Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2011, 18:13:55
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Hristos iti este mire. Daca sexul Lui era de barbat, Ok, trage tu concluziile.
da-mi si mie versetul in care spune ca iisus este mirele BARBATILOR .... scrie cu totul altceva la ei , dar tu iara vorbesti din auzite ..
multa iubire
PS il faci cumva pe iisus gay ? haide da tot sectaro la suprafata ca sunt destui demoni in tine .... ii scoatem fi fara grija
multa iubire
Vechi 16.08.2011, 18:14:35
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Fals. Am vrut sa parasesc BO dar am intrebat mai intai, prin rugaciune, ce sa fac. Mi s-a raspuns sa raman.
Eu nu vad necesitatea introducerii preotiei slujitoare la femei. Daca marea majoritate a oamenilor va spune DA, deci vad ca aceasta propunere nu produce dezbinare si tensiune, atunci ma conformez si accept, insa pana atunci, imi rezerv dreptul de a spune NU (din mai multe motive) si nu, nu e nici egoism, nici lipsa de iubire sau respect fata de femei.

Citat:
Abuzul este motivul pentru care acum mai merg doar la slujbe fara sa ma mai spovedesc. L-am suportat atati amar de zile si mi s-a umplut paharul de atata lipsa de respect in numele Domnului. Ma voi respovedi doar cand va exista femeie preot
Parerea mea e ca tu ai o reticenta fata de barbati si invoci diverse pretexte doar pentru a nu fi nevoita sa mergi la spovedanie sau ai avut o experienta neplacuta la prima spovedanie, de aceea n-ai mai repetat-o. Daca intr-adevar ai simti nevoia sa o faci, ai face-o. Spune-i parintelui la spovedanie toata nelinistea ta, tot abuzul pe care-l resimti ca femeie. Boicotul spovedaniei pe motivul ca preotul e barbat mi se pare un gest usor infantil, nu pedepsesti Biserica , ci te pedepsesti pe tine. Dumnezeu e cel care ne dezleaga pacatele, preotul e martorul pocaintei noastre sincere.

“Abuzul” in Biserica Ortodoxa l-ai resimtit inainte sau dupa ce ai frecventat Biserica Anglicana sau cea Catolica?

Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 19:08:18.
Vechi 16.08.2011, 19:14:53
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Bine-nteles ca l-am primit la 17 ani, nu bebelus. Si intr-un nici un caz nu l-am primit sa fiu umilita gratuit in numele Fiului iubirii.

Iisus este Mirele Bisericii. Biserica = barbati+femei care cred in Iisus si pe care Iisus ii spala de pacate asa cum era anuntat inca din VT. Deci Iisus este Mirele barbatilor si femeilor care cred in El si pe care ii spala de pacate.

Last edited by Adriana3; 16.08.2011 at 19:33:27.
Vechi 16.08.2011, 19:52:20
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Bine-nteles ca l-am primit la 17 ani, nu bebelus. Si intr-un nici un caz nu l-am primit sa fiu umilita gratuit in numele Fiului iubirii.

Iisus este Mirele Bisericii. Biserica = barbati+femei care cred in Iisus si pe care Iisus ii spala de pacate asa cum era anuntat inca din VT. Deci Iisus este Mirele barbatilor si femeilor care cred in El si pe care ii spala de pacate.
sectaro daca ai primit botexul la 17 si nu il pricepi e foarte grav si un copil de gradinita il pricepe mai bine deecit tine
tu umilesti biserica si pe toti ai ei CARE SUNT TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS
cine e iisus ?????? mirele bisericii? ... asta o pun cu mina mea la replici haoiase
mult iubire

Last edited by the_Listener; 16.08.2011 at 19:58:28.
Vechi 16.08.2011, 19:58:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Eu nu vad necesitatea introducerii preotiei slujitoare la femei. Daca marea majoritate a oamenilor va spune DA, deci vad ca aceasta propunere nu produce dezbinare si tensiune, atunci ma conformez si accept, insa pana atunci, imi rezerv dreptul de a spune NU (din mai multe motive) si nu, nu e nici egoism, nici lipsa de iubire sau respect fata de femei.

