Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 08.03.2012, 22:04:59
N.Priceputu
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Privind filmul despre avorturi (Strigătul mut) am înțeles că femeia care optează pentru așa ceva o face mințindu-se că ceea ce poartă în pântec nu este un copil.

Este același lucru cu negarea lui Dumnezeu, pentru că ambele au la bază necredința în cele nevăzute.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 09.03.2012, 00:44:58
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Privind filmul despre avorturi (Strigătul mut) am înțeles că femeia care optează pentru așa ceva o face mințindu-se că ceea ce poartă în pântec nu este un copil.

Este același lucru cu negarea lui Dumnezeu, pentru că ambele au la bază necredința în cele nevăzute.
Sunt niste sarmane,amagite de cel rau ,care trambita prin gurile unor necredinciosi "adevaruri stiintifice"de genul: porti in pantece un embrion,o masa de celule,nu este copil inca...etc.

Raman socata cand batrani(care ai pretentia sa fie intelepti si buni)sfatuiesc pe cei mai tineri sa nu se gandeasca la copii inca.Ce inseamna asta pt un cuplu de tineri casatoriti?Avort sau contraceptive.
Cred ca Judecata Domnului va consta si in pedepsirea celora care te sfatuiesc sa cazi.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 09.03.2012, 14:07:08
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

@Yasmina Am citit intr-o carte ('Selected writings,Vol.1; men,women,sex, feminism' de Frederica Mathewes-Green) ca adultii,batranii ii sfatuiesc pe copii sa amane casatoria,respectiv nasterea de prunci, ptr. ca ei isi retraiesc tineretea prin ei. Puncteaza bine multe aspecte in cartea ei.

"[...]But we no longer think of children as adults-in-progress. Childhood is no longer a training ground but a playground, and because we love our children and feel nostalgia for our own childhoods, we want them to be able to linger there as long as possible. We cultivate the idea of idyllic, carefree childhood, and as the years for education have stretched, so have the bounds of that playground, so that we expect even "kids" in their mid-to-late twenties to avoid settling down. Again, it's not that people that age couldn't be responsible; their ancestors were. It's that anyone, offered a chance to kick back and play, will generally seize the opportunity.[...]"(Cap.11 "Let's have more teen pregnancy")
Reply With Quote
  #4  
Vechi 09.03.2012, 14:15:53
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Fecundație: Înălțimea, culoarea ochilor, vocea, toate sunt definitivate în momentul concepției și sunt unice în umanitate.

În perioada ovulației un ovul este eliberat de ovare și împins pe tubul falopian (trompele uterine). Dacă este întâlnit de spermatozoizi aceștia vor încerca să îl fecundeze. Doar unul singur dintre ei va fecunda ovulul.

Nidație: Zigotul format se va deplasa în continuare pe tubul falopian până în uter, unde va înota liber timp de 2-3 zile căutând un loc pe peretele uterului în care să se așeze pentru următoarele 9 luni de viață.

După așezare (nidație) începe și transferul de hrană prin vasele sanguine.

Săptămâna 3: După 21 de zile mușchii cardiaci se unesc pentru a forma inima.

Celulele embrionului se dispun pe 3 straturi din care se vor forma viitoarele organe și întregul organism (organogeneza). Se formează placenta, dezvoltarea ei finalizându-se abia la 3 luni. Zona capului este mărită față de restul corpului. Celule sanguine se formează la nivel primitiv.

Săptămâna 4: În primele zile ale săptămânii vor începe bătăile inimii. Apar primele organe de simț: ochii, urechea internă și gura.

La o lună, embrionul este de 10.000 de ori mai mare decât oul fecundat și se dezvoltă rapid în continuare. Forma umană devine vizibilă. Încep să se formeze structurile care vor determina dezvoltarea mușchilor și a oaselor. Coloana - sistemul nervos central, este structura cea mai puternic vizibilă.

Săptămâna a 5-a: Apar mugurii viitoarelor membre și ale celor 5 degete de la mâini. Încep să se formeze emisferele cerebrale (telencefalul).

Ochii se închid la culoare pe măsură ce se produce pigmentarea. Apar celulele olfactive ce determină formarea nărilor. Apar intestinul, ficatul și pancreasul care vor continua să se dezvolte căpătând o formă definitivă la sfârșitul săptămânii a 8 - a. Dimensiunea copilului este de 5-7 mm.

Săptămâna a 6-a: Începând cu ziua a 40-a se pot deosebi și înregistra undele cerebrale cu ajutorul electroencefalogramei (EEG). Retina este vizibilă.

