![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() multa iubire PS il faci cumva pe iisus gay ? haide da tot sectaro la suprafata ca sunt destui demoni in tine .... ii scoatem fi fara grija multa iubire |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
“Abuzul” in Biserica Ortodoxa l-ai resimtit inainte sau dupa ce ai frecventat Biserica Anglicana sau cea Catolica? Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 19:08:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine-nteles ca l-am primit la 17 ani, nu bebelus. Si intr-un nici un caz nu l-am primit sa fiu umilita gratuit in numele Fiului iubirii.
Iisus este Mirele Bisericii. Biserica = barbati+femei care cred in Iisus si pe care Iisus ii spala de pacate asa cum era anuntat inca din VT. Deci Iisus este Mirele barbatilor si femeilor care cred in El si pe care ii spala de pacate. Last edited by Adriana3; 16.08.2011 at 19:33:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() tu umilesti biserica si pe toti ai ei CARE SUNT TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS cine e iisus ?????? mirele bisericii? ![]() ![]() mult iubire Last edited by the_Listener; 16.08.2011 at 19:58:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 16.08.2011 at 20:20:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]()
@ Adriana: n-am mai dorit sa ating acest subiect, insa as vrea ,totusi, sa-ti spun de ce eu in principiu, n-as fi de acord cu hirotonisirea femeilor. Repet, daca majoritatea ar dori asta, as accepta, insa cu inima indoita :)
Eu privesc hirotonisirea ca pe un dar, nu pe un drept , a carei natura sacramentala simbolizeaza „ceva”, asemeni tainelor sacramentale (botez, mirungere, euharistie etc.) Pentru Taina Botezului simbolul curatirii este apa. Iisus scufunzandu-se in apa a unit Duhul din El in mod actual cu apa, ca sustinator al vietii, deci noi, scufundandu-ne in apa, ne scufundam in viata Lui dumnezeiasca, sau in Duhul Lui cel Sfant. Pentru Taina Mirungerii simbolul este mirul (inca din perioada apostolica), pentru Euharistie materia sacramentala folosita este vinul, ca un simbol al sangelui lui Iisus, varsat pentru iertarea pacatelor noastre. Preotul este la randul sau un simbol, este un “alter Christus” pentru Mireasa in misterul Liturghiei, de aceea traditia milenara a impus barbatul, doar si Iisus-om a fost barbat. Nu o privesc ca pe o masura discriminatorie, nici nu consider ca ataca deminitatea femeii sau ca o umileste. Nu ma simt deloc umilita ca Dumnezeu s-a intrupat intr-un barbat. Daca schimbam natura sacramentala pastrata inca din biserica primara, inseamna ca alteram aceste sacramente, le desconsideram simbolismul. Pentru mine, a pune o femeie preot e echivalent cu a folosi coca-cola in loc de vin la Euharistie, otet in loc de mir sau a te cufunda in bere in loc de apa la Botez ( desi ma gandesc ca unii ar fi incantati la faza cu berea , daca se boteaza la maturitate.. ![]() Am citit tot ce ai scris anterior si pot sa-ti spun doar atat: sunt biserici si biserici, oameni si oameni. La mine in parohie n-am intalnit asemenea cazuri, din contra as spune. Nu putem judeca Ortodoxia si sa o parasim din cauza lipsei de educatie si bun simt al unora care se cred "stapani", avand o mentalitate arhaica. Nimeni nu te va intampina cu covorul rosu in nicio biserica, s-ar putea sa existe un incident minor, insa ce legatura are asta cu credinta mea? Parasesti BO atunci cand nu crezi in Adevarul dogmatic, parerea mea. Spuneai ca Biserica e pentru cei "bolnavi", nu cei sanatosi, deci si acei oameni badarani, mitocani etc. au nevoie de insanatosire. Decizia parasirii BO iti apartine doar tie. p.s Mi-ai dat o idee, o sa deschide un topic: mitocania in Biserica, cum NU trebuie sa ne comportam. Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 21:08:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vad ca nu mi-ai raspuns la intrebarea daca vrei sa auzi si parerea preotului grec despre faptul ca nu exista femei preot asta ca sa stii si tu cam ce gandesc si preotii despre femei. Mi-a zis asa: femeile prin sensibilitatea lor sunt mai aproape de Cer. A vazut imediat intrebarea plina de revolta de pe fata mea care il intreba cum putea fi asta un motiv de interdictie la preotie. Nu m-a lasat sa-mi exprim si verbal nemultumirea ci a continuat zicandu-mi: tocmai din cauza sensibilitatii lor, femeile sunt narcisiste si n-ar putea suporta din cauza asta o femeie peste ele, si priveste, mi-a zis, la Biserica vin mai ales femeile, ca atare o femeie preot la altar ar duce la destabilizarea bisericii tocmai din cauza celorlalte femei, a narcisismului lor. Toti la care am povestit apoi explicatia asta mi-au zis ca preotul este foarte misogin de a putut spune asa ceva. Eu insa tocmai ca in acest discurs nu am simtit misoginismul ci o trista realitate: femeile abuzate, invatate ca ele sunt mai fara valoare, dezvolta intr-adevar un narcisism tocmai din teama/durerea, adesea inconstienta, de a nu fi iubite si sunt mereu nesigure de ele, de asta au nevoie de fel si fel de artificii. Si cu cat se merge mai la