Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 10:57:40
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Intradevar nu au existat preotese crestine si nu s-a cerut sa existe deci nici eu nu cer crestinismului sau ortodoxiei sa hitotoneasca femei insa nu exclud ca intro buna zi acest lucru sa aibe loc iar din acest punct de vedere nu aduc nici o critica bisericii anglicane (care nu a incetat niciodata sa recunoasca autoritatea papala insa subordonarea excesiva exercitta arbitrar din partea unor reprezentanti papali a fost abolita definitiv.
Propun si eu inchiderea discutiei despre femeile preotese.
Propun deschiderea unui alt subiect : daca din vechime pina azi si pina la Judecata avem in fata Judecata care va imparti oamenii in doua-trei categorii atunci ei bine ce se va intimpla cu oamenii care vor trai si cu cei care vom apuca timpurile de dupa Judecata? va mai urma apoi dupa alte multe mii de ani inca o Judecata si apoi inca una si iar si iar? Sau in lipsa celui rau nimeni nu va mai ajunge in iad (cel putin o perioada) deci nici Judecata nu are obiect? sau ambele variante sint simultan valabile?
Vechi 22.08.2011, 11:08:07
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
"De multe ori, intelectualii nostri, in relatia cu Biserica, au avut atitudini teribiliste si, uneori, vadit anti-clericale. Acestia se afla inca intr-o prelungita expectativa... Ei sunt, intr-un fel, in pridvorul Bisericii... adica nici atei nu se considera, dar nici binecredinciosi dornici sa afle si sa traiasca profunzimile Ortodoxiei nu se arata. Sunt spectatori si comentatori ai celor sfinte din prag... nu intra in biserica, nici nu se indeparteaza. Din pacate, credinciosii nostri nu intotdeauna vin in intampinarea lor, fiind preocupati mai mult de dreptate decat de dragoste, numindu-i pe intelectuali - atei, pagani, smintiti etc." (pr. Laurentiu Dumitru)
Ioanna, dupa parerea ta, in ce fel Ioan Botezatorul este Ilie? Simbolic prin analogia ploaie-lacrimile pocaintei, sau si la propriu?
Vechi 22.08.2011, 11:19:49
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Deocamdată, până când femeile vor putea primi ordinarea sacră în BO, ele pot face destule lucruri. De exemplu, de obicei ele fac prescurile. Ați făcut vreodată o prescură ? V-a trecut prin gând să mergeți la preotul paroh și să spuneți: "părinte, eu aș vrea să fac prescuri, dați-mi sigiliul Domnului să îl imprim pe ele !" De obicei, femeile se ocupă de cateheza copiilor. Ați fost la preotul paroh să-i spuneți: "părinte, eu cred că aș putea face mult pentru a le transmite copiilor credința. Dați-mi binecuvântare ca să formez un grup de copii în parohie !". De obicei, femeile sunt nașe de botez. Când ați fost la preot să îi spuneți: "părinte, eu aș vrea să botez un copil sărman, care nu are pe nimeni să-i fie nașă !" De obicei, femeile se ocupă mai mult de activitatea socială dintr-o parohie. Ați fost să-l întrebați pe preot: "părinte, dați-mi o listă a bătrânilor și celor nevoiași din parohie, ca să merg să îi ajut !"
Sau, încă și mai bine: când ați fost la preotul pe care vi l-a rânduit Domnul să-l întrebați: "părinte, eu simt o nevoie irepresibilă să ajut în parohie. Ziua și noaptea eu mă gândesc cum aș putea să slujesc mai mult oamenilor, până acolo încât mă obsedează ideea că nu pot sluji ca preot. Ce aș putea face mai bine și mai folositor nu mie, ci parohiei ?"

Sunt atâtea de făcut, ca femeie, într-o biserică ! Sunt atâția pomi în grădina Domnului ! Gustați și vedeți cât de bun este Domnul ! Dar nu, dv vreți să mergeți direct la singurul pom oprit.

