![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Intradevar nu au existat preotese crestine si nu s-a cerut sa existe deci nici eu nu cer crestinismului sau ortodoxiei sa hitotoneasca femei insa nu exclud ca intro buna zi acest lucru sa aibe loc iar din acest punct de vedere nu aduc nici o critica bisericii anglicane (care nu a incetat niciodata sa recunoasca autoritatea papala insa subordonarea excesiva exercitta arbitrar din partea unor reprezentanti papali a fost abolita definitiv.
Propun si eu inchiderea discutiei despre femeile preotese. Propun deschiderea unui alt subiect : daca din vechime pina azi si pina la Judecata avem in fata Judecata care va imparti oamenii in doua-trei categorii atunci ei bine ce se va intimpla cu oamenii care vor trai si cu cei care vom apuca timpurile de dupa Judecata? va mai urma apoi dupa alte multe mii de ani inca o Judecata si apoi inca una si iar si iar? Sau in lipsa celui rau nimeni nu va mai ajunge in iad (cel putin o perioada) deci nici Judecata nu are obiect? sau ambele variante sint simultan valabile? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@Adriana: citatul respectiv nu l-am dat pentru a bate un apropo in privinta credintei tale,ci sa subliniez ca mai exista oameni care au aceasta atitudine de vesnica nemultumire, care comenteaza si vocifereaza, insa care nu se implica, prefera sa ramana spectatori. ( dai senzatia ca te asemei cu ei, ma refer strict la atitudinea de vesnica nemultumire) Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 12:06:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand ma rog "Faca-se voia Ta" stiu ca Dumnezeu este drept si nu iubeste nedreptatea facuta in numele Lui ci dimpotriva, pe crestini ii vrea curajosi, vrea ca ei sa aiba curajul sa afirme dreptatea si adevarul. Ori discriminarea in numele Lui nu este dreapta. Sfintii de care vorbesti, majoritatea lor au fost neintelesi in timpul vietii lor, au primit suturi peste suturi, iar sfintenia lor a fost cunoscuta in timpul vietii lor doar de cei umili care au avut ochi sa vada. Rugaciunea se face in camara inimii nu la vedere in piete, deci nu puteti sa va dati cu parerea asupra ei. In Biblie toti crestinii erau preoti, iar preot sacramental niciunul cu exceptia lui Iisus, singurul care a jertfit pentru iertarea pacatelor. Cine nu jertfeste pentru iertarea pacatelor, nu poate fi preot, ori preotul sacramental nu jertfeste El ceva, ci cel care se jertfeste ramane Domnul la fiecare Liturghie. Batranul nu este tot una cu preotul. Este un abuz de putere facut si chiar as vrea sa stiu de cand, care este primul text care in loc de batran spune preot. Asa o sa inteleg mai bine ce anume a determinat acest abuz. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre Botezul unui copil, am vrut sa fac asa ceva si slava Domnului ca m-a oprit printr-un complex de situatii ca abia apoi am inteles ca Botezul trebuie facut la varsta adulta, din ravna personala pentru Domnul, pentru a-i urma lui. Iar teoria de la sfarsit este foarte frumoasa. Insa avand in vedere ca sunteti un ortodox trecut la BC, nu cred ca aveti autoritate sa vorbiti de ascultarea de preot acolo unde vi se pare nedrept pentru ca altfel ati fi fost in continuare ortodox. Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 12:57:12. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() FEMEIE, tu nici nu aveai ce căuta în Biserică, acel lăcaș trebuia resfințit după ce ai intrat în el!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pe langa asta, toate femeile nasc? Pai cele din manastiri nu nasc, pentru ele ce placa mai ai? De cand s-a stabilit ca o feneie este obligata sa nasca, ca vrea ca nu vrea? De ce sa nu aiba voie sa o intereseze mai mult credinta decat copilul? Pentru ca asa vor unii sa decida si pentru altii? Intelegeam daca ceream permisiune la furt, la adulter si alte rautati, dar sa primeasca omul suturi pentru ca considera nedrept interzicerea slujirii Domnului pe baza de sex, asta intrece orice masura a dreptatii. Si inca in numele Domnului se face nedreptatea, El care este atat de drept, bun, milos si iubitor!! Si sa nu uit, viata Sfintei o stiam si pacat ca nu o stiu si cei care cred ca femeia trebuie sa taca si sa fie supusa barbatului. Ea a fost o fericita pentru ca a trait timpuri crestine inca nedegradate ca azi, cand femeia era ascultata, nu i se inchidea gura cu forta ca acum!! Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 13:08:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce teama iti este, asa-i? :))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu esti din cei care masoara cu doua masuri dar iti raspund totusi. Acei oameni care denigreaza BC si care iti plac tie, afirma printre altele ca Euharistia la catolici nu este adevarata tocmai pentru ca nu exista INVOCAREA DUHULUI SFANT, adica epicleza, ci ei cred ca transformarea se face pur si simplu in baza cuvintelor Domnului pe care le-ai citat. Ca sa intru apoi intr-o Biserica catolica, inclusiv romano-catolica, si sa vad ca de fapt ei le au pe ambele, si citatul dat de tine, dar si invocarea Duhului Sfant prin rugaciuni. In cate biserici catolice am fost, nu am vazut nici o exceptie. Si ce s-a intamplat apoi? Am ajuns sa port discutii cu ortodocsi la care sa le spun ca si catolicii invoca Duhul Sfant si la care sa fiu contrazisa de ortodocsi care nu pusesera niciodata piciorul intr-o biserica catolica dar stiau ei mai bine pentru ca asa zic "Sfintii Parinti". Si cand colo, iata ca si daca nu ar fi existat invocarea Duhului Sfant oricum si restul rugaciunilor de binecuvantare si multimire ar fi fost arhi-suficiente. Dar dubla asta masura la cei din BO este de-a dreptul innebunitoare. Pe acest site am auzit n- acuzatii de "Sola Scriptura" dar cand iau la puricat viata primilor crestini pentru a arata ca nu era ca acum, mi se raspunde exact cu "Sola Scriptura". Primii crestini erau Sola Scriptura Cat despre Spovedanie, stai linistit ca am studiat deja problema iar Spovedania publica nu era decat o forma de Spovedanie intre atatea altele si intr-o perioada bine determinata de timp. Primii crestini nu erau ceva trasi la indigou, ci exista o mare diversitate in unitate. Orgoliul oamenilor ca DOAR bucata lor ar fi cea buna a desirat Biserica in bucatele. Si apropos, in BC exista unele curente aprobate de Papa care practica tipul asta de Spovedanie. Am o prietena care a asistat la o astfel de Spovedanie si a zis ca i s-a parut dur mai ales cand un barbat a spovedit in public faptul ca isi inselase nevasta. Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 13:29:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si apoi Mihnea propune sa catehizez copii in conditiile in care in BO fiecare paroh isi face propria regula si randuiala! Clar ca nu au nici un fundament in cazul asta, ci doar rea- sau buna-vointa dupa caz. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|