Creierul începe să coordoneze miscarea mușchilor și a organelor. Apar primele semne ale urechii externe. Începe osificarea scheletului.

Săptămâna a 7-a: Mișcările copilului sunt vizibile cu ecograful. Acum se formează maxilarele, iar rădăcinile celor 20 de dinți de lapte apar în gingii.

Pe măsura dezvoltării sistemului nervos și muscular, el va începe să faca sărituri, să-și ducă mânuțele la gură, să-și prindă piciorușele ori să se răsucească. Mama va simți primele mișcări abia în luna a patra, la cele care sunt la prima naștere, sau cel mai devreme la sfârșitul lunii a treia, la cele care au mai născut. Nasul este format și vizibil.

Săptămâna a 8-a: Corpul măsoară circa 2 cm. Toate organele interne sunt prezente.

Membrele au toate cele trei segmente iar degetele și articulațiile sunt bine individualizate. Inima bate de mai bine de o lună, stomacul produce sucuri gastrice și rinichii încep să funcționeze. Abdomenul are o formă rotunjită. Aparatul respirator se dezvoltă intens și capătă o structură arborescentă, de o parte și de alta a inimii. Aceasta a ajuns la forma sa externă definitivă și la compartimentarea în patru cavități. Circulația sanguină va rămâne într-o formă primitivă până la naștere deoarece nu cuprinde decât marea circulație. Mica circulație, cea pulmonară, va deveni funcțională abia după naștere.

Săptămâna a 9-a: Amprentele sunt evidente în piele.

Fătul își va îndoi degetele în jurul unui obiect pus în palmă. Fizionomia este vizibil umană.

Săptămâna a 10-a: Coardele vocale sunt formate în laringe, în afara lichidului amiotic copilul ar putea scoate sunete.

Fătul se poate uita cu ochii întredeschiși, își poate mișca limba și poate înghiți, își poate încrunta fruntea. Uterul se dublează în mărime.

Săptămâna a 11-a: Copilul are aproximativ 4 cm. Încep să funcționeze mugurii gustativi.

Mișcările mușchilor devin mai coordonate. Apare urinarea.

Săptămâna a 12-a: Își exersează musculatura: își întoarce capul, își îndoaie degetele de la picioare, își deschide și închide gura, face sărituri.

Fătul are cca. 30 de grame.

Săptămâna a 14-a: Inima ticăie cu 40 de bătăi pe minut. În următoarea săptămână, a 15-a, are mugurii gustativi ai unui adult și poate gusta ce mănâncă mama prin placentă și cordonul ombilical.

Copilul încearcă să înghită puțin din lichidul în care stă scufundat, își suge degetul. Se profilează mai bine mușchii spatelui și scheletul. Încep să funcționeze glandele sebacee și sudoripare.

Săptămâna a 16-a: Dimensiunea corpului este de 10-11 cm. Sistemul circulator este complet format, prin pielea transparentă se distinge țesătura.

Pleoapele sunt formate, copilul clipește. Rinichii elimină urina netoxică.

Săptămâna a 20-a: Dezvoltarea sistemului nervos este maximă și va continua în ritm accelerat până la vârsta de 5 ani.

Măduva osoasă începe producerea de celule nervoase.

Săptămâna 22: Sistemul auditiv este complet format, copilul este capabil să audă și să recunoască sunete, atât din interiorul corpului mamei cât și din exterior.

Vocea mamei va avea, din această cauză, o rezonanță diferită pentru el sau ea întreaga viață.

Săptămâna 24: Coloana vertebrală, formată din 33 de inele, îi susține greutatea corpului pe măsură ce acesta se mărește.

Săptămâna 26: Sub îngrijire medicală intensivă are peste 50 la sută șanse de supraviețuire în afara uterului.

Plămânii sunt capabili să respire aer. Ochii copilului prezintă gene.

Săptămâna 30: Pe capul copilului se pot observa fire de păr.

Culoarea irisului, în general albastră, se va definitiva abia în prezența luminii externe. Unghiile au crescut, copilul poate fi observat scărpinându-se.

Săptămâna 36: Din cauza spațiului mic din uter copilul are poziția ghemuită, cu picioarele și mâinile aproape de corp.

Depozitele de grăsime acumulate pe corp îi permit să-și mențină temperatura corpului cu 0.3 - 0.5 grade mai mult decât temperatura mamei.

