![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce s-a ajuns la alegerea unor diaconi? De la protestul unor iudei de limba greaca pentru ca vaduvele din comunitatea lor erau trecute cu vederea. Dar uite cum screi in Bibliile neoprotestante: "vãduvele lor erau trecute cu vederea la împãrteala ajutoarelor de toate zilele" Deci numai tu sustii asta, nici macar neoprotestantii, nimeni in toata lumea. Era vorba de ajutoarele ce se adunau de la toti crestinii, care se imparteau apoi celor nevoiasi. Nu aveau nicio legatura vaduvele cu frangerea painii, pentru ca ti-am zis ca la inceput slujba se tinea intr-o casa din localitate, unde ase adunau si fiecare pleca cu Sangele si Trupul acasa. Vaduvele puteau veni si ele sau putea sa le aduca cineva aceseta din comunitatea lor, nu era nevoie sa fie numt un discon sa faca slujba la ele acasa. Spui apoi ca de ce faceau minuni Sf. Stefan si Sf. Filip, desi erau diaconi. Si calugarii nu faceau minuni? Numai preotii fac minuni? Iar de spus Cuvantul nu o facem toti? Sper ca te-ai lamurit cel putin in legatura cu diaconii si ce rol aveau ei. In plus sunt lucrari chiar din secolul II, iar apoi descris rolul lor exact. Astea le vei cauta tu pentru ca nu e timp sa-ti explice cineva tot ce te gandesti tu. |
|
|||
|
|||
![]()
@Adriana3: De ce in dreptul tau scrie Ortodox?
|
|
|||
|
|||
![]()
Un ortodox isi face semnul crucii:
Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. (I Cor. 18) O persoana care inca isi mai face semnul crucii, poate fi consierata ortodoxa. |
|
|||
|
|||
![]()
Versetul postat de dvs. nu are nici o legatura cu facutul semnului crucii. Nici cel care a scris versetul (Sfantul Apostol Pavel) si nici ceilalti Sfintii Apostoli nu si-au facut semnul crucii. Pentru ei propovaduirea Crucii insemna cu totul altceva. Numai ca ei nu erau ortodocsi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Moise era in duh deoarece pana la Iisus nimeni nu a inviat din morti!
Pentru osutafaraunu. Biserica adventa s-a format din acei oameni care au fost amagiti de Miller. Daca nu i-a adunat el cine i-a adunat? Miler in ciuda chemarilor repetate de catre cei pe care i-a mintit a renuntat sa ddevina advent! 2 Solii lui Dumnezeu...Da cate-va exemple...(Nu o sa aiba ) 3 Biserica ortodoxa a practicat predica la popoare si inca o mai face. Apoi tu spui ca biserica predica adevarul evanghelic dar cum sa il predice daca ea decade si trebuie sa existe soli ca o sa ridice? De exemplu solul advent (presupun ca Eg White) a reformat in mare masura cea ce credeau crestinii protestanti din America (sabatul sau interzicerea vinului si a animalelor considerate in Vt necurate). E clar ca inainte de solul advent biserica predica minciuni deci nu predica adevarul. Deci dupa tine biblia minte deoarece biserica este stalp si temelie al adevarului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru osutafaraunu:
Considerati apa sfintita utila ? |
|
|||
|
|||
![]()
Este o vorbă din popor... n-o mai zic...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu numai ca imi fac semnul crucii, dar m-am chiar vindecat de anumite probleme de sanatate facand semnul crucii deasupra zonelor bolnave :) |
|
|||
|
|||
![]()
Raspuns la fel de simplu: pentru ca ortodoxa am fost botezata si ortodoxa mi s-a spus sa raman.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|