Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 11:41:15
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
da draga Adriana eu fac parte din secta intemeiata de Iisus Hristos acum aprox 2000 de ani. se numeste BISERICA CRESTINA ORTODOXA care este una, sfanta, catolica si apostolica

aoleo cate greseli

la ioan 20 harul iertarii si tinerii pacatelor prin Duh Sfant a fost dat EXCLUSIV apostolilor. pe ei i-a si trimis, pentru ca ei sunt apostolii

apoi la cina cea de taina au participat EXCLUSIV apostolii, nu si alti ucenici, si DOAR LOR LE-A SPUS SA FACA EUHARISTIA. alti crestini se pot impartasi, si au obligatia si dreptul de a se impartasi, dar savarsirea Euharistiei apartinea EXCLUSIV apostolilor.

ai mare grija ca te smintesti singura si ii smintesti si pe altii si ii poti duce, asa cum si pe tine te poti duce, la pierderea mantuirii

deci inca o data iti spun vezi ca acelea nu au fost date tuturor crestinilor. MARE GRIJA CA SMINTESTI LUMEA SI TE SMINTESTI SI PE TINE si este pacat de tine pantru ca esti o fata buna cu suflet bun, dar esti in inselare
ai mare dreptate prietene, si eu i-am aratat ca la cina cea de taina au participat NUMAI APOSTOLII:
""Și ucenicii au făcut precum le-a poruncit Iisus și au pregătit Paștile.
Iar când s-a făcut seară, a șezut la masă cu cei doisprezece ucenici."" Matei 26:19-20
Dar doamna s-a facut ca nu vede
Vechi 26.08.2011, 11:44:45
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Adriana, ia aminte la ce spune Sfantul Apostol Pavel: "vedeti sa nu va fure cineva cu filosofia si desarta inselaciune, dupa predania oamenilor, dupa stihiile lumii si nu dupa Hristos" (Col. 2-8). Crezi ca daca Hristos ar fi dorit ca si femeia sa fie preot, nu ar fi facut din maica Sa un mare arhiereu?

Incearca sa-ti hranesti fiinta si cu spusele celor ce pastreaza cuvintele lui Hristos. Nu cauta doar sa-ti intaresti convingerile. Gandeste-te la Pavel care mergea spre Damasc sa-i ucida pe crestini. Credea ca face totul spre a fi placut Domnului. Si ce ii spune Domnul: "Saule, Saule pentru ce Ma prigonesti?". Buna petrecere spre plinirea voii Domnului.
Vechi 26.08.2011, 11:46:52
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ai mare dreptate prietene, si eu i-am aratat ca la cina cea de taina au participat NUMAI APOSTOLII:
Iar când s-a făcut seară, a șezut la masă cu cei doisprezece ucenici."" Matei 26:19-20
bineinteles ca se face ca nu vede, pentru ca asta ii demonteaza toate aberatiile pe care vrea sa isi faca secta bunului pastor in care ea sa fie "preoteasa", poate chiar "episcopeasa". vezi ca au mai aparut niste "episcopese" lesbiene la nu stiu de lutherani din suedia. deci ma intelegi , incep sa isi faca si "succesiune apostolica" :)))))))))

dar tot NUMAI APOSTOLII au fost cand Iisus le-a suflat Duh Sfant si le-a dat putere prin aceasta sa ierte si sa tina pacate. acest har nu a fost dat si altora, pentru ca ei, apostolii, sunt TRIMISII, aceia pe care Hristos i-a trimis, vezi Ioan 20, 21-23
Vechi 26.08.2011, 11:47:02
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

@savonarola
Noi, ortodocsii, suntem in interiorul Adevarului lui Hristos. Daca unii nu pot sa accepte "formele" ortodoxiei si se desprind, formandu-si alta "biserica", e deja problema lor daca se mai misca in interiorul Adevarului sau daca au iesit in afara lui, noi avem certitudinea noastra si ne este suficient.
Vechi 26.08.2011, 11:47:12
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
La fel cum si Ap. Pavel s-a facut ca nu vede ca Domnul nu s-a aratat mai intai apostolilor dupa Inviere ci femeilor. Avand in vedere ca toti se fac ca nu le vad pe femei atunci cand sunt si apostolii in preajma, eu de ce sa ignor omisiunea lor?
Vechi 26.08.2011, 11:57:16
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
bineinteles ca se face ca nu vede, pentru ca asta ii demonteaza toate aberatiile pe care vrea sa isi faca secta bunului pastor in care ea sa fie "preoteasa", poate chiar "episcopeasa". vezi ca au mai aparut niste "episcopese" lesbiene la nu stiu de lutherani din suedia. deci ma intelegi , incep sa isi faca si "succesiune apostolica" :)))))))))