Parerea mea e ca tu ai o reticenta fata de barbati si invoci diverse pretexte doar pentru a nu fi nevoita sa mergi la spovedanie sau ai avut o experienta neplacuta la prima spovedanie, de aceea n-ai mai repetat-o. Daca intr-adevar ai simti nevoia sa o faci, ai face-o. Spune-i parintelui la spovedanie toata nelinistea ta, tot abuzul pe care-l resimti ca femeie. Boicotul spovedaniei pe motivul ca preotul e barbat mi se pare un gest usor infantil, nu pedepsesti Biserica , ci te pedepsesti pe tine. Dumnezeu e cel care ne dezleaga pacatele, preotul e martorul pocaintei noastre sincere.

“Abuzul” in Biserica Ortodoxa l-ai resimtit inainte sau dupa ce ai frecventat Biserica Anglicana sau cea Catolica?
Inainte. La catolici a fost mai Ok. pentru ca au mai mult respect fata de femeie. Dupa care mi-am zis sa reincerc la sa merg la ortodocsi. Preotul era foarte simpatic si de treaba, un om foarte instruit, un preot grec cu studii atat ortodoxe (facultatea) cat si catolice (doctoratul) si urma si Facultatea de drept, nu avea nimic impotriva preotiei la femei ci mi-a spus parerea lui despre faptul ca nu sunt femei preot la ortodocsi (vrei sa o auzi?), mi-a confirmat faptul ca grecii nu au absolut nici o problema cu ciclul femeii ci se poate si Impartasi daca vrea, spovedania a decurs foarte usor, nici macar pentru faptul ca fusesem la catolici nu mi-a dat canon ci dimpotriva mi-a dat dezlegare la Impartasanie, o Impartasanie care mi-a adus o pace profunda pentru saptamani in sir, mi-a prezis ca voi trece cu bine un examen super-dur care ma astepta, deci absolut nimic de reprosat. Am fost in tara la examen, a fost totul super, m-am intors si la prima Liturghie de aici trebuiau prezentate icoanele in Biserica. Barbatii le-au scos pe cele din Altar, s-au asezat cu ele in spatele preotului care tinea slujba iar femeile le-au luat pe cele din Biserica de pe pereti. Nimeni nu le-a bagat si pe ele in seama, nu au fost invitate sa se aseze si ele macar in spatele barbatilor cu icoanele ci erau ca inexistente. Am avut o durere de inima ce nu ti-o pot descrie, cand am vazut cat de putin respect era fata de ele, cum in Biserica aia contau doar barbatii chiar si pentru cele mai marunte lucruri, cum Biserica era doar a lor. Amiesit plangand de acolo si mi-am spus ca la greci eu nu mai calc. Asa ca am mers la rusi unde preotul nu numai ca nu are nimic impotriva femeii preot dar el mi-a zis ca se vor reintroduce femeile diacon si apoi preot, el insusi a intrat cu propria fetita in Altar cand a botezat-o, toate bune si frumoase pana intr-o zi, sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant cand in omelia lui a vorbit numai despre barbati, ca si cand Biserica numai a lor ar fi. Am iesit plangand si de acolo si mi-am zis ca este clar ca nu am ce cauta intr-o biserica care apartine doar barbatilor. In acel moment am vrut sa o parasesc definitiv, in ciuda raspunsului primit. In acest context am cautat sa vad daca exista Biserica anglicana in oras si exista. Si in plus cu preot femeie. Le-am spus de sunt la ei, mi-au zis ca pot sa vin la ei ori de cate ori vreau, sunt bine-venita, ba chiar preoteasa englezoaica mi-a zis in romaneste "Bine ati venit", mi-au zis apoi sa nu imi fac probleme daca la un moment dat decid sa ii parasesc, sa merg acolo unde ma cheama Domnul, si slava Domnului ca m-am mai pus pe picioare pentru ca sufeream enorm din cauza misoginismului din propria biserica. Faptul de a vedea in sfarsit oameni cu respect si pentru femeie in practica mi-a dat curaj si forta sa reincep sa particip la Liturghiile ortodoxe. Intre timp preotul grec a fost schimbat cu un altul care locuieste mai aproape, caci fostul venea din celalalt capat al Frantei. Acestuia nu i-am spus deocamdata decat ca vreau sa urmez Teologia. Mi-a raspuns ca-i grozav (intr-o traducere aproximativa in romana). Si cam atat. Si era sa uit, este si biserica romaneasca, in asta am fost umilita cel mai mult in mod gratuit tot intr-o zi de Pogorare a Duhului Sfant, dupa un discurs foarte frumos despre iubire, incat am zis ca acolo nu mai pun piciorul niciodata ci voi merge la greci. O prietena i-a comunicat preotului decizia mea iar prin ceea ce i-a raspuns ei ca sa ma impace am inteles ca totul fusese absolut gratuit. Asa ca mi-am tinut cuvantul si la el in Biserica nu am mai pus piciorul. M-am dus la greci, la catolici, la rusi, tot intr-o deriva incercand sa inteleg ce atitudine sa iau, sa parasesc BO definitiv sau nu? Apoi am ajuns la duhovnicul grec si toate cele de mai sus.

