la fel sta treaba si cu hrana pe care o da Dumnezeu oamenilor, celor care o cer cu credinta ca o vor primi, acelora li se da. Iar eu am constatat din plin ca asa este tocmai pentru ca am crezut si cred in continuare ca Domnul isi tine Cuvantul. Ori tu numesti aceasta credinta mandrie. Deci tu esti cea care le confunzi.
Teorie, draga mea!
Atata timp cat afirmi, ca tu cu mintea ta intelegi ma mult decat Sfintii, care au scris avand Duhul Sfant, si afirmi ca ortodoxia ajunge doar la primul nivel de intelegere, liipsindu-i profuzimea... asta MANDRIE, nu credinta.

Inteleg ca primesti raspunsuri; nu asta e problema.

Vin vremuri grele, in care doar smerenia ne va salva. Gandeste-te, ca esti fata desteapta!
Vechi 06.09.2011, 10:48:09
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Teorie, draga mea!
Atata timp cat afirmi, ca tu cu mintea ta intelegi ma mult decat Sfintii, care au scris avand Duhul Sfant, si afirmi ca ortodoxia ajunge doar la primul nivel de intelegere, liipsindu-i profuzimea... asta MANDRIE, nu credinta.

Inteleg ca primesti raspunsuri; nu asta e problema.

Vin vremuri grele, in care doar smerenia ne va salva. Gandeste-te, ca esti fata desteapta!
Teorie? Cum se face atunci ca in tot ceea ce citesc din acesti sfinti nu gasesc decat extrem de rar lucruri pe care sa nu le fi inteles deja si inca extrem de repede de una singura si doar din cele ce mi-a fost dat sa traiesc pana acum? Explica-mi tu lucrul asta. Sigur ca nu am citit deja tot ce au scris sfintii dar din ce tot citesc nu gasesc nimic nou, ceva pe care sa nu fi inteles si stiut deja. Ci noutati gasesc exact in ceea ce se intampla in zilele noastre si nu neaparat la ortodocsi.

Hai sa-ti dau si un exemplu din cele discutate pe acest topic, paine sau azimi? La o lectura superficiala a Bibliei am facut in mintea mea toata argumentatia ortodoxa in favoarea painii, nici un argument nu mi-a scapat. Citind apoi despre aceasta controversa, initial nu mi-am batut capul, era clar raspunsul paine, argumentele azimilor nu m-au convins pentru ca, conform ritualului evreiesc, nu puteau fi mancate decat de Pasti ori Pastile au fost mai tarziu. Si am ramas la partea asta superficiala ani si ani de zile pana intr-o buna zi mi-au rasunat in urechi cuvintele Domnului spuse ucenicilor: sa-i pregateasca Pastile ca sa le manance! Deci El a mancat Pastile mai repede, si in acel moment am facut legatura cu un alt mister pe care il elucidasem deja: de ce a fost nevoie de tradare cand de atatea ori au avut ocazia sa Il prinda pe Domnul fara tradarea nimanui? Acestea doua sunt strans legate si nicaieri in Ortodoxie nu le-am gasit explicate impreuna pentru ca altfel Ortodoxia ar fi trecut de multa vreme la azimi si la neamestecarea lor cu vinul in potir care le-ar transforma in paine in cazul in care ar depasi un anumit numar de ore. Si asta doar din punct de vedere istoric. Pentru ca din punct de vedere practic nu are nici o importanta daca este paine sau azimi, Duhul Sfant lucreaza prin credinta oamenilor, nu prin materie.

Last edited by Adriana3; 06.09.2011 at 11:24:42.
Vechi 06.09.2011, 11:32:52
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Teorie? Cum se face atunci ca in tot ceea ce citesc din acesti sfinti nu gasesc decat extrem de rar lucruri pe care sa nu le fi inteles deja si inca extrem de repede de una singura si doar din cele ce mi-a fost dat sa traiesc pana acum? Explica-mi tu lucrul asta. Sigur ca nu am citit deja tot ce au scris sfintii dar din ce tot citesc nu gasesc nimic nou, ceva pe care sa nu fi inteles si stiut deja. Ci noutati gasesc exact in ceea ce se intampla in zilele noastre si nu neaparat la ortodocsi.

