Citat:
În prealabil postat de maria_ioana789
Anul trecut,pentru ca imi doream sa raman insarcinata, am facut testul de sarcina din primele zile de intarziere a menstruatiei, deci, 2 teste de sarcina din farmacie cu rezultat pozitiv. Dupa cateva ore mi-a venit si ciclul cu niste cheaguri de sange, ceea ce nu am mai avut niciodata, si am mers la dr. dupa cateva zile, cand avea program dr.meu. El m-a trimis sa fac testul de sange la spital, dar a iesit negativ.
Dr. meu a spus ca intr-adevar a fost o sarcina cu un avort spontan, dar am mers si la alti doctori, vreo 3-4,unde mi s-a spus ca nu voi sti niciodata daca a fost cu adevarat un avort pentru ca testele din farmacie nu reprezinta siguranta unei sarcini, doar un test de sange mi-ar fi confirmat sarcina, daca apucam sa il fac repede.
|
Asa am fost si eu informata: este necesar un test de sange (imediat dupa suspiciunea de avort spontan) pt a se confirma sarcina.
Altfel sunt doar speculatii.
De aceea mi se pare aberanta opinia ca 25%-50% sarcini sunt avortate spontan.
Am cautat si eu studii de specialitate si am gasit unul singur, efectuat la mai multe spitale din Canada pe o durata de 5 ani. S-a aflat o cifra consistenta de la an la an: intre 6,9% si 7, 1% (parca astea erau procentele, f strans apropiate de 7%).
Restul pana la 25-50% este.. "estimare"