est, in medii misogine, cu atat femeile au un spirit narcisist mai dezvoltat. Iar cand sunt umilite si prin religie, se intra-un cerc vicios din care cu greu se scapa, daca se scapa vreodata, pentru ca tocmai la Divinitate se cauta dreptatea si iubirea pe care oamenii nu o pot da. Ori daca si divinitatea este prezentata cu chipul abuzatorului, cam cum vad pe aici, incep sa ma intreb daca exista intr-adevar solutie si in societatile puternic misogine. Probabil doar ca si in toate celelalte, doar prin educatia catre respect in afara bisericii pentru ca apoi respectul sa fie introdus si in biserica. Singurul Adevar dogmatic in care cred este Iisus Hristos ori El nu sta incuiat in BO, insa tocmai pe El L-am intrebat daca sa parasesc BO sau nu. Mentalitati arhaice pentru mine este orice discriminare, deci BO nicaieri nu face exceptie la ora actuala. Last edited by Adriana3; 16.08.2011 at 21:10:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
esti ca omul care pateste ceva rau SI DA VINA PE DUMNEZEU .... esti singura responsabila de ideile tale timpite si nu le mai proiecta asupra tuturor .... femeia preot nu are ce cauta la altar .... are atitea drepturi incat stau si ma intreb daca nu sunt prea multe avind in vedere timpeniile pe care le scoti in fiecare postare de a ta .... ![]() ![]() multa iubire ps ai demonstrat tipul feministei care abuzeaza tot si tot ea striga in gura mare ca este abuzata .... ai tendinte SM ? ![]() ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 16.08.2011 at 22:32:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Gata, am inteles pozitia Adrianei, asta imi aduce aminte de un homosexual care zicea ceva de genul ca nu are nimic cu Dumnezeu, este mai mult decat ok, pot fi prieteni buni, dar sa tolereze homosexualitatea ca daca Dumnezeu nu tolereaza homosexualitatea nu vrea sa auda de El, prefera chiar sa arda in Iad decat sa renunte la homosexualitate.
Si in timp ce tinea discursul asta cu o exprimare foarte abrupta arunca niste priviri care tradau o anumita subrezime mintala. Tragand linie, dumneata Adriana nu stiu ce ai patit in copilarie dar in mod evident ai niste super-mega-complexe ca femeie si pentru tine Dumnezeu trebuie musai pus la canon si prin ce face trebuie sa-ti dea satisfactie, ca daca nu poate trece, n-ai nevoie de Dumnezeu si de fapt asta e si adevarul, n-ai nevoie de Dumnezeu ci ai nevoie de satisfactie pentru traumele si complexele in cauza. La asta se rezuma cautare ta si NU este una de ordin spiritual, ca pentru satisfactia asta esti in stare sa lepezi si sa calci in picioare orice dar spiritual (cum ai facut-o deja, incepand de la Sf. Botez si pana la Sf. Taina a Iertarii si Impartasaniei), sa crezi in orice minciuna oricat de gogonata ar fi, atat timp cat este si o femeie preot pe acolo probabil ar putea fi f. bine si lesbiana, ca altceva nu mai conteaza, aia e "biserica" ta de suflet. Sa multumim lui Dumnezeu ca n-ai ajuns cu lectura Sf. Scripturi la intamplarea cu femeia cananeanca ca probabil pentru optica ta aia ar fi fost dovada ultima ca Dumnezeu este misogin sau poate ai deja explicatia ca Evanghelistul a fost misogin si de fapt intamplarea si cuvintele Domnului au fost cu totul altfel.. Dar daca totusi ai inteles-o corect, poate ai sa intelegi ca Dumnezeu n-a lasat Biserica ca sa satisfaca toate capriciile si sa dea satisfactie paleativelor cerute de cei cu boli spirituale, ci pentru a indrepta pe om, pe acela care vine la Dumnezeu cu o inima "infranta si smerita" nu cu pretentii si fitze si acuzatii la adresa Sfintilor Lui.. Eu zic sa cauti mai bine in trecutul tau si sa vezi cine te-a distrus in halul asta, decat sa dai vina pe religie sau mai stiu eu ce, mai bine da o tura pe la spovedanie ca de obicei abuzurile sunt insotite si de pacate personale care le amplifica si le permanentizeaza, vino-ti in fire mai intai si atunci ai sa vezi altfel lucrurile. Altfel iti garantez ca si peste 40 ani o sa ai aceleasi frustrari si probleme, nu conteaza in ce adunare ai sa-ti gasesti locul cu femeie pastor si mai stiu eu ce alte "minuni" din astea, n-ai sa fii in stare sa ai o relatie decenta, o casatorie fericita, ai sa mori cu problemele si frustrarile astea de gat. Pai gandeste-te doar cate intamplari fara nici o semnificatie speciala din Biserica, au fost pentru tine gesturi de misognism feroce (a ase vedea discutiile de mai sus), ma trec fiorii gandindu-ma prin ce ar trebui sa treaca sotul tau (daca ai sa ajungi pana acolo cu vreun barbat) in urma unor gesturi neinsemnate dar care pentru tine se vor traduce fara doar si poate in acelasi soi de misognism care te face sa reactionezi cum reactionezi.. Binenteles, asta n-ai cum sa intelegi acum dar mai incolo cand ai sa te lovesti de problemele astea poate poate ai sa te intrebi intr-o buna zis daca nu e ceva care nu e ok cu tine, deocamdata esti prea mandra de "realizarile" tale spirituale inexistente (sau poate mai degraba undeva spre partea cu minus a scalei spirituale). Last edited by AlinB; 16.08.2011 at 23:08:53. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|