Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 12:15:07
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Am auzit si eu de biserica aceasta ( n-am inteles de ce-i spun "secreta") acum vreo 5 ani si de prima femeie preot-ortodox Elena Iovu sau de "patriarhul" Ioan Preoteasa. In fine, Dumnezeu sa ne dea intelepciune la toti pentru a fi demni de chemarea Sa!
Draga mea, cunosti expresia : ""mare e gradina lui Dumnezeu"". Din pacate in gradina asta sunt foarte multi spini, ca si secta asta! Doamne ajuta!
Vechi 26.08.2011, 12:18:27
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu inteleg deloc de ce vrei neaparat sa fie femeie preot (sau sa fii tu). Nici eu nu sunt si majoritatea barbatilor nu sunt preoti! Uite si un alt aspect la care poate nu te-ai gandit, o femeie trebuia sa nasca la un moment dat, acolo unde era un singur preot nu ar mai fi avut cine sa slujeasca in acest timp.
Oricum, ca sa fie cineva preot in BO trebuie sa aiba invataturile BO, altfel e caterisit.
Femeia preot pe care o cunosc este casatorita cu trei copii. Nu stiu la ce varsta a ajuns preot insa ideea este urmatoarea: a fi batran/prezbiter NU era o meserie in sine ci dimpotriva, era ca in VT, fiecare batran/prezbiter avea meseria lui de baza, iar functia in comunitate pe partea religioasa era ceva in plus. Chiar pe acest site mi s-a aratat ceea ce vroiam sa aflu de mult: cu ce isi platea Ap. Pavel chiria. Mi s-a aratat ca de fapt Ap. Pavel avea o meserie din care traia, nu imi aduc aminte care meserie si pasajul, era mai putin important pentru mine sa retin in acel moment.
Deci revenind, daca preotii cum ii numim azi s-ar alege dupa criteriile primilor crestini adica persoane cu o anumita experienta de viata avand meseria proprie din care sa traiasca tocmai pentru a respecta ceea ce Domnul a zis: in dar ati primit, in dar sa dati, nici nu ar mai avea rost intrebarea ta. Acum, daca ne raportam la sistemul de azi, avand in vedere ca sunt atati absolventi de Teologie care nu au post de preot, nici n-ar fi rau sa slujeasca mai multi asa ca nu ar mai fi nici o problema graviditatea femeii, ba chiar dimpotriva, ar avea un exemplu de urmat. Asa cum este cea pe care o admir aici.
Vechi 26.08.2011, 12:25:17
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
@savonarola
Noi, ortodocsii, suntem in interiorul Adevarului lui Hristos. Daca unii nu pot sa accepte "formele" ortodoxiei si se desprind, formandu-si alta "biserica", e deja problema lor daca se mai misca in interiorul Adevarului sau daca au iesit in afara lui, noi avem certitudinea noastra si ne este suficient.
asta de unde ai mai scos-o nu te supara ?

cine se leapada de Biserica Ortodoxa nu se leapada de "formele" Bisericii, ci de Biserica. si isi face nu "biserica", ci o adunare separata pe care Biserica o numeste SECTA, nu "biserica". sincer crei si tu sa ne confirmi, de acum cu tine, despre viclenia sectantilor. pentru ca este evidenta viclenia din postarea ta, sau poate este doar o inocenta eroare, referitoare la lepadarea "formelor". aici te inseli, cine se leapada de Biserica, nu se leapada de "formele" ei, ci de HARUL ei. ma intelegi ? sau esti vicleana si ai impresia ca noi cei din Biserica nu ne dam seama de anumite subtilitati ale limbajului ?
Vechi 26.08.2011, 12:31:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
auzi, hai sa iti explic altfel

in vechime cuvantul "sfinte taine" se referea de cele mai multe ori exclusiv la Euharistie. era vorba despre sfintele taine ale trupului si sangelui lui Iisus Hristos. deci nu era vorba despre toate tainele bisericii. si chiar si asa diaconii, care erau diferiti de asa-zisele "diaconite", care nu erau folosite in practica sacramentala, ci aveau alte slujiri (cu ajutorul batranilor, saracilor, etc, deci cu asistenta sociala a bisericii), aveau posibilitatea chiar si de a savarsi botezul

dar cand vine vorba despre Euharistie, ei nu aveau nici cea mai mica participare in savarsirea ei, adica in sfintirea darurilor

sindul ecumenic de la Niceea tocmai asta a facut, a pus bazele repararii acestei cumplite greseli pe care o faceau unii care lasau diaconii sa "sfinteasca" Euharistia. de ce ? pentru simplul fapt ca acea Euharistie nu avea nici o validitate, pur si simplu sfintirea darurilor nu avea loc.