Dacă dv credeți în Dumnezeu și credeți că Isus a fost și este Dumnezeu întrupat, atunci desigur că sunteți la curent cu faptul că El a întemeiat Biserica și că a promis că o va asista neîncetat. Nu ar fi ciudat ca Dumnezeu să nu își țină promisiunile ? El, vorbind apostolilor Săi, le-a spus: "cine vă va asculta pe voi, pe Mine Mă va asculta!" Desigur, nu S-a referit numai la persoanele aflate fizic de față, fiindcă ar înseamna să credem că Biserica a încetat odată cu moartea lui Ioan, ultimul apostol. Dar Isus a vorbit despre o Biserică pe care nici porțile iadului nu o pot dărâma. S-a referit la urmașii apostolilor, investiți de Petru și de ceilalți prin ordinare sacră, dintre care primul a fost Matia, într-un lanț neîntrerupt până azi. În ce fel dv Îl ascultați pe Isus, ascultând de apostolii de azi ai Lui ?
Ati subliniat foarte frumos aceste aspecte ale slujirii femeilor in Biserica, aceste forme ale vocatiei particulare a diaconatului. Biserica s-a guvernat intotdeauna dupa principiul echitatii, nu egalitatii, sarcinile fiind impartite intre membrii comunitatii. Mi-ati adus aminte de anii copilariei, cand imi vedeam bunica facand periodic prescura pentru Biserica, caci a aduce daruri la altar era si este o practica normala. Preotul ne spunea mereu sa aducem paine (daca nu poti face prescura) pentru cei nevoiasi. Deobicei urcam sus la cor cu altii copii si priveam fascinati spectacolul din sala, priveam Mireasa (Biserica) impodobita cu o garderoba spelendida, mostenita (traditia-pictura murala), ascultam Liturghia si corul melodios al femeilor, contemplam aceasta "imparatie" ce-si dezvaluia in fata noastra frumusetea sa dumnezeiasca, ambianta inaltatoare de rugaciune. Fiecare copil ne alegeam o "scena"favorita de pe perete, un Sfant al nostru, eram politically correct de mici, nu-i incurcam. Parintele se mai amuza de noi, iar cand mergeam la Spovedania, ne intampina din prima cu" tu care esti? sf Andrei?" ":))) era musai sa-l includa in spovedanie, ca era "al nostru", de obicei cand ne dadea sfaturi facea o trimitere la "protectorul" pe care ni l-am ales si asa saptamanal aflam cate ceva nou. Cu ajutorul Lui Dumnezeu vom termina odata biserica noua, ca si copiii din generatia actuala sa nu fie privati de nimic din ce am avut noi, sa le oferim acest dar al iubirii si comuniunii in biserica, asa cum l-am primit si noi de la parintii nostri si ei de la inaintasii lor.

@Adriana: citatul respectiv nu l-am dat pentru a bate un apropo in privinta credintei tale,ci sa subliniez ca mai exista oameni care au aceasta atitudine de vesnica nemultumire, care comenteaza si vocifereaza, insa care nu se implica, prefera sa ramana spectatori. ( dai senzatia ca te asemei cu ei, ma refer strict la atitudinea de vesnica nemultumire)

Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 12:06:55.
Vechi 22.08.2011, 12:37:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
A face parte din biserica inseamna a fi in comuniune cu ea. A te plinge ca Biserca Ortodoxa e in vreun fel anume si ca rinduiala Domnului e nedreapta este o atitudine protestanta, atitudine care a provocat rupturi in Biserica. Oricite interpretari aduceti, acestea nu pot rasturna faptul ca de-a lungul Vechiului si Noului testament nici un preot nu a fost femeie. Considerati discriminare si nedreptate faptul ca femeile nu sint preoti. V-am mai dat acest exemplu: dumneavoastra va razvratiti pentru ca furnica nu face miere si vrea sa faca si ea miere. Spune sfintul Apostol Pavel: oare putem sa-i cerem socoteala olarului ca nu a facut toate vasele de cinste? Este dreptul olarului sa decida la ce va folosi vasul pe care il creeaza. Dumneavoastra luptati pentru anarhie; practic asta e razvratire impotriva orinduirii Domnului; asta au facut ingerii cazuti, asta a facut Adam, asta au facut toti cei care s-au rupt de biserica. Ingerii cazuti au spus:"De ce sa nu fim egali cu Dumnezeu?", Adam a spus " De ce sa nu cunosc eu binele si raul?", protestantii au spus:"de ce sa nu divortam?", "de ce sa nu fie femeile preoti? " etc. Toate astea nu sint decit forme de razvratire. Daca Domnul v-a creat sa faceti miere, faceti miere in liniste si pace. Daca sinteti furnica dar veti dori sa fiti un porumbel s-ar putea sa nu puteti purta aceasta cruce, pentru ca Domnul nu v-a creat pentru asta.