Săptămâna 38: Majoritatea oaselor s-au osificat, doar craniul este încă ușor maleabil. La naștere de obicei se va strânge puțin, permițând creierului să rămână neafectat. La scurt timp după naștere își va reveni la forma rotundă. Majoritatea nașterilor au loc până în săptămâna 40.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 09.03.2012, 14:22:17
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Treizeci si noua de argumente importante pro-choice si respingerea lor

PARTEA ÎNTÂI: ARGUMENTE REFERITOARE LA VIAȚA, UMANITATEA ȘI PERSONALITATEA UMANĂ

1. „Nu sunt sigur când începe viața umană; este o întrebare religioasă, al cărei răspuns nu poate fi dat de știință.”


1a. Dacă există vreo îndoială cu privire la apariția vieții umane, beneficiul de pe urma acestei îndoieli nu ar trebui să fie decât păstrarea vieții.
1b. Manualele de medicină și lucrările științifice de referință sunt de acord că viața începe la concepție.
1c. Anumiți oameni de știință și medici recunoscuți pe plan mondial au depus mărturie în cadrul unei comisii a Congresului SUA că viața umană începe la concepție.
1d. Mulți oameni de știință și medici notorii au confirmat cu aceeași fermitate că viața umană începe la concepție.
1e. Posibilitatea clonării umane nu discreditează ideea că toate ființele umane concepute în mod convențional își încep viața la concepție.
2. „Fătul este doar o parte a organismului femeii, ca și bila sau apendicele. Nu poți lua în serios faptul că un embrion uman este o persoană reală.”

2a. O parte a organismului său este recunoscută după codul genetic comun pe care îl împarte cu restul organismului; codul genetic al copilului nenăscut diferă de cel al mamei.
2b. Copilul poate muri în pântecele mamei, iar mama poate trăi; sau mama poate muri și copilul poate supraviețui, ceea ce demonstrează că sunt două persoane diferite.
2c. Copilul nenăscut joacă un rol activ în propria sa dezvoltare, controlând cursul sarcinii și timpul nașterii.
2d. A fi în interiorul cuiva, nu este același lucru cu a fi parte a ceva.
2e. Ființele umane nu ar trebui discriminate din cauza locului unde trăiesc.
2f. Există motive științifice substanțiale de a crede că embrionii congelați sunt ființe umane și trebuie să li se acorde aceleași drepturi ca și celor în vârstă, copiilor mai mari sau persoanelor vulnerabile.
3. „Sarcina este un embrion sau un făt – adică o aglomerare de țesut, un produs de concepție – nu un copil. Avortul înseamnă terminarea unei sarcini nu uciderea unui copil.”

3a. La fel ca și cuvintele „bebeluș” sau „adolescent”, termenii de „embrion” și „făt” se referă la ființa umana în diverse stadii de dezvoltare.
3b. Semantica afectează percepțiile, dar nu schimbă realitatea; un copil este un copil, nu are importanță cum îl numim noi.
3c. Din momentul concepției, copilul nenăscut nu este o ființă simplă, ci una foarte complexă.
3d. Înainte de primul trimestru, copilul nenăscut are deja toate organele pe care le va avea și mai târziu.
3e. Fiecare avort, oprește o inimă să bată și pune capăt undelor perceptibile ale creierului.
3f. Chiar și în avorturile chirurgicale efectuate cel mai devreme cu putință, copilul nenăscut este uman în aparență.
3g. Chiar dacă copilul nenăscut nu este încă uman în aparență, el este ceea ce este – o ființă umană.
3h. Nu contează cât de neutru sună sintagma „terminarea unei sarcini”, ea înseamnă curmarea unei vieți.

4. „Fătul poate fi viu, dar la fel sunt ovulul și sperma. Fătul este o ființă umană potențială, nu una reală; e schița, nu casa însăși; e ghinda, nu stejarul.”


4a. Ovulul și sperma reprezintă fiecare un produs al unui alt organism; spre deosebire de ovulul fertilizat, nici unul dintre ele nu reprezintă o entitate independentă.
4b. Rămășițele fizice ale unui avort arată sfârșitul nu al unei vieți potențiale, ci al unei vieți reale.
4c. Ceva neuman nu se poate transforma deodată în ceva uman, care este mai în vârstă și mai mare; ceea ce este uman, este uman de la bun început.
4d. Compararea copiilor nenăscuți cu ghindele și stejarii înseamnă dezumanizarea lor și provocarea unei confuzii.
4e.Chiar dacă analogia ar fi valabilă, din punct de vedere științific, ghinda este pur și simplu un stejărel în miniatură, la fel cum fătul este un adult în miniatură.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 09.03.2012, 14:24:20
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