Last edited by Adriana3; 16.08.2011 at 20:20:42.
Vechi 16.08.2011, 20:03:24
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Inainte. La catolici a fost mai Ok. pentru ca au mai mult respect fata de femeie. Dupa care mi-am zis sa reincerc la ortodocsi. Preotul era foarte simpatic si de treaba, un om foarte instruit, un preot grec cu studii atat ortodoxe (facultatea) cat si catolice (doctoratul) si urma si Facultatea de drept, nu avea nimic impotriva preotiei la femei ci mi-a spus parerea lui despre faptul ca nu sunt femei preot la ortodocsi (vrei sa o auzi), mi-a confirmat faptul ca grecii nu au absolut nici o problema cu ciclul femeii ci se poate si Impartasi daca vrea, spovedania a decurs foarte usor, nici macar pentru faptul ca fusesem la catolici nu mi-a dat canon ci dimpotriva mi-a dat dezlegare la Impartasanie, o Impartasanie care mi-a adus o pace profunda pentru saptamani in sir, mi-a prezis ca voi trece cu bine un examen super-dur care ma astepta, deci absolut nimic de reprosat. Am fost in tara la examen, a fost totul super, m-am intors si la prima Liturghie de aici trebuiau prezentate icoanele in Biserica. Barbatii le-au scos pe cele din Altar, s-au asezat cu ele in spatele preotului care tinea slujba iar femeile le-au luat pe cele din Biserica de pe pereti. Nimeni nu le-a bagat si pe ele in seama, nu au fost invitate sa se aseze si ele macar in spatele barbatilor cu icoanele ci erau ca inexistente. Am avut o durere de inima ce nu ti-o pot descrie, cand am vazut cat de putin respect era fata de ele, cum in Biserica aia contau doar barbatii chiar si pentru cele mai marunte lucruri, cum Biserica era doar a lor. Amiesit plangand de acolo si mi-am spus ca la greci eu nu mai calc. Asa ca am mers la rusi unde preotul nu numai ca nu are nimic impotriva femeii preot dar el mi-a zis ca se vor reintroduce femeile diacon si apoi preot, el insusi a intrat cu propria fetita in Altar cand a botezat-o, toate bune si frumoase pana intr-o zi, sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant cand in omelia lui a vorbit numai despre barbati, ca si cand Biserica numai a lor ar fi. Am iesit plangand si de acolo si mi-am zis ca este clar ca nu am ce cauta intr-o biserica care apartine doar barbatilor. In acel moment am vrut sa o parasesc definitiv, in ciuda raspunsului primit. In acest context am cautat sa vad daca exista Biserica anglicana in oras si exista. Si in plus cu preot femeie. Le-am spus de sunt la ei, mi-au zis ca pot sa vin la ei ori de cate ori vreau, sunt bine-venita, ba chiar preoteasa englezoaica mi-a zis in romaneste "Bine ati venit", mi-au zis apoi sa nu imi fac probleme daca la un moment dat decid sa ii parasesc, sa merg acolo unde ma cheama Domnul, si slava Domnului ca m-am mai pus pe picioare pentru ca sufeream enorm din cauza misoginismului din propria biserica. Faptul de a vedea in sfarsit oameni cu respect si pentru femeie in practica mi-a dat curaj si forta sa reincep sa particip la Liturghiile ortodoxe. Intre timp preotul grec a fost schimbat cu un altul care locuieste mai aproape, caci fostul venea din celalalt capat al Frantei. Acestuia nu i-am spus deocamdata decat ca vreau sa urmez Teologia. Mi-a raspuns ca-i grozav (intr-o traducere aproximativa in romana). Si cam atat.
si DIAVOLUL se transforma IN INGER DE LUMINA si va incerca de e cu putinta si pe cei alesi sa ii piarda ... la tine nu e cazul .... te/ai dus singura in gura lui ... si sectarii fac la fel , iti zmbesc . te invita la masa si stim cu totii ca sunt LUPI IN PIEI DE OAIE ... ti/au dat lacrimile ? ERA ORGOLIUL TAU ranit si pacatele tale .... asadar DUHUL A LUCRAT dupa botez .... dar ce sa intelegi tu care nu stii nimic de ortodoxie .... .... si satan nu se mai duce la Dumnezeu ca e MINDRU ....
multa iubire
Vechi 16.08.2011, 20:23:04
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