dar tot NUMAI APOSTOLII au fost cand Iisus le-a suflat Duh Sfant si le-a dat putere prin aceasta sa ierte si sa tina pacate. acest har nu a fost dat si altora, pentru ca ei, apostolii, sunt TRIMISII, aceia pe care Hristos i-a trimis, vezi Ioan 20, 21-23
Exact preietene.Din pacate exista un eretic din Tecuci, jud Galati, pe nume Dogaru care si-a facut o secta numita Biserica Secreta a Maicii Domnului unde sunt preoti si arhierei NUMAI FEMEI. Eu locuiesc in judetul vecin, Vrancea, si stiu foarte bine CU CE SE MANANCA SECTA ASTA.Cunosc o MITROPOLITA la mine in oras, locuieste langa locul meu de munca. Deci nu mai e nevoie de Suedia, avem ASA CEVA la noi in tara.Doamne FERESTE!
Vechi 26.08.2011, 11:59:59
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
La fel cum si Ap. Pavel s-a facut ca nu vede ca Domnul nu s-a aratat mai intai apostolilor dupa Inviere ci femeilor. Avand in vedere ca toti se fac ca nu le vad pe femei atunci cand sunt si apostolii in preajma, eu de ce sa ignor omisiunea lor?
Draga mea, evangheliile nu le-a scris Pavel.Chiar toti evanghelistii au fost misogini? Iar informatiile astea in care apar femei prezbiteri, de unde le ai? Doamne ajuta!
Vechi 26.08.2011, 12:01:52
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iti spuneam ca nimeni nu intelege azi "prezbiter" cu sensul de "batran", altfel toti prezbiterii si pastorii ar trebui sa fie batrani la neoprotestanti, de exemplu.
Si noi folosim azi cuvantul "cler" care ii desemneaza generic pe toti preotii, episcopii si diaconii, iar la origine in greaca inseamna (daca am inteles bine) mostenire, desemnarea de catre altul.
Asa si prezbiterul, putea sa insemne toti cei din Biserica avand functii oarecare, diferiti de credinciosii obisnuiti, care nu aveau nicio functie.
Am arata ca botezau doar Apostolii si apoi cei randuiti de ei, existau diaconi alesi, deci nu toti credinciosii botezau sau faceau trebuirile celor ce aveau functii.

In legatura cu frangerea painii, aceasta la inceput se facea intr-o casa, pentru ca nu existau biserici, iar in Ierusalim (pana in 70 cand a s-a terminat pentru statul iudeu) nu puteau merge la templu sa faca aceste lucruri, nefiind iubiti de evrei.
Tot la inceput oamneii luau apoi painea si vinul facut la ceremonie si le consumau acasa in fiecare zi. Apoi nu s-au mai dat acasa pentru ca nu se stia ce faceau cu ele, unii le foloseau pentru alte ritualuri.
Despre istoria frangeri painii putem citi si pe wikipedia:
" Până la începutul secolului al IV-lea, euharistia avea loc în casele din orașe, în noaptea între sâmbătă și duminică, dar întotdeauna avându-l ca întâistătător pe episcop. În Dacia apar horepiscopii, care slujesc liturghia la sate.
Toți creștinii se cuminecau, apoi luau cu sine elementele euharistice, pentru a se cumineca în familie în timpul săptămânii.
După sfârșitul persecuțiilor, se zidesc biserici, iar templele păgâne sunt transformate în biserici. Astfel euharistia nu se mai săvârșește în case, ci în biserici."
Multumesc de informatii Catalin. Cu cele scrise acum sunt deacord. Acestea sunt adevarate. Episcopii ii desemnau pe cei care sa savarseasca Tainele, ca atare diaconii erau alesi de episcopi si supravegheati de acestia de unde si termenul de Intai statator. Euharistia se celebra in casele oamenilor intr-adevar si tocmai ca nicaieri nu scrie ca painea era franta doar de episcop ci tocmai ca diaconii faceau aceasta slujire la mese sub supravegherea episcopului bine-nteles sau a batranilor/prezbiterilor in casele in care nu venea episcopul in persona. Aceasta era functia lor, de a veghea la bunul mers al comunitatii, sa asigure faptul ca se facea totul asa cum trebuia tocmai pentru ca erau considerati cei mai intelepti, cu cele mai multe cunostinte in domeniu. Acum eu as dori sa gasesc texte in care sa arate cand anume, celebrarea Tainelor a trecut de la diaconi direct la ei. Dupa parerea mea, trebuie sa coincida cu inlocuirea termenului de batran/prezbiter cu cel de preot care astfel nu mai este ales dupa criteriile batranilor/prezbiterilor.
Faptul ca la NP pastorii nu sunt toti batrani tocmai ca reflecta schimbarea deja produsa in BC de unde toti au aparut apoi. Acum nu se mai alege prezbiterul dupa criteriul batran intelept ci dupa studii, acum se fac studii pentru aceasta functie iar studiile NU se fac la batranete. La primii crestini insa, "studiile" se acumulau prin experienta de zi cu zi si prin practicarea virtutilor, ori pentru asta trebuie timp.

Si era sa uit: celebrarea Euharistiei se facea in noaptea dintre sambata si duminica, o informatie foarte pretioasa pentru ca aminteste de celebrarea pascala.

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 12:06:15.
Vechi 26.08.2011, 12:02:50
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Exista multe femei care vor sa devina prezbiter ?
Vechi 26.08.2011, 12:08:22
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Exact preietene.Din pacate exista un eretic din Tecuci, jud Galati, pe nume Dogaru care si-a facut o secta numita Biserica Secreta a Maicii Domnului unde sunt preoti si arhierei NUMAI FEMEI. Eu locuiesc in judetul vecin, Vrancea, si stiu foarte bine CU CE SE MANANCA SECTA ASTA.Cunosc o MITROPOLITA la mine in oras, locuieste langa locul meu de munca. Deci nu mai e nevoie de Suedia, avem ASA CEVA la noi in tara.Doamne FERESTE!
Am auzit si eu de biserica aceasta ( n-am inteles de ce-i spun "secreta") acum vreo 5 ani si de prima femeie preot-ortodox Elena Iovu sau de "patriarhul" Ioan Preoteasa. Nu pot sa uit cum se autointitula domnul Dogaru: profesor de tehnologie cereasca :) iar doamna Iovu era urmasa spirituala a unui diacon (Gherasim) care s-a autoproclamat Fiul lui Dumnezeu. In fine, Dumnezeu sa ne dea intelepciune la toti pentru a fi demni de chemarea Sa!

Last edited by ioanna; 26.08.2011 at 12:16:54.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38