Probabil ca va rugati si dumneavoastra Tatal nostru, unde spuneti..."faca-se voia Ta"; sfintul Francisc de Assisi spunea ca asta inseamna ca acceptam sa ne supunem vointei Domnului, oricare ar fi ea; Voia Domnului oricum se face insa ca noi nu sintem capabili sa o acceptam. Cind spuneti faca-se Voia Ta, v-ati gindit vreodata sa acceptati Vointa Domnului oricare ar fi ea, inclusiv sa fiti discriminata prin faptul ca nu puteti fi preot?

PS Va pot spune ca tara noastra si cred ca si lumea e plina de "plingaciosi" (ati spus ca nu parasiti BO pentru ca vreti sa aveti dreptul sa va plingeti), de constatatori, de observatori. Este mult mai greu sa gasesti oameni dispusi sa munceasca, sa se roage, sa caute sa-si faca munca si sa traiasca in liniste si pace. Sa renunte la ambitiile si orgoliul lor pentru "democratie", "dreptate", "egalitate". Acesti oameni sint adevarate pietre pretioase, iar sfintii au fost astfel de oameni.
Este interesant ca vorbesti de anarhie si divizarea bisericii in conditiile in care, pe acest site eu sunt printre putinii care o vad unica in toate formele de manifestare.
Cand ma rog "Faca-se voia Ta" stiu ca Dumnezeu este drept si nu iubeste nedreptatea facuta in numele Lui ci dimpotriva, pe crestini ii vrea curajosi, vrea ca ei sa aiba curajul sa afirme dreptatea si adevarul. Ori discriminarea in numele Lui nu este dreapta.
Sfintii de care vorbesti, majoritatea lor au fost neintelesi in timpul vietii lor, au primit suturi peste suturi, iar sfintenia lor a fost cunoscuta in timpul vietii lor doar de cei umili care au avut ochi sa vada. Rugaciunea se face in camara inimii nu la vedere in piete, deci nu puteti sa va dati cu parerea asupra ei.
In Biblie toti crestinii erau preoti, iar preot sacramental niciunul cu exceptia lui Iisus, singurul care a jertfit pentru iertarea pacatelor. Cine nu jertfeste pentru iertarea pacatelor, nu poate fi preot, ori preotul sacramental nu jertfeste El ceva, ci cel care se jertfeste ramane Domnul la fiecare Liturghie. Batranul nu este tot una cu preotul. Este un abuz de putere facut si chiar as vrea sa stiu de cand, care este primul text care in loc de batran spune preot. Asa o sa inteleg mai bine ce anume a determinat acest abuz.
Vechi 22.08.2011, 12:53:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Deocamdată, până când femeile vor putea primi ordinarea sacră în BO, ele pot face destule lucruri. De exemplu, de obicei ele fac prescurile. Ați făcut vreodată o prescură ? V-a trecut prin gând să mergeți la preotul paroh și să spuneți: "părinte, eu aș vrea să fac prescuri, dați-mi sigiliul Domnului să îl imprim pe ele !" De obicei, femeile se ocupă de cateheza copiilor. Ați fost la preotul paroh să-i spuneți: "părinte, eu cred că aș putea face mult pentru a le transmite copiilor credința. Dați-mi binecuvântare ca să formez un grup de copii în parohie !". De obicei, femeile sunt nașe de botez. Când ați fost la preot să îi spuneți: "părinte, eu aș vrea să botez un copil sărman, care nu are pe nimeni să-i fie nașă !" De obicei, femeile se ocupă mai mult de activitatea socială dintr-o parohie. Ați fost să-l întrebați pe preot: "părinte, dați-mi o listă a bătrânilor și celor nevoiași din parohie, ca să merg să îi ajut !"
Sau, încă și mai bine: când ați fost la preotul pe care vi l-a rânduit Domnul să-l întrebați: "părinte, eu simt o nevoie irepresibilă să ajut în parohie. Ziua și noaptea eu mă gândesc cum aș putea să slujesc mai mult oamenilor, până acolo încât mă obsedează ideea că nu pot sluji ca preot. Ce aș putea face mai bine și mai folositor nu mie, ci parohiei ?"