@ Adriana: n-am mai dorit sa ating acest subiect, insa as vrea ,totusi, sa-ti spun de ce eu in principiu, n-as fi de acord cu hirotonisirea femeilor. Repet, daca majoritatea ar dori asta, as accepta, insa cu inima indoita :)

Eu privesc hirotonisirea ca pe un dar, nu pe un drept , a carei natura sacramentala simbolizeaza „ceva”, asemeni tainelor sacramentale (botez, mirungere, euharistie etc.)

Pentru Taina Botezului simbolul curatirii este apa. Iisus scufunzandu-se in apa a unit Duhul din El in mod actual cu apa, ca sustinator al vietii, deci noi, scufundandu-ne in apa, ne scufundam in viata Lui dumnezeiasca, sau in Duhul Lui cel Sfant. Pentru Taina Mirungerii simbolul este mirul (inca din perioada apostolica), pentru Euharistie materia sacramentala folosita este vinul, ca un simbol al sangelui lui Iisus, varsat pentru iertarea pacatelor noastre. Preotul este la randul sau un simbol, este un “alter Christus” pentru Mireasa in misterul Liturghiei, de aceea traditia milenara a impus barbatul, doar si Iisus-om a fost barbat. Nu o privesc ca pe o masura discriminatorie, nici nu consider ca ataca deminitatea femeii sau ca o umileste. Nu ma simt deloc umilita ca Dumnezeu s-a intrupat intr-un barbat.

Daca schimbam natura sacramentala pastrata inca din biserica primara, inseamna ca alteram aceste sacramente, le desconsideram simbolismul. Pentru mine, a pune o femeie preot e echivalent cu a folosi coca-cola in loc de vin la Euharistie, otet in loc de mir sau a te cufunda in bere in loc de apa la Botez ( desi ma gandesc ca unii ar fi incantati la faza cu berea , daca se boteaza la maturitate... ) Spuneai ca nu mergi la spovedanie atata timp cat preotul e barbat, caci te simti umilita, la fel ar putea si altii sa refuze impartasania, pana nu se face cu cozonac si lapte, caci se simt ingretosati de vin.

Am citit tot ce ai scris anterior si pot sa-ti spun doar atat: sunt biserici si biserici, oameni si oameni. La mine in parohie n-am intalnit asemenea cazuri, din contra as spune. Nu putem judeca Ortodoxia si sa o parasim din cauza lipsei de educatie si bun simt al unora care se cred "stapani", avand o mentalitate arhaica. Nimeni nu te va intampina cu covorul rosu in nicio biserica, s-ar putea sa existe un incident minor, insa ce legatura are asta cu credinta mea? Parasesti BO atunci cand nu crezi in Adevarul dogmatic, parerea mea. Spuneai ca Biserica e pentru cei "bolnavi", nu cei sanatosi, deci si acei oameni badarani, mitocani etc. au nevoie de insanatosire. Decizia parasirii BO iti apartine doar tie.

p.s Mi-ai dat o idee, o sa deschide un topic: mitocania in Biserica, cum NU trebuie sa ne comportam.

Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 21:08:34.
Vechi 16.08.2011, 21:07:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
@ Adriana: n-am mai dorit sa ating acest subiect, insa as vrea ,totusi, sa-ti spun de ce eu in principiu, n-as fi de acord cu hirotonisirea femeilor. Repet, daca majoritatea ar dori asta, as accepta, insa cu inima indoita :)

Eu privesc hirotonisirea ca pe un dar, nu pe un drept , a carei natura sacramentala simbolizeaza „ceva”, asemeni tainelor sacramentale (botez, mirungere, euharistie etc.)

Pentru Taina Botezului simbolul curatirii este apa. Iisus scufunzandu-se in apa a unit Duhul din El in mod actual cu apa, ca sustinator al vietii, deci noi, scufundandu-ne in apa, ne scufundam in viata Lui dumnezeiasca, sau in Duhul Lui cel Sfant. Pentru Taina Mirungerii simbolul este mirul (inca din perioada apostolica), pentru Euharistie materia sacramentala folosita este vinul, ca un simbol al sangelui lui Iisus, varsat pentru iertarea pacatelor noastre. Preotul este la randul sau un simbol, este un “alter Christus” pentru Mireasa in misterul Liturghiei, de aceea traditia milenara a impus barbatul, doar si Iisus-om a fost barbat. Nu o privesc ca pe o masura discriminatorie, nici nu consider ca ataca deminitatea femeii sau ca o umileste. Nu ma simt deloc umilita ca Dumnezeu s-a intrupat intr-un barbat.