5. „Nenăscutul nu este o persoană, are o viață fără sens. Are doar câțiva centimetri și nici măcar nu gândește. E ceva mai avansat decât un animal și, oricum, cine ar spune că oamenii au un drept mai mare de a trăi decât animalele?”
5a. Statutul de persoană este definit prin apartenența persoanei la specia umană, nu în dependență de un anumit stadiu de dezvoltare din cadrul acestei specii.
5b. Statutul de persoană nu înseamnă mărimea, deprinderile sau nivelul de inteligență al persoanei.
5c. Statutul copilului nenăscut trebuie determinat pe o bază obiectivă nu de definiții subiective ale persoanei sau care servesc propriilor noastre interese.
5d. Este un fapt științific că procesele de gândire se află în dezvoltare la copiii nenăscuți.
5e. Dacă valoarea unui copil nenăscut poate fi comparabilă cu cea a unui animal, nimic nu ne-ar putea împiedica să comparăm valoarea unui adult cu cea a unui animal.
5f. Chiar dacă cineva crede că oamenii nu sunt mai buni decât animalele, de ce s-ar îngrozi la omorârea unui mic animal și ar recomanda uciderea copiilor nenăscuți?
5g. Este periculos ca oamenii care dețin puterea să fie liberi să decidă dacă viața celorlalți, fără putere, are sens.
5h. Argumentele împotriva statutului de persoană a nenăscutului sunt ascunse în raționalizare și negare.

6. „Un făt nu este o persoană până la implantare sau până în momentul în care mișcă, sau când respiră pentru prima dată. Atunci își dovedește viabilitatea”.

6a. Implantarea reprezintă o condiție a statutului de persoană numai dacă localizarea, nutriția și interacțiunea noastră cu alții ne face umani.
6b. Mișcările copilului nenăscut reprezintă o condiție a statutului de persoană a acestuia numai dacă realitatea sau valoarea cuiva depind de faptul că au fost observate de ceilalți.
6c. Viabilitatea este un concept arbitrar. De ce nu am asocia atunci statutul de persoană cu bătaia inimii, undele creierului sau cu orice altceva?
6d. Punctul de vedere asupra viabilității se schimbă deoarece ea depinde de tehnologie, nu de copilul nenăscut în sine. În final, copiii pot fi viabili chiar din momentul concepției.
6e. Într-un sens mai larg, mulți oameni născuți nu sunt viabili deoarece sunt incapabili să supraviețuiască fără a depinde de ceilalți.
6f. „Respirația” copilului, inspirarea de oxigen începe cu mult înaintea nașterii.
6g. Neajutorarea sau dependența cuiva ar trebui să ne determine să-l protejăm, nu să-l distrugem.
7. „Evident că viața începe la naștere. De aceea ne serbăm ziua de naștere și nu ziua concepției și atunci de ce nu există funeralii, în cazul pierderilor de sarcină?
7a. Recunoașterea zilei de naștere de către oameni este culturală, nu științifică.
7b. Unii oamenii obișnuiesc să-și înmormânteze copiii din sarcinile pierdute.
7c. Funeraliile reprezintă o exprimare a atașării subiective a noastre de cei care au murit, nu o măsură a valorii lor adevărate.
7d. Nimic din ceea ce are un copil după naștere nu-l face mai deosebit de cum arăta el înainte de naștere.
8. „Nimeni nu poate ști cu adevărat că viața umană începe înainte de naștere”.
8a. Copiii știu că viața umană începe înainte de naștere.
8b. Femeile însărcinate știu că viața umană începe înainte de naștere.
8c. Medicii știu că viața umană începe înainte de naștere.
8d. Medicii de avorturi știu că viața umană începe înainte de naștere.
8e. Feministele știu că viața umană începe înainte de naștere.
8f. Societatea știe că viața umană începe înainte de naștere.
8g. Mass-media știe că viața umană începe înainte de naștere.
8h. Cei care sunt „pentru alegere”(pro-choice) știu că viața umană începe înainte de naștere.
8i. Dacă nu putem ști că viața umană începe înainte de naștere, cum putem ști că ea începe la naștere sau mai târziu?
Reply With Quote
  #7  
Vechi 09.03.2012, 14:26:05
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

PARTEA A DOUA: ARGUMENTE REFERITOARE LA DREPTURI ȘI LEGALITATE

9. „Chiar dacă copiii nenăscuți sunt ființe umane, ei au mai puține drepturi decât femeia. Nimeni nu se așteaptă ca o femeie să-și doneze organismul ca să servească drept sistem de întreținere a vieții altuia”.