Sunt atâtea de făcut, ca femeie, într-o biserică ! Sunt atâția pomi în grădina Domnului ! Gustați și vedeți cât de bun este Domnul ! Dar nu, dv vreți să mergeți direct la singurul pom oprit.

Dacă dv credeți în Dumnezeu și credeți că Isus a fost și este Dumnezeu întrupat, atunci desigur că sunteți la curent cu faptul că El a întemeiat Biserica și că a promis că o va asista neîncetat. Nu ar fi ciudat ca Dumnezeu să nu își țină promisiunile ? El, vorbind apostolilor Săi, le-a spus: "cine vă va asculta pe voi, pe Mine Mă va asculta!" Desigur, nu S-a referit numai la persoanele aflate fizic de față, fiindcă ar înseamna să credem că Biserica a încetat odată cu moartea lui Ioan, ultimul apostol. Dar Isus a vorbit despre o Biserică pe care nici porțile iadului nu o pot dărâma. S-a referit la urmașii apostolilor, investiți de Petru și de ceilalți prin ordinare sacră, dintre care primul a fost Matia, într-un lanț neîntrerupt până azi. În ce fel dv Îl ascultați pe Isus, ascultând de apostolii de azi ai Lui ?
In conditiile in care preotul din parohie face un discurs cat se poate de induiosator despre iubire de Sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant pentru ca apoi sa nu imi dea si mie binecuvantare ca si la toti ceilalti pe motiv ca eram la ciclu, pai sa nu credeti ca eu pot invata pe copii o asa lipsa de respect fata de femeie, asa ca in parohia romaneasca nici nu am mai calcat. M-am dus la greci unde macar la asta s-a renuntat, umiliri gratuite innumele lui Dumnezeu. Iar ceea ce m-a facut inca si mai indarjita sa nu-i mai calc pragul a fost faptul ca o prietena suparata de atitudinea lui, a mers imediat sa-i spuna cat de mult ma ranise si sa-i spuna decizia mea de a merge la greci (eu eram deja afara plangand). S-a speriat si i-a zis prietenei mele sa-mi spuna sa ma intorc ca imi da si binecuvantare, si crenguta (ca nici pe aia nu mi-a dat-o dar cica uitase), si ma si Impartaseste. Deci putea sa faca toate astea in realitate dar a preferat sa ma umileasca gratuit de ziua Pogorarii Duhului Sfant si dupa ce a predicat iubirea. Iar dvs. dorinti sa-i invat pe copii lipsa asta de iubire?

Cat despre Botezul unui copil, am vrut sa fac asa ceva si slava Domnului ca m-a oprit printr-un complex de situatii ca abia apoi am inteles ca Botezul trebuie facut la varsta adulta, din ravna personala pentru Domnul, pentru a-i urma lui.

Iar teoria de la sfarsit este foarte frumoasa. Insa avand in vedere ca sunteti un ortodox trecut la BC, nu cred ca aveti autoritate sa vorbiti de ascultarea de preot acolo unde vi se pare nedrept pentru ca altfel ati fi fost in continuare ortodox.

Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 12:57:12.
Vechi 22.08.2011, 13:02:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
In conditiile in care preotul din parohie face un discurs cat se poate de induiosator despre iubire de Sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant pentru ca apoi sa nu imi dea si mie binecuvantare ca si la toti ceilalti pe motiv ca eram la ciclu,
Uite cum se descoperă încet încet toate supărările Adrianei!

FEMEIE, tu nici nu aveai ce căuta în Biserică, acel lăcaș trebuia resfințit după ce ai intrat în el!
Vechi 22.08.2011, 13:05:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si toti barbatii ar trebui sa se planga si sa protesteze ca nu pot face copii, am inteles ca e o mare bucurie pentru o mama si barbatii nu pot avea acest lucru. DE ce se intampla aceasta mare nedreptate? Sau daca ne nastem intr-o familie saraca sa protestam ca altii se nasc in familii bogate ca ni se pare ca aceia sunt mai fericiti.

Ma scuzi ca si eu sunt barbat (dar nu e vina mea!) si apartin de biserica de barbati. Numele meu vine de la Sf. Ecaterina o mare sfanta care nu s-a rusinat ca e in Biserica unde erau doar barbati preoti si a ajuns mai sus decat majoritatea barbatilor.
Ar trebui sa citesti viata Sfintei Ecaterina ca si a altor sfinte si sa iei exemplul lor, pentru ca tu nu te poti compara acum cu ele, dar tu crezi ca esti mai presus decat ele. http://paginiortodoxe.tripod.com/vsn...ecaterina.html
Sfanta Ecaterina era inteligenta si cultivata, invatase cam tot ce se stia in acele timpuri "Căci învățase tot meșteșugul cărții elinești și se deprinsese cu înțelepciunea tuturor făcătorilor de cărți, celor de demult, a lui Homer, a lui Virgiliu, Aristotel, Platon și ale celorlalți. Dar nu numai ale filosofilor, ci și cărțile doctorilor le-a deprins bine, ale lui Asclipie, ale lui Hipocrat, Galin și, în scurt, tot meșteșugul ritoricesc și silogistic a învățat, încît toți se mirau de înțelepciunea ei."
Dupa ce mama ei o duce la un pustnic batran (barbat) si acesta ii vorbeste de Iisus si se boteaza s-a dus la imparat si i-a spus de adevarata credinta.
Imparatul nu a stiut ce sa raspunda si se temea ca va fi convins de sfanta, asa ca a chrmat pe cei mai intelepti din imparatie (50 de barbati) ca sa discute cu ea. Acestia nu numai ca nu i-au facut fata, dar pana la urma au fost convinsi de sfanta si au devenit crestini, fiind omorati apoi de impara. Nu numai acestia, dar si imparateasa precum si un mare dregator impreuna cu 200 de ostasi (toti barbati) au crezut in Iisus si au fost martirizati de imparat.

Asadar sfintii ne sunt noua povatuitori si exemplu, pentru ca ei au fost cei care au aratat cum sa-L urmam pe Hristos. DEsi eu sunt barbat o cinstesc foarte mult pe Sfanta Ecaterina mai ales ca ii port si numele.
Ce legatura are nasterea de copii cu credinta?? Placa asta nu se zgarie niciodata? Pai ce, eu am muschii unui barbat? Pai crezi ca nu mi-ar placea si mie sa fac lucruri grele pe care nu le pot face? Ei iaca ca nu ma plang pentru ceea ce in mod evident nu mi-a fost dat sa fac. Fiecare cu trupul lui. Credinta insa este pentru toti.

Si pe langa asta, toate femeile nasc? Pai cele din manastiri nu nasc, pentru ele ce placa mai ai? De cand s-a stabilit ca o feneie este obligata sa nasca, ca vrea ca nu vrea? De ce sa nu aiba voie sa o intereseze mai mult credinta decat copilul? Pentru ca asa vor unii sa decida si pentru altii?
Intelegeam daca ceream permisiune la furt, la adulter si alte rautati, dar sa primeasca omul suturi pentru ca considera nedrept interzicerea slujirii Domnului pe baza de sex, asta intrece orice masura a dreptatii. Si inca in numele Domnului se face nedreptatea, El care este atat de drept, bun, milos si iubitor!!

Si sa nu uit, viata Sfintei o stiam si pacat ca nu o stiu si cei care cred ca femeia trebuie sa taca si sa fie supusa barbatului. Ea a fost o fericita pentru ca a trait timpuri crestine inca nedegradate ca azi, cand femeia era ascultata, nu i se inchidea gura cu forta ca acum!!

Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 13:08:32.
Vechi 22.08.2011, 13:10:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
B

BC nu s-a unit cu biserica anglicana! Unii anglicani, vazand adevarul fiind propovaduit de BC inclusiv in privinta femei preoti si episcopi, adica asa ceva nu este posibil. Au devenit catolici. Dar BC nu s-a unit cu biserica anglicana, dar cred ca stii asta.
Ce teama iti este, asa-i? :))
Vechi 22.08.2011, 13:26:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vezi daca interpretezi numai dupa cum consideri tu, ajungi sa nu vezi ce scrie chiar in Scriptura si sa iei de bun ce spun neoprotestantii.
Ia sa vedem ce a facut chiar Iisus in Evanhelia dupa Matei, cap. 26: "26. Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu."
Ce scrie ca a facut Iisus? Ca dupa ce a luat painea a binecuvantat-o si apoi a dat-o ucenicilor. Aceasta binecuvantare e epicleza de azi.
Ia sa vedem ce scrie in continuare: "30. Și după ce au cântat laude, au ieșit la Muntele Măslinilor."
Asadar nu doar luau paine si vin si le mancau.

In alta parte spui de spovedanie si ca de ce se face la un preot. Probabil nu stii, dar la inceputuri spovedania era facuta public, adica ieseai in fata adunarii si spuneai tuturor ce pacate ai facut. Cred ca atunci era mult mai greu si mai umilitor.
Catalin,
Tu esti din cei care masoara cu doua masuri dar iti raspund totusi. Acei oameni care denigreaza BC si care iti plac tie, afirma printre altele ca Euharistia la catolici nu este adevarata tocmai pentru ca nu exista INVOCAREA DUHULUI SFANT, adica epicleza, ci ei cred ca transformarea se face pur si simplu in baza cuvintelor Domnului pe care le-ai citat. Ca sa intru apoi intr-o Biserica catolica, inclusiv romano-catolica, si sa vad ca de fapt ei le au pe ambele, si citatul dat de tine, dar si invocarea Duhului Sfant prin rugaciuni. In cate biserici catolice am fost, nu am vazut nici o exceptie. Si ce s-a intamplat apoi? Am ajuns sa port discutii cu ortodocsi la care sa le spun ca si catolicii invoca Duhul Sfant si la care sa fiu contrazisa de ortodocsi care nu pusesera niciodata piciorul intr-o biserica catolica dar stiau ei mai bine pentru ca asa zic "Sfintii Parinti". Si cand colo, iata ca si daca nu ar fi existat invocarea Duhului Sfant oricum si restul rugaciunilor de binecuvantare si multimire ar fi fost arhi-suficiente. Dar dubla asta masura la cei din BO este de-a dreptul innebunitoare. Pe acest site am auzit n- acuzatii de "Sola Scriptura" dar cand iau la puricat viata primilor crestini pentru a arata ca nu era ca acum, mi se raspunde exact cu "Sola Scriptura". Primii crestini erau Sola Scriptura

Cat despre Spovedanie, stai linistit ca am studiat deja problema iar Spovedania publica nu era decat o forma de Spovedanie intre atatea altele si intr-o perioada bine determinata de timp. Primii crestini nu erau ceva trasi la indigou, ci exista o mare diversitate in unitate. Orgoliul oamenilor ca DOAR bucata lor ar fi cea buna a desirat Biserica in bucatele. Si apropos, in BC exista unele curente aprobate de Papa care practica tipul asta de Spovedanie. Am o prietena care a asistat la o astfel de Spovedanie si a zis ca i s-a parut dur mai ales cand un barbat a spovedit in public faptul ca isi inselase nevasta.

Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 13:29:48.
Vechi 22.08.2011, 13:41:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Uite cum se descoperă încet încet toate supărările Adrianei!

FEMEIE, tu nici nu aveai ce căuta în Biserică, acel lăcaș trebuia resfințit după ce ai intrat în el!
Asa deci? Pai sa iti spun ce mi-au raspuns grecii, laicii, cand le-am pus intrebarea: au cascat ochii mari, m-au pus sa o repet ca sa fie siguri ca au inteles-o bine, dupa care m-au intrebat: ce treaba are ciclul femeii cu Biserica?? Dupa care am intrebat si preotul care mi-a zis ca stie ce se intampla in Romania, dar este intelegerea gresita a unor texte asa ca sa nu-mi fac probleme ca nu numai ca pot veni la Biserica, dar pot sa fac ce doresc, inclusiv sa ma Impartasesc. Dupa care l-am intrebat si pe cel de la Biserica ruseasca, un ex-catolic convertit la Ortodoxie in urma cu 20 de ani care mi-a zis ca el, in momentul in care a ajuns ortodox si preot pentru biserica ruseasca, a fost socat sa afle cum sunt tratate de rau femeile in aceasta Biserica in Rusia, ca el considera inacceptabil sa fie indepartate din Biserica pentru astfel de motive cu atat mai mult cu cat Domnul a zis ca nu a venit pentru cei sanatosi ci pentru cei bolnavi. Ca atare, mi-a zis sa nu imi fac probleme ca el nu are astfel de reguli.

Si apoi Mihnea propune sa catehizez copii in conditiile in care in BO fiecare paroh isi face propria regula si randuiala! Clar ca nu au nici un fundament in cazul asta, ci doar rea- sau buna-vointa dupa caz.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38