![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand, episcopii de azi respecta cele de mai sus? In al treilea rand, nu ati facut ceea ce v-am spus pentru a va mai raspunde, adica sa reuniti intr-o postare cele ce v-am zis deja despre subiect, ca atare nu va raspund pana nu faceti mai intai cele ce v-am spus. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa o luam pe rand ca la un prescolar Epistola catre Tit: 4. Lui Tit, adevăratul fiu după credința cea de obște: Har, milă și pace, de la Dumnezeu-Tatăl și de la Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru. 5. Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc și să așezi PREOTI...(dupa cum vezi in aceste doua versete Pavel se refera la preoti si nu la episcopi) prin cetăți, precum ți-am rânduit ![]() 6. De este cineva fără de prihană, bărbat al unei femei, având fii credincioși, nu sub învinuire de desfrânare sau neascultători. (acestea sunt criteriile pentru preoti).... 7. Căci se cuvine ca episcopul să fie fără de prihană, ca un iconom al lui Dumnezeu, neîngâmfat, nu grabnic la mânie, nu dat la băutură, pașnic, nepoftitor de câștig urât (tot aceleasi criterii sunt folosite si pentru selectia episcopilor) (Tit 1:4-7) Despre faptul ca tu ai zis ca astazi episcopii nu respecta ceea ce zice Pavel in epistola este o alta discutie si NU ARE LEGATURA CU VERSETUL BIBLIC. Icerci sa te eschivezi de la raspus, asa cum de multe ori ai facut.Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre versetul 5, in original este batrani/prezbiteri. Cum adica nu are legatura faptul ca episcopii nu respecta ceea ce a zis Pavel? Are chiar foarte mare legatura, ca se cam aduna cele pe care nu le respecta (vezi si faza ca a se ruga cu capul acoperit ar insemna necinstirea sefului/capului sau, adica Hristos), deci se aduna multe din cele pe care nu le respecta episcopii, dar femeile trebuie sa respecte totul la sange. Mai, mai... Revenind, inca nu mi-ati pus intr-o postare tot ceea ce v-am zis deja, deci iar nu va raspund. |
|
|||
|
|||
![]()
Cine/ce mergea in locuinta mortilor? Trupul, sufletul, spiritul, suflarea de viata, altceva? Trupurile stim ca se degradeaza cu exceptia oaselor, mumiilor, moastelor si alte cazuri exceptionale. Deci in locuinta mortilor ce ajunge mai exact? Cum intelegeti versetul citat anterior:
"Domnul omoara si invie, El pogoara in locuinta mortilor si El scoate de acolo". (1 regi 2:6).? Intrebarea este: ce anume pogoara Domnul in locuinta mortilor? Trupul, sufletul, spiritul...? Si in ce fel scoate apoi de acolo, sub ce forma? |
|
|||
|
|||
![]()
Explicatii mai amanuntite despre cum se pregateste Pastele iudaic pentru cei care stiu engleza:
http://www.angelfire.com/pa2/passove...eparation.html Interesanta partea cu pregatirea atunci cand a doua zi de Pasti este Sabat... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parerea mea este ca suflarea de viata contine in ea sufletul si spiritul. In locuinta mortilor nu ajunge trupul (care ajunge ori in pamint ori in burta rechinului) ci aunge spiritul impreuna cu sufletul dar un suflet care are intotdeauna parte de o albire si curatire (purificare). Referitor la verset din intreg contextul reiese ca este vorba despre reincarnare ciclica si permanenta - vietuire diferita de la o viata la alta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă omul a fost creat din țărână + suflare de viață devenind un suflet viu, în momentul morții țărâna merge în țărână, suflarea de viață merge la Cel care a dat-o, iar omul încetează a mai fi un suflet viu. Simplu, biblic, adevărat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci omul fiind format din doua caroserii si un motor si poate inca ceva piese, daca perde o caroserie ramine cu cealalta (hainele sprituale care imbraca motorul ) plus motorul plus eventuale alte piese. iar la categoria "alte piese" intra si duhul sfint care este cu noi, in noi in vecie. |
|
||||
|
||||
![]()
"18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, 20. Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă. " (I Petru, cap. 3) Cum ramane cu "sufletele" celor care au trait dupa potop ? Lor li s-a propozaduit ? As fi curios ce li s-a propovaduit acelor suflete ? Exact ce ni s-a propovaduit noua ? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|