Hai sa-ti dau si un exemplu din cele discutate pe acest topic, paine sau azimi? La o lectura superficiala a Bibliei am facut in mintea mea toata argumentatia ortodoxa in favoarea painii, nici un argument nu mi-a scapat. Citind apoi despre aceasta controversa, initial nu mi-am batut capul, era clar raspunsul paine, argumentele azimilor nu m-au convins pentru ca, conform ritualului evreiesc, nu puteau fi mancate decat de Pasti ori Pastile au fost mai tarziu. Si am ramas la partea asta superficiala ani si ani de zile pana intr-o buna zi mi-au rasunat in urechi cuvintele Domnului spuse ucenicilor: sa-i pregateasca Pastile ca sa le manance! Deci El a mancat Pastile mai repede, si in acel moment am facut legatura cu un alt mister pe care il elucidasem deja: de ce a fost nevoie de tradare cand de atatea ori au avut ocazia sa Il prinda pe Domnul fara tradarea nimanui? Acestea doua sunt strans legate si nicaieri in Ortodoxie nu le-am gasit explicate impreuna pentru ca altfel Ortodoxia ar fi trecut de multa vreme la azimi si la neamestecarea lor cu vinul in potir care le-ar transforma in paine in cazul in care ar depasi un anumit numar de ore. Si asta doar din punct de vedere istoric. Pentru ca din punct de vedere practic nu are nici o importanta daca este paine sau azimi, Duhul Sfant lucreaza prin credinta oamenilor, nu prin materie.
Aici, spiritul dvs. "nelinistit" de cautatoare a gasit raspunsul corect. Era evident ca Domnul a mancat azimi.
Vechi 06.09.2011, 12:39:38
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Acestea doua sunt strans legate si nicaieri in Ortodoxie nu le-am gasit explicate impreuna pentru ca altfel Ortodoxia ar fi trecut de multa vreme la azimi
Perfect adevarat! Ati nimerit drept la tinta, va felicit!
Vechi 06.09.2011, 13:04:03
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
nicaieri in Ortodoxie nu le-am gasit explicate impreuna pentru ca altfel Ortodoxia ar fi trecut de multa vreme la azimi si la neamestecarea lor cu vinul in potir care le-ar transforma in paine in cazul in care ar depasi un anumit numar de ore.
Aiurea în tramvai! Nu ști unde să cauți sau te limitezi la texte culese de pe internet. Citește Canonul Ortodoxiei (vezi link-ul de mai jos) unde ai să găsești mărturii despre practica Bisericii primelor trei secole. Dacă le contești și pe alea, atunci trebuie să inaugurezi un nou cult "creștinismul după Adriana", să crezi ce vrei și să te închini cum te taie capul! N-ai fi singura femeie făcătoare de năzbâtii teologice bazate pe interpretări arbitrare, mai e Ellen White și încă vreo câteva...

http://edituradeisis.ro/opencart/ind...product_id=174
Vechi 06.09.2011, 13:40:28
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
N-ai fi singura femeie făcătoare de năzbâtii teologice bazate pe interpretări arbitrare, mai e Ellen White și încă vreo câteva...

Despre ce "năzbâtii teologice" e vorba? Cumva despre [ne]folosirea azimei la euharistie 70 de lei Adaugă în coș?
Vechi 06.09.2011, 13:43:07
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Aiurea în tramvai! Nu ști unde să cauți sau te limitezi la texte culese de pe internet. Citește Canonul Ortodoxiei (vezi link-ul de mai jos) unde ai să găsești mărturii despre practica Bisericii primelor trei secole. Dacă le contești și pe alea, atunci trebuie să inaugurezi un nou cult "creștinismul după Adriana", să crezi ce vrei și să te închini cum te taie capul! N-ai fi singura femeie făcătoare de năzbâtii teologice bazate pe interpretări arbitrare, mai e Ellen White și încă vreo câteva...

Aveti aerul ca ati citit aceste texte pe care eu nu le detin si aveti aerul a spune ca in aceste texte Domnul nu ar fi celebrat Cina pascala dupa ceruse si dupa cum apare in Biblie. In cazul asta, puteti cita din carte argumentele la care va ganditi?
Vechi 06.09.2011, 13:43:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Despre ce "năzbâtii teologice" e vorba? Cumva despre [ne]folosirea azimei la euharistie 70 de lei Adaugă în coș?
Te-ai trezit și tu ciocănind în tastatură....
Vechi 06.09.2011, 13:48:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Da Catalin,ai dreptate,ti-am raspuns sarcastic desi puteam sa fiu macar politicos,daca amical nu am putut.Te rog sa-mi accepti scuzele si voi incerca,pe viitor,sa am mai multa grija cu privire la modul cum inteleg sa-ti raspund.O seara placuta.
De acord, imi cer si eu scuze pentru tonul acid din mesajul meu. Fiindca era vorba de discutii intre cei ce nu au aceeasi credinta, iata o discutie de tip ecumenic amiabila avuta de curand cu un preot catolic, care s-a desfasurat in buna intelegere, fara ca sa adopte cineva conceptiile celuilalt (desi mai discutasem de mai multe ori, inclusiv pe tema de acolo): http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...=294&start=400
Vechi 06.09.2011, 13:55:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Aveti aerul ca ati citit aceste texte pe care eu nu le detin si aveti aerul a spune ca in aceste texte Domnul nu ar fi celebrat Cina pascala dupa ceruse si dupa cum apare in Biblie. In cazul asta, puteti cita din carte argumentele la care va ganditi?
Eram sigur că se cere mură în gură, dar asta nu-i o metodă agreabilă de a argumenta, nu pentru mine. Prea ne-am învățat leneși și furăcioși cu internetul ăsta, toată lumea vrea moca, repede și superficiu.
Și dacă eram dispus să pierd o grămadă de vreme copiind fragmente, tot n-aș putea să fac asta acum pentru că nu-mi car biblioteca cu mine la muncă!

Dacă ai fi citit-o până în prezent te asigur că n-ai mai fi scris cel puțin 30 de postări! Dar nu-i târziu nici în stadiul ăsta al bolii!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38