exista nenumarate texte chiar si de la Ignatie al Antiohiei care arata clar ca Euharistia era savarsita exclusiv de episcopi ai bisericii si de acei prezbiteri care erau hirotoniti si primeau astfel, prn harul hirotoniei, dreptul si harul de a savarsi sfanta jertfa a Euharistiei. altcineva nu avea voie si nu avea nici un har de la nimeni sa faca asa ceva.

si asta pentru ca savarsirea Euharistiei a fost incredintata de Iisus Hristos la cina cea de taina EXCLUSIV apostolilor (dandu-le si harul pentru a savarsi aceasta cutremuratoare si sfanta Taina) si nu si altor ucenici sau credinciosi. iar apostolii au incredintat-o episcopilor si acestia prezbiterilor. atat. altcineva din sfanta biserica nu are nici un har pentru a savarsi sfanta euharistie, iar acea "euharistie" savarsita de altii decat episcopii si prezbiterii canonici, hirotoniti, nu are absolut nici o validitate. aceea nu este euharistie

deci lasa-ne cu "dreptatea" ta si asculta ca esti in pericol, cu astfel de rastalmaciri si de greseli, mai mult sau mai putin intentionate, sa duci suflete la pierderea mantuirii. noi mai radem si glumim dar lucrul asta ti-l spun extrem de serios. nu te mai juca cu Focul ca nu se stie ce sau cine se poate ARDE.
Deci Botezul nu era considerat Sfanta Taina in timp ce Euharistia era singurele Taine? Aveti dovezi? Vorbiti de texte care ar sprijini cele spuse de dvs. le puteti cita va rog? Ca tot asta cer si nimeni nu imi da textele care spuneti ca ar fi atat de multe.

Botezul femeilor era administrat de diaconite iar functia de diacon era sacramentala de aceea calitatile cerute sunt insirate acolo unde sunt si cele pentru episcop si batrani. Toti crestinii aveau obligatia sa se ocupe de partea sociala a comunitatii nu numai femeile diaconite. Acestea, ca si diaconii de altfel, coordonau totul pentru ca toti crestinii datorau supunere ierarhiei episcop-batran-diacon.

In textul deja publicat cu Consiliul de la Niceea nu scria ca abaterea ar fi fost savarsirea Euharistiei de diacon ci administrarea ei de catre diacon SI episcopului considerat mai mare in grad. Cu ce putere ar fi putut administra un diacon episcopului in asa fel incat sa se sesizeze Sinodul de la Niceea daca Euharistia era franta doar de episcop asa cum credeti dvs??!! Asta arata ca tocmai ca Euharistia era franta de diaconi iar episcopii nu au mai fost deacord sa o primeasca de la cei mai mici in grad. Deci orgoliile cu polarizarea slujirii sacramentale in Biserica isi are originile in acel sinod, aparut tocmai ca urmare a amestecarii politicului in religie.

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 12:34:22.
Vechi 26.08.2011, 12:36:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Femeia preot pe care o cunosc
a gresi omeneste este. a persevera in gresala este diabolic. bine, ce-i drept in biblie cei care perseverau in gresala erau numiti eretici

nu exista femei de preotie sacramentala. singura preotie deschisa femeii este preotia generala, universala la care este deschis orice credincios al bisericii prin botez si primirea darului Duhului Sfant. restul e de la satana
Vechi 26.08.2011, 12:37:03
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
asta de unde ai mai scos-o nu te supara ?
"Nu, dragii mei! Noi, ortodocsii, fara sa ii dispretuim si cu atat mai putin sa ii persecutam pe ceilalti, posedam adevarul intreg! Ne mantuim in Adevarul Iisus Hristos, pentru o ratiune foarte simpla. Ati rostit si astazi Crezul in Biserica. Retineti va rog: Crezul pe care l-ati rostit voi la aceasta biserica impreuna cu noi este cel pe care Sfintii Parinti ai Bisericii l-au formulat in primele doua sinoade ecumenice. Fara nici un adaos si fara nicio stirbire! Toate celelalte biserici au adaugat ceva sau au stirbit ceva. Noi l-am pastrat intreg! Conservatori? Daca vreti, conservatori! Fundamentalisti? Bine, daca vreti, fundamentalisti! Pai Iisus Hristos a fost primul fundamentalist. Cel ce va crede si se va boteza, se va mantui, iar cel ce nu va crede, se va osandi. Scurt pe doi! Nu incape discutie! Si noi la fel. Nu avem certitudinea ca cei de alte confesiuni se mantuiesc. Dar noi o avem pe a noastra si ne este de ajuns. Ca suntem in Biserica cea Adevarata, ca suntem in interiorul Adevarului lui Hristos, ca dragostea dintre frati nu este completa si adevarata decat in interiorul Adevarului! Iar Adevarul Cine este? Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Mergem pe Calea Adevarului, traim intru Adevar si asteptam Viata vesnica, tot in interiorul acestui Adevar".(IPS Bartolomeu Anania)

Citat:
cine se leapada de Biserica Ortodoxa nu se leapada de "formele" Bisericii, ci de Biserica. si isi face nu "biserica", ci o adunare separata pe care Biserica o numeste SECTA, nu "biserica". sincer crei si tu sa ne confirmi, de acum cu tine, despre viclenia sectantilor. pentru ca este evidenta viclenia din postarea ta...
am scris "biserica". Acele ghilimele puse ar fi trebuit sa-ti dea de gandit.
Vechi 26.08.2011, 12:41:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Si totusi NU mi-ai aratat in Biblie unde scrie de prezbiteri femei
Domnule Stefan,
Daca doriti sa va mai raspund de acum inainte, va propun sa facem o intelegere. Deschideti va rog un fisier word in care sa treceti cu copy paste ceea ce va raspund iar inainte sa ma intrebati ceva, verificati mai inainte daca nu v-am raspuns deja ca sincer, nu mai am nici un chef sa va repet de n ori aceleasi lucruri spuse si raspuse. Luati postarile din urma, copiati-le toate la un loc asa cum v-am zis si apoi reveniti cu intrebarile. Pentru ca la aceasta am raspuns deja chiar de mai multe ori.
Vechi 26.08.2011, 12:52:01
Banned

Implicit

Citat:
da draga Adriana eu fac parte din secta intemeiata de Iisus Hristos acum aprox 2000 de ani. se numeste BISERICA CRESTINA ORTODOXA care este una, sfanta, catolica si apostolica

aoleo cate greseli

la ioan 20 harul iertarii si tinerii pacatelor prin Duh Sfant a fost dat EXCLUSIV apostolilor. pe ei i-a si trimis, pentru ca ei sunt apostolii

apoi la cina cea de taina au participat EXCLUSIV apostolii, nu si alti ucenici, si DOAR LOR LE-A SPUS SA FACA EUHARISTIA. alti crestini se pot impartasi, si au obligatia si dreptul de a se impartasi, dar savarsirea Euharistiei apartinea EXCLUSIV apostolilor.

ai mare grija ca te smintesti singura si ii smintesti si pe altii si ii poti duce, asa cum si pe tine te poti duce, la pierderea mantuirii

deci inca o data iti spun vezi ca acelea nu au fost date tuturor crestinilor. MARE GRIJA CA SMINTESTI LUMEA SI TE SMINTESTI SI PE TINE si este pacat de tine pantru ca esti o fata buna cu suflet bun, dar esti in inselare
Deci sunteti catolic din "secta" infiintata acum 2000 de ani: Biserica Crestina Ortodoxa. Interesant. Ma intreb care o fi aceasta ca nu am auzit de ea. Si ce parere aveti, in iconomia turmei pastorului aceasta Biserica de care vorbiti, este un staul sau toata turma? :)

Dupa parerea dvs. la Cina erau doar apostolii. Si tot dupa parerea dvs., atunci cand Iisus a zis "Luati mancati" le-a vorbit si femeilor chiar daca in fata Lui avea doar barbati, dar cand a zis "faceti aceasta intru amintirea mea" s-a referit strict la apostoli si la viitoarea ierarhie infiintata de acestia. De unde rezulta asta? Si cand anume a dorit Domnul sa existe ierarhia din moment ce le-a spus apostolilor care tocmai ca ravneau o ierarhie, sa nu faca ca si Imparatii lumii acesteia care comanda in chip de stapani ci intre ei, cel care doreste sa fie mai mare peste ceilalti, sa se faca pe sine mic si sa slujeasca lor. Va intreb: au respectat apostolii si urmasii lor aceasta invatatura? Da sau nu? Vreau raspuns argumentat.

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 12:55:35.
Vechi 26.08.2011, 13:02:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Draga mea, evangheliile nu le-a scris Pavel.Chiar toti evanghelistii au fost misogini? Iar informatiile astea in care apar femei prezbiteri, de unde le ai? Doamne ajuta!
Evanghelistii nu s-au pus nici ei deacord asupra celor petrecute la mormant. De ce oare? Cum puteau sti evanghelistii cui s-a aratat Domnul mai intai daca nu au fost de fata? Singurii care au aparut imediat dupa sunt Ioan si Petru. Insa nici unul nu a fost martor ocular. Pe ce se bazeaza marturia lor? Si cum de nu exista in Biblie si Evanghelia dupa Petru daca tot este el cel care a primit cheile Imparatiei? Cine si cand a hotarat care texte sa fie incluse in NT si care nu? Ajungem iar la Consiliul de la Niceea, asa-i?

Cat despre treaba cu femeile prezbiter v-am spus ca nu va repet. Cautati raspunsul in postarile anterioare pentru ca el exista.
Vechi 26.08.2011, 13:05:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Deci Botezul nu era considerat Sfanta Taina in timp ce Euharistia era singurele Taine? Aveti dovezi? Vorbiti de texte care ar sprijini cele spuse de dvs. le puteti cita va rog? Ca tot asta cer si nimeni nu imi da textele care spuneti ca ar fi atat de multe.

Botezul femeilor era administrat de diaconite iar functia de diacon era sacramentala de aceea calitatile cerute sunt insirate acolo unde sunt si cele pentru episcop si batrani. Toti crestinii aveau obligatia sa se ocupe de partea sociala a comunitatii nu numai femeile diaconite. Acestea, ca si diaconii de altfel, coordonau totul pentru ca toti crestinii datorau supunere ierarhiei episcop-batran-diacon.

In textul deja publicat cu Consiliul de la Niceea nu scria ca abaterea ar fi fost savarsirea Euharistiei de diacon ci administrarea ei de catre diacon SI episcopului considerat mai mare in grad. Cu ce putere ar fi putut administra un diacon episcopului in asa fel incat sa se sesizeze Sinodul de la Niceea daca Euharistia era franta doar de episcop asa cum credeti dvs??!! Asta arata ca tocmai ca Euharistia era franta de diaconi iar episcopii nu au mai fost deacord sa o primeasca de la cei mai mici in grad. Deci orgoliile cu polarizarea slujirii sacramentale in Biserica isi are originile in acel sinod, aparut tocmai ca urmare a amestecarii politicului in religie.
nu draga hai sa te lamuresc ca vad foarte bine ca ai dezvoltat o arta in ratalmacirea textelor in general

in scrierile vechi, de multe ori, referirea sa sfintele taine se facea exclusiv cu privire la Euharistie. aceasta denumire de sfinte taine era o denumire speciala a Euharistiei. asta nu inseamna ca botezul sau darul Duhului Sfant nu ar fi sacramente ci doar ca denumirea de sfinte taine era de multe ori, dar nu intotdeauna, adresata doar Euharistiei. acum ai inteles, sau ai de gand din nou sa rastalmacesti, evident spre a ta pierzare. tine minte ce ti-am spus cu privire la riscul pierderii inclusiv a mantuirii. vezi ca nu ma mai joc cu cuvintele. aberatiile pe care le debitezi pot duce unele suflete la pierderea mantuirii, si te pot duce imoplicit si pe tine la pierderea mantuirii. te mai avertizez o data: nu te mai cu juca cu FOCUL EUHARISTIC

diaconitele nu aveau nici o functie sacramentala. diaconitele aveau atributii altele decat cele sacramentale. nu exista absolut nici un text, nici biblic si nici de alta natura, care sa spuna ca "diaconitele" ar fi avut vreo investire sacramental. diaconii au avut aceasta investire chiar daca rolul lor era limitat, spre deosebire de acela al apostolilor si al succesorilor acestora: episcopii si prezbiterii. diconitele nu au si nu au avut nici o investire sacramentala. mistificarile pe care le raspandesti nu au nici o sustinere nici biblica si nici de alta natura.

cand vorbim despre administrarea tainelor, vorbim despre savarsirea lor, adica efectiv de lucrarea harica. diaconii nu aveau nici un har, nici o investire sacramentala pentru savarsirea Euharistiei. se mai poate vedea si din faptul ca botezul cu Duhul Sfant, ceea ce azi este Mirungerea o savarseau exclusiv apostolii. adica ce vrei sa spui, ca diaconii ar fi savarsit Euharistia, care estea Sacramentul suprem, si nu ar fi savarsit si botezul cu Duhul Sfant ?? vezi eroarea in care singura te bagi ? aceasta iinvestire de la Iisus Hristos de a savarsi Euharistia au avut-o si o au exclusiv apostolii, iar apoi prin ei, episcopii si prezbiterii.

deci administrarea Euharistiei, care este unul si acelasi lucru cu savarsirea acestei Taine Sfinte nu era decat de atributiile si harul episcopilor si prezbiterilor. atat. dar pentru ca unii nu intelegeau sau nu au inteles foarte bine lucurile. sau pentru ca pur si simplu isi faceau de cap, asa cum si tu iti faci de cap (si asa cum pe aceia Biserica i-a pus la punct, la fel si pe tine Biserica te va pune la punct) Sinodul de la Niceea nu a facut decat sa puna si sa faca ordine acolo unde unii mai putin pregatiti sau mai putin catehizati sau mai impertinenti faceau dezordine in Sfanta Biserica. acum ai inteles, sau ai de gand sa iti urmezi nefericitul obicei si sa rastalmacesti textele in generala, pentru ca ele sa para a reflecta nu ceea ce ele reflecta, ci prejudecatiule tale, iar aici nistye prejudecati gresite prin care risti sa pui in pericol mantuirea chiar a unora care te citesc si se pot sminti
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38