Daca schimbam natura sacramentala pastrata inca din biserica primara, inseamna ca alteram aceste sacramente, le desconsideram simbolismul. Pentru mine, a pune o femeie preot e echivalent cu a folosi coca-cola in loc de vin la Euharistie, otet in loc de mir sau a te cufunda in bere in loc de apa la Botez ( desi ma gandesc ca unii ar fi incantati la faza cu berea , daca se boteaza la maturitate... ) Spuneai ca nu mergi la spovedanie atata timp cat preotul e barbat, caci te simti umilita, la fel ar putea si altii sa refuze impartasania, pana nu se face cu cozonac si lapte, caci se simt ingretosati de vin.
Comparatia ta cu cozonacul este cam fortata. Acum ca ai pomenit de mire, al cui mire este Iisus dupa parerea ta, si cand apare prima data in Biblie comparatia cu Mirele dupa parerea ta?

Vad ca nu mi-ai raspuns la intrebarea daca vrei sa auzi si parerea preotului grec despre faptul ca nu exista femei preot asta ca sa stii si tu cam ce gandesc si preotii despre femei. Mi-a zis asa: femeile prin sensibilitatea lor sunt mai aproape de Cer. A vazut imediat intrebarea plina de revolta de pe fata mea care il intreba cum putea fi asta un motiv de interdictie la preotie. Nu m-a lasat sa-mi exprim si verbal nemultumirea ci a continuat zicandu-mi: tocmai din cauza sensibilitatii lor, femeile sunt narcisiste si n-ar putea suporta din cauza asta o femeie peste ele, si priveste, mi-a zis, la Biserica vin mai ales femeile, ca atare o femeie preot la altar ar duce la destabilizarea bisericii tocmai din cauza celorlalte femei, a narcisismului lor. Toti la care am povestit apoi explicatia asta mi-au zis ca preotul este foarte misogin de a putut spune asa ceva. Eu insa tocmai ca in acest discurs nu am simtit misoginismul ci o trista realitate: femeile abuzate, invatate ca ele sunt mai fara valoare, dezvolta intr-adevar un narcisism tocmai din teama/durerea, adesea inconstienta, de a nu fi iubite si sunt mereu nesigure de ele, de asta au nevoie de fel si fel de artificii. Si cu cat se merge mai la est, in medii misogine, cu atat femeile au un spirit narcisist mai dezvoltat. Iar cand sunt umilite si prin religie, se intra-un cerc vicios din care cu greu se scapa, daca se scapa vreodata, pentru ca tocmai la Divinitate se cauta dreptatea si iubirea pe care oamenii nu o pot da. Ori daca si divinitatea este prezentata cu chipul abuzatorului, cam cum vad pe aici, incep sa ma intreb daca exista intr-adevar solutie si in societatile puternic misogine. Probabil doar ca si in toate celelalte, doar prin educatia catre respect in afara bisericii pentru ca apoi respectul sa fie introdus si in biserica.

Singurul Adevar dogmatic in care cred este Iisus Hristos ori El nu sta incuiat in BO, insa tocmai pe El L-am intrebat daca sa parasesc BO sau nu. Mentalitati arhaice pentru mine este orice discriminare, deci BO nicaieri nu face exceptie la ora actuala.

Last edited by Adriana3; 16.08.2011 at 21:10:35.
Vechi 16.08.2011, 22:29:37
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Comparatia ta cu cozonacul este cam fortata. Acum ca ai pomenit de mire, al cui mire este Iisus dupa parerea ta, si cand apare prima data in Biblie comparatia cu Mirele dupa parerea ta?