9a. Odată ce recunoaștem că bebelușii nenăscuți sunt ființe umane, ar trebui să punem problema dreptului lor la viață.
9b. Dreptul la viață nu crește o dată cu vârsta sau cu mărimea omului, altfel, bebelușii și adolescenții ar avea mai puțin dreptul la viață față de adulți.
9c. Comparația între drepturile copilului și drepturile mamei este inegală. În cazul avortului se pune problema modului de viață al mamei în contrast cu viața bebelușului.
9d. Este rezonabil ca o societate să accepte ca un adult să trăiască cu o inconveniență temporară, dacă singura alternativă este omorârea unui copil.

10. „Fiecare persoană are dreptul să aleagă. Nu ar fi corect să restricționezi alegerea femeii, interzicându-i avortul”.

10a. Orice societate civilizată limitează libertatea persoanei de a alege, oricând această alegere face rău unei persoane inocente.
10b. „Libertatea de a alege” este o expresie prea vagă pentru o discuție serioasă; trebuie să întrebăm mereu „libertatea de a alege ce?”
10c. Oamenii care sunt pentru alegerea avortului adesea nu sunt pentru alegere cu privire la alte chestiuni, mai puțin importante.
10d. O dată ce ai ales avortul, îl privezi pe altcineva de a alege o viață întreagă și îl împiedici să-și exercite drepturile sale.
10e. Fiecare este pentru alegere, când vorbim de a alege înainte de sarcină și după naștere.
10f. Aproape toate încălcările drepturilor omului au fost apărate de pe poziția dreptului de a alege.
11. „Fiecare femeie trebuie să-și controleze propriul său corp. Libertatea reproducerii este un drept fundamental al omului.”

11a. Avortul confirmă faptul că 650.000 de femei, anual, nu își controlează propriul corp.
11b. Nu toate lucrurile făcute cu propriul corp sunt corecte, și nici nu ar trebui protejate toate în mod legal.
11c. Oamenii pro-vita au fost întotdeauna pentru drepturi reproductive adevărate.
11d. Chiar și cei care sunt pentru alegere trebuie să recunoască că argumentul „dreptului de a-ți controla propriul corp” nu stă în picioare, deoarece copilul nenăscut este o ființă umană.
11e. Adesea „dreptul de a-mi controla propria mea viață” devine un drept de a leza și oprima pe alții în avantajul meu.
11f. Controlul asupra propriului corp îl poți exersa ca să previi sarcina de la începutul începutului.
11g. Este degradant pentru organismul femeii și egocentric să privești sarcina ca pe o stare „nenaturală”, negativă și „ieșită de sub control”.

12. „Avortul este o decizie a femeii și a medicului ei și a nimănui altcuiva. Fiecare are dreptul constituțional la intimitate.”


12a. Constituția nu include dreptul la intimitate.
12b. Intimitatea nu va fi niciodată un drept absolut, ea este întotdeauna dependentă de alte drepturi.
12c. Încurajarea sau asistența din partea unui medic nu schimbă natura, consecințele sau moralitatea avortului.
12d. Tatăl copilului este de asemenea responsabil de copil și ar trebui să-și spună cuvântul.
12e. Tatăl se va confrunta adesea cu o stare de suferință sau vină, ca rezultat al avortului. Din moment ce viața sa este considerabil afectată de avort, el nu trebuie să spună nimic?
13. „Nu este corect ca femeile nemăritate să fie nevoite să se confrunte cu jena unei sarcini sau cu suferința de a-și da copilul spre adopție”.
13a. Sarcina nu este un păcat. Societatea nu trebuie să condamne o femeie nemăritată și să facă presiuni asupra ei să facă avort, ci trebuie să o ajute și să o susțină ca ea să nască.
13b. Alegerea proastă a relațiilor sexuale înainte de căsătorie nu este niciodată compensată de alegerea, mult mai degradantă, de a omorî o viață umană inocentă.
13c. Circumstanțele jenante sau incorecte ale unei persoane nu justifică încălcarea drepturilor altei persoane.
13d. Adopția reprezintă o alternativă excelentă care evită povara creșterii unui copil, în paralel cu salvarea unei vieții și fericirea unei familii; este tragic că avortul este ales astfel atât de frecvent ca o alternativă la adopție.
13e. Argumentul că adopția este dureroasă este la fel cu argumentul că avortul este un rău, căci este în joc viața unui om.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avort - pro sau contra? Bast-et Generalitati 224 25.02.2018 20:42:21
Despre avort... amatyyy Homosexualitatea 173 23.09.2011 11:37:36
Unde se termina Dragostea de aproapele si incepe Lupta cu erezia??? Remus Generalitati 25 04.03.2010 10:45:27
Incerc sa fac bine si se termina tot rau alexya89 Generalitati 23 01.10.2009 14:02:46