Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 04:22:27
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Pacat ca vorbesti atat de urat de Sfintii Parinti, desconsiderandu-i, oameni ce ne-au lasat o imensa bogatie spirituala prin scrierile lor, oameni cu dreapta credinta, pe care noi ii cinstim Prin sfinții care sînt pe pămîntul Lui, minunată a făcut Domnul toată voia întru dînșii (Psalm 15, 3) .Sfintii sunt sfintii lui Dumnezeu si cinstindu-i pe sfintii lui Dumnezeu, cinstim pe Dumnezeu insusi, care este minunat intre sfinti. „Veniti sa; ne închinam si sa cadem la Hristos. Mântuieste-ne pe noi, Fiul lui Dumnezeu, Cela ce esti minunat întru sfinti, pe noi cei ce-Ti cantam Tie: Aliluia" Repet pentru a 3-a oara, si ultima data iti spun, ai un mare pacat: mandria spirituala, increderea oarba ca esti mai luminata decat toate lumea, inclusiv decat Sfintii Parinti sau orice alt teolog. Nb.
Pai tu crezi ca eu pot avea folos din invatatura celor care apoi ii zic femeii sa faca bine sa stea deoparte pentru ca Domnul i-a ales doar pe barbati? Pai ei nu vorbesc urat la adresa femeii in cazul asta? Tu crezi ca pot invata ceva de la cei care-mi dau suturi pentru ca am cromozom x si nu y si inca spunandu-mi ca asa ar fi vrut Domnul sa ma tina in suturi dar las ca ma sfintesc si asa? Pana acum tot vorbe urate mi-am auzit de la voi doar pentru ca mi se pare normal ca biserica nu-i numai a barbatilor si tot eu vorbesc urat? Pai vorbesc ce am invatat de la voi: Iisus i-a ales doar pe barbati. Pai in cazul asta cum sa cred ca sfintii mi-ar da si mie ceva? Sau sa inteleg ca barbatii sunt stapanii mesei iar femeile catelusii de la picioarele ei carora li se cuvin doar faramiturile, ca doar nu vor putere acum. Demnitatea umana = putere la voi si tot eu vorbesc urat? Si asta in conditiile in care nu a fost asa de la inceput? Pai daca vorbesc urat este doar pentru ca asa am invatat aici, femeile cu faramiturile si sa zica bodaproste ca stapanii mesei le arunca si pe alea, ca doar nici o femeie nu a fost aleasa de Iisus si nu a primit asa ceva de la El, ci doar barbatii. Si cica tot eu am mandrie spirituala de parca eu as face pe stapanul cu ceilalti umilindu-i. Numai suturi am primit aici pentru dorinta de a descoperi comoara prafuita a primilor crestini si a cere totusi demnitate pentru toti in aceasta biserica, care nu-i data pentru a ne umili in mod gratuit unii pe altii ci exact pe dos, pentru a ne iubi unii pe altii, iar iubirea nu da in cap omului pentru dorinta de demnitate si descoperirea comorilor primilor crestini. Dimpotriva chiar, ar fi trebuit sa va incite si pe voi. Parerea mea.
Numai bine!

Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 04:31:45.
Vechi 22.08.2011, 04:36:53
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Biserica nu apartine nimanui si in acelasi timp apartine tuturor asa ca fiecare trebuie sa isi gaseasca locul.
Daca lumea si-a gasit locul in Biserica Ortodoxa, insa tu nu, trebuie sa reformam Biserica pentru ca tu sa te simti bine, sau trebuie ca tu sa incerci sa te integrezi? Pana unde poate merge egoismul personal- “ numai ce-mi place mie e bun si folositor” ? E egoismul o virtute crestina? Ce se intampla daca apare o alta Adriana careia nu-I plac schimbarile tale? Ea e nevoita sa accepte regulile tale sau le poate schimba asa cum ai facut-o tu ? Daca le schimba incepi tu din nou sa te plagi de abuz. De aceea exista o randuiala in Biserica, pentru a mentine ordinea. Din moment ce ai parasit BO, este clar asta din ce ai scris, atunci consider ca nu are sens sa continuam aceasta discutie, pe tema ce se poate modifica si ce nu in BO.

Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 04:39:05.
Vechi 22.08.2011, 04:48:34
Banned

Implicit

Citat:
Daca lumea si-a gasit locul in Biserica Ortodoxa, insa tu nu, trebuie sa reformam Biserica pentru ca tu sa te simti bine, sau trebuie ca tu sa incerci sa te integrezi? Pana unde poate merge egoismul personal- “ numai ce-mi place mie e bun si folositor” ? E egoismul o virtute crestina? Ce se intampla daca apare o alta Adriana careia nu-I plac schimbarile tale? Ea e nevoita sa accepte regulile tale sau le poate schimba asa cum ai facut-o tu ? Daca le schimba incepi tu din nou sa te plagi de abuz. De aceea exista o randuiala in Biserica, pentru a mentine ordinea. Din moment ce ai parasit BO, este clar asta din ce ai scris, atunci consider ca nu are sens sa continuam aceasta discutie, pe tema ce se poate modifica si ce nu in BO.
Am parasit-o, asa am zis? Interesant ca eu inca stiu de aceasta parasire. Am zis doar ca nu trebuie sa ma mai chinui in BO, ceea ce nu-i acelasi lucru, ci a nu se chinui inseamna a face ceea ce este drept, ortodox, chiar daca practica actuala a Bisericii se opune in parte celor drepte. A nu ma mai chinui inseamna sa nu mai iau nedreptatea umana ca fiind dreptate divina, etc.
Si stii de ce nu o sa parasesc BO? Ca sa am dreptul sa ma plang de absolut tot ceea ce nu este in acord cu iubirea Domnului pentru om, pentru ca El nu dispretuieste nici macar o musca daramite sa faca nedreptate la atat amar de oameni creati dupa chipul si asemanarea Sa. Pana acum ma chinuiam sa accept inacceptabilul, de acum insa o sa lupt ca nedreptatea sa iasa din Biserica Domnului mai devreme sau mai tarziu. Poate o sa fiu doar o faramitura intr-un ocean, dar merita sa incerc.

Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 05:05:31.
Vechi 22.08.2011, 07:29:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Adriana3:Am parasit-o, asa am zis? Interesant ca eu inca stiu de aceasta parasire.(...) Si stii de ce nu o sa parasesc BO? Ca sa am dreptul sa ma plang de absolut tot ceea ce nu este in acord cu iubirea Domnului pentru om, pentru ca El nu dispretuieste nici macar o musca daramite sa faca nedreptate la atat amar de oameni creati dupa chipul si asemanarea Sa. Pana acum ma chinuiam sa accept inacceptabilul, de acum insa o sa lupt ca nedreptatea sa iasa din Biserica Domnului mai devreme sau mai tarziu. Poate o sa fiu doar o faramitura intr-un ocean, dar merita sa incerc.
"De multe ori, intelectualii nostri, in relatia cu Biserica, au avut atitudini teribiliste si, uneori, vadit anti-clericale. Acestia se afla inca intr-o prelungita expectativa... Ei sunt, intr-un fel, in pridvorul Bisericii... adica nici atei nu se considera, dar nici binecredinciosi dornici sa afle si sa traiasca profunzimile Ortodoxiei nu se arata. Sunt spectatori si comentatori ai celor sfinte din prag... nu intra in biserica, nici nu se indeparteaza. Din pacate, credinciosii nostri nu intotdeauna vin in intampinarea lor, fiind preocupati mai mult de dreptate decat de dragoste, numindu-i pe intelectuali - atei, pagani, smintiti etc." (pr. Laurentiu Dumitru)

Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 07:35:08.
Vechi 22.08.2011, 11:08:07
Banned

Implicit

Citat:
"De multe ori, intelectualii nostri, in relatia cu Biserica, au avut atitudini teribiliste si, uneori, vadit anti-clericale. Acestia se afla inca intr-o prelungita expectativa... Ei sunt, intr-un fel, in pridvorul Bisericii... adica nici atei nu se considera, dar nici binecredinciosi dornici sa afle si sa traiasca profunzimile Ortodoxiei nu se arata. Sunt spectatori si comentatori ai celor sfinte din prag... nu intra in biserica, nici nu se indeparteaza. Din pacate, credinciosii nostri nu intotdeauna vin in intampinarea lor, fiind preocupati mai mult de dreptate decat de dragoste, numindu-i pe intelectuali - atei, pagani, smintiti etc." (pr. Laurentiu Dumitru)
Ioanna, dupa parerea ta, in ce fel Ioan Botezatorul este Ilie? Simbolic prin analogia ploaie-lacrimile pocaintei, sau si la propriu?
Vechi 22.08.2011, 08:27:09
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si stii de ce nu o sa parasesc BO? Ca sa am dreptul sa ma plang de absolut tot ceea ce nu este in acord cu iubirea Domnului pentru om, pentru ca El nu dispretuieste nici macar o musca daramite sa faca nedreptate la atat amar de oameni creati dupa chipul si asemanarea Sa. Pana acum ma chinuiam sa accept inacceptabilul, de acum insa o sa lupt ca nedreptatea sa iasa din Biserica Domnului mai devreme sau mai tarziu. Poate o sa fiu doar o faramitura intr-un ocean, dar merita sa incerc.
A face parte din biserica inseamna a fi in comuniune cu ea. A te plinge ca Biserca Ortodoxa e in vreun fel anume si ca rinduiala Domnului e nedreapta este o atitudine protestanta, atitudine care a provocat rupturi in Biserica. Oricite interpretari aduceti, acestea nu pot rasturna faptul ca de-a lungul Vechiului si Noului testament nici un preot nu a fost femeie. Considerati discriminare si nedreptate faptul ca femeile nu sint preoti. V-am mai dat acest exemplu: dumneavoastra va razvratiti pentru ca furnica nu face miere si vrea sa faca si ea miere. Spune sfintul Apostol Pavel: oare putem sa-i cerem socoteala olarului ca nu a facut toate vasele de cinste? Este dreptul olarului sa decida la ce va folosi vasul pe care il creeaza. Dumneavoastra luptati pentru anarhie; practic asta e razvratire impotriva orinduirii Domnului; asta au facut ingerii cazuti, asta a facut Adam, asta au facut toti cei care s-au rupt de biserica. Ingerii cazuti au spus:"De ce sa nu fim egali cu Dumnezeu?", Adam a spus " De ce sa nu cunosc eu binele si raul?", protestantii au spus:"de ce sa nu divortam?", "de ce sa nu fie femeile preoti? " etc. Toate astea nu sint decit forme de razvratire. Daca Domnul v-a creat sa faceti miere, faceti miere in liniste si pace. Daca sinteti furnica dar veti dori sa fiti un porumbel s-ar putea sa nu puteti purta aceasta cruce, pentru ca Domnul nu v-a creat pentru asta.

Probabil ca va rugati si dumneavoastra Tatal nostru, unde spuneti..."faca-se voia Ta"; sfintul Francisc de Assisi spunea ca asta inseamna ca acceptam sa ne supunem vointei Domnului, oricare ar fi ea; Voia Domnului oricum se face insa ca noi nu sintem capabili sa o acceptam. Cind spuneti faca-se Voia Ta, v-ati gindit vreodata sa acceptati Vointa Domnului oricare ar fi ea, inclusiv sa fiti discriminata prin faptul ca nu puteti fi preot?

PS Va pot spune ca tara noastra si cred ca si lumea e plina de "plingaciosi" (ati spus ca nu parasiti BO pentru ca vreti sa aveti dreptul sa va plingeti), de constatatori, de observatori. Este mult mai greu sa gasesti oameni dispusi sa munceasca, sa se roage, sa caute sa-si faca munca si sa traiasca in liniste si pace. Sa renunte la ambitiile si orgoliul lor pentru "democratie", "dreptate", "egalitate". Acesti oameni sint adevarate pietre pretioase, iar sfintii au fost astfel de oameni.
Vechi 22.08.2011, 09:06:35
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Pentru osutafaraunu:
Credeti ca este posibil ca copii avortati sa nu mosteneasca viata vesnica dar nici sa arda in iad, ci sa dispara pentru totdeauna cand sunt omorati ?

P.S: Mai este vreo legatura intre inceputul topicului si sfarsit ?

multa intelepciune
Vechi 22.08.2011, 09:24:18
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Iti multumesc pentru raspuns, Adriana, dar nu voi continua discutia, pentru ca pe acest thread este un duh de cearta, care stim de unde vine si incotro indreapta.

Iti doresc si ne doresc tuturor ca intru pace sa cautam adevarul. Fara pace si impacare cu ceilalti Duhul Sfant nu ramane cu noi, si astfel nu putem decat sa ne alimentam o continua stare de confuzie.
Vechi 22.08.2011, 14:26:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Iti multumesc pentru raspuns, Adriana, dar nu voi continua discutia, pentru ca pe acest thread este un duh de cearta, care stim de unde vine si incotro indreapta.

Iti doresc si ne doresc tuturor ca intru pace sa cautam adevarul. Fara pace si impacare cu ceilalti Duhul Sfant nu ramane cu noi, si astfel nu putem decat sa ne alimentam o continua stare de confuzie.
Iti multumesc si eu de raspuns Lavrentiu. Starea de confuzie exista intr-adevar, de 2000 de ani fiecare a crezut ce a putut, dar aveti dreptate, mai bine ramane fiecare cu adevarul lui si ii lasa pe ceilalti in pace. Daca iubire nu poate exista, macar sa nu fie razboi.
Vechi 22.08.2011, 17:09:57
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Pentru osutafaraunu:
Credeti ca este posibil ca copii avortati sa nu mosteneasca viata vesnica dar nici sa arda in iad, ci sa dispara pentru totdeauna cand sunt omorati ?
Aici trebuie să recunosc că nu am un răspuns deși-l caut de ceva vreme... În privința "arderii în Iad" însă, categoric NU. Nu pot fi trași la răspundere (și încă atât de grav) copiii (născuți ori nenăscuți) pentru vina părinților.

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
P.S: Mai este vreo legatura intre inceputul topicului si sfarsit ?
Acest topic așa cum am mai spus este... varză. Ori ghiveci - cum vrei s-o iei. Este doar un dialog fără început, dar mai ales fără sfârșit între:.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38