Vad ca nu mi-ai raspuns la intrebarea daca vrei sa auzi si parerea preotului grec despre faptul ca nu exista femei preot asta ca sa stii si tu cam ce gandesc si preotii despre femei. Mi-a zis asa: femeile prin sensibilitatea lor sunt mai aproape de Cer. A vazut imediat intrebarea plina de revolta de pe fata mea care il intreba cum putea fi asta un motiv de interdictie la preotie. Nu m-a lasat sa-mi exprim si verbal nemultumirea ci a continuat zicandu-mi: tocmai din cauza sensibilitatii lor, femeile sunt narcisiste si n-ar putea suporta din cauza asta o femeie peste ele, si priveste, mi-a zis, la Biserica vin mai ales femeile, ca atare o femeie preot la altar ar duce la destabilizarea bisericii tocmai din cauza celorlalte femei, a narcisismului lor. Toti la care am povestit apoi explicatia asta mi-au zis ca preotul este foarte misogin de a putut spune asa ceva. Eu insa tocmai ca in acest discurs nu am simtit misoginismul ci o trista realitate: femeile abuzate, invatate ca ele sunt mai fara valoare, dezvolta intr-adevar un narcisism tocmai din teama/durerea, adesea inconstienta, de a nu fi iubite si sunt mereu nesigure de ele, de asta au nevoie de fel si fel de artificii. Si cu cat se merge mai la est, in medii misogine, cu atat femeile au un spirit narcisist mai dezvoltat. Iar cand sunt umilite si prin religie, se intra-un cerc vicios din care cu greu se scapa, daca se scapa vreodata, pentru ca tocmai la Divinitate se cauta dreptatea si iubirea pe care oamenii nu o pot da. Ori daca si divinitatea este prezentata cu chipul abuzatorului, cam cum vad pe aici, incep sa ma intreb daca exista intr-adevar solutie si in societatile puternic misogine. Probabil doar ca si in toate celelalte, doar prin educatia catre respect in afara bisericii pentru ca apoi respectul sa fie introdus si in biserica.

Singurul Adevar dogmatic in care cred este Iisus Hristos ori El nu sta incuiat in BO, insa tocmai pe El L-am intrebat daca sa parasesc BO sau nu. Mentalitati arhaice pentru mine este orice discriminare, deci BO nicaieri nu face exceptie la ora actuala.
tot ce spui tu este IMAGINATIA VICTIMIZARII ..... si o pui asupra religiei .....
esti ca omul care pateste ceva rau SI DA VINA PE DUMNEZEU .... esti singura responsabila de ideile tale timpite si nu le mai proiecta asupra tuturor .... femeia preot nu are ce cauta la altar .... are atitea drepturi incat stau si ma intreb daca nu sunt prea multe avind in vedere timpeniile pe care le scoti in fiecare postare de a ta ....
multa iubire
ps ai demonstrat tipul feministei care abuzeaza tot si tot ea striga in gura mare ca este abuzata .... ai tendinte SM ?
multa iubire

Last edited by the_Listener; 16.08.2011 at 22:32:44.
Vechi 16.08.2011, 22:42:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Gata, am inteles pozitia Adrianei, asta imi aduce aminte de un homosexual care zicea ceva de genul ca nu are nimic cu Dumnezeu, este mai mult decat ok, pot fi prieteni buni, dar sa tolereze homosexualitatea ca daca Dumnezeu nu tolereaza homosexualitatea nu vrea sa auda de El, prefera chiar sa arda in Iad decat sa renunte la homosexualitate.

Si in timp ce tinea discursul asta cu o exprimare foarte abrupta arunca niste priviri care tradau o anumita subrezime mintala.

Tragand linie, dumneata Adriana nu stiu ce ai patit in copilarie dar in mod evident ai niste super-mega-complexe ca femeie si pentru tine Dumnezeu trebuie musai pus la canon si prin ce face trebuie sa-ti dea satisfactie, ca daca nu poate trece, n-ai nevoie de Dumnezeu si de fapt asta e si adevarul, n-ai nevoie de Dumnezeu ci ai nevoie de satisfactie pentru traumele si complexele in cauza.

La asta se rezuma cautare ta si NU este una de ordin spiritual, ca pentru satisfactia asta esti in stare sa lepezi si sa calci in picioare orice dar spiritual (cum ai facut-o deja, incepand de la Sf. Botez si pana la Sf. Taina a Iertarii si Impartasaniei), sa crezi in orice minciuna oricat de gogonata ar fi, atat timp cat este si o femeie preot pe acolo probabil ar putea fi f. bine si lesbiana, ca altceva nu mai conteaza, aia e "biserica" ta de suflet.

Sa multumim lui Dumnezeu ca n-ai ajuns cu lectura Sf. Scripturi la intamplarea cu femeia cananeanca ca probabil pentru optica ta aia ar fi fost dovada ultima ca Dumnezeu este misogