Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2011, 20:30:58
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Eu nu stiu pe ce te bazezi ca biblia compara moartea cu un somn apoi in vis creierul functioneaza la fel si activitatea cerebala!
Biblia compara moartea cu un somn, fara vise si fara constienta. Este ca un somn de o clipa, chiar daca pot trece sute sau mii de ani pana la INVIERE.
Vechi 28.08.2011, 20:59:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Catalin, ce anume slujeau la mese Apostolii daca nu Euharistia? Exact asta-i argumentul ca apoi Euharistia a fost slujita si nu distribuita!!! de diaconi! .
Pentru ca nu ai citit atenta tot mesajul, mai exact primul punct:
"1. În zilele acelea, înmulțindu-se ucenicii, eleniștii (iudei) murmurau împotriva evreilor, pentru că văduvele lor erau trecute cu vederea la slujirea cea de fiecare zi."
Ce legatura au vaduvele cu impartasania? Numai vaduvele se impartaseau? E vorba de ajutorarea celor din Biserica, de aceea "diacon" inseamna "slujitor" in greaca. Treburile ce tin de preotie erau facute de episcop, la inceput erau episcopi in fiecare localitate. Foarte posibil ca preotii sa fi aparut dupa aceea, cand comunitatile s-au marit si episcopii nu mai puteau sa mearga in mai multe locuri sa faca slujba. In sec. II avem deja mentionati episcopi si preoti de catre Iganite de Antiohia, alaturi de diaconi.
Vechi 28.08.2011, 21:01:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Biblia compara moartea cu un somn, fara vise si fara constienta. Este ca un somn de o clipa, chiar daca pot trece sute sau mii de ani pana la INVIERE.
Iar noi suntem pe un forum ortodox si nu credem in basme, chiar daca ele sunt neoprotestante (asta ca sa nu mai dam degeaba argumente, ca le-am dat in alta discutie).
Vechi 28.08.2011, 21:15:55
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Biblia compara moartea cu un somn
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iar noi suntem pe un forum ortodox si nu credem in basme, chiar daca ele sunt neoprotestante
Deci pentru dumneata, Biblia este o carte de basme? Frumos îți stă creștine!
Vechi 28.08.2011, 21:28:56
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Deci pentru dumneata, Biblia este o carte de basme? Frumos îți stă creștine!
Nici gand, eu am spus doar de basmele neoprotestante (adventiste daca vrei). In niciun caz nu cred ca adventistii sunt pastratorii adevarului, ci deformatorii lui.
Vechi 28.08.2011, 21:33:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nici gand, eu am spus doar de basmele neoprotestante (adventiste daca vrei). In niciun caz nu cred ca adventistii sunt pastratorii adevarului, ci deformatorii lui.
"Basmele acestea neoprotestante/adventiste", aparțin de fapt lui Hristos și apostolului Pavel - cei care au folosit comparația morții cu un somn.
Vechi 28.08.2011, 21:41:08
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Dar in somn visezi si uneori ai niste visuri destul de mari tot biblia ne spune si acest lucru. Dar nu stiu unde biblia spune citez:Biblia compara moartea cu un somn, fara vise si fara constienta.
Vechi 28.08.2011, 21:47:35
Banned

Implicit

Citat:
Dar in somn visezi si uneori ai niste visuri destul de mari tot biblia ne spune si acest lucru. Dar nu stiu unde biblia spune citez:Biblia compara moartea cu un somn, fara vise si fara constienta.
Într-o comparație trebuie să faci diferența între termenul de comparat și subiectul comparat, altfel ele sunt identice și comparația nu-și mai are rostul.
Moartea este [ca] un somn.
Un alt exemplu (pe care l-am mai folosit): Iisus e [ca] ușa oilor. Ți-ai imagina vreodată că Iisus e din lemn și are zăvor? Doamne iartă-mă!
Vechi 28.08.2011, 21:54:25
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Implicit

Citat:
"Dupa aceste vorbe, le-a zis: "Lazar, prietenul nostru, doarme: dar Ma duc sa-l trezesc din somn." Ucenicii I-au zis: "Doamne, dacã doarme, are sã se facã bine." Isus vorbise despre moartea lui, dar ei credeau ca vorbeste despre odihna capatata prin somn. (Ioan 11:11-13)

Observi doua lucruri? Domnul Iisus asemuieste moartea unui somn. Dar, nu este un somn ca cel de care vorbesti dumneata.

Nu te intrebi de ce oare, inviatul Lazar (si toti cei inviati - si nu au fost putini) nu au povestiti nimic despre locul pe unde au fost si ce li s-a intamplat? Nu cumva din cauza ca nu au stiut absolut nimic (moartea fiind un somn fara constienta - Ecleziastul 9:5 si 10)

P.S. Apropo de basme. Uite aici ceva cu adevarat s.f. mistic: http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm.
Vechi 28.08.2011, 22:00:18
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Pai deci moartea este o odihna in care visezi : Ioan 11:11-13 Nu esti neant! Apoi biblia nu ne spune ca Lazar nu a visat nimic! Deci teoria ta cade cum ca daca vedea ceva ar fi povestit! Apoi ati uitat de templu adica de promisiunea lui Iisus ca va reinvia! Normal ca moartea e diferita de somn dar e asemanatoare! Dar din moarte nu te mai scoli pe acest pamant! Dar esti ca in vis!De ce spune Iisus ca "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii." (Mat.22:32)
Ce rost ar avea Dumnezeu sa nu invie niste oameni dedicati lui ce rost ar avea sa il tina pana la judecata pe Avraam in stare de nefiinta sau pe Pavel si pe ceilalti dar sa zica: Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii.
P s Grasule iar vrei sa fi banat! Inteleg ca tie greu sa intelegi unele lucruri ortodoxe dar nu jigni invatatura noastra!

Last edited by Neaguu; 28.08.2011 at 22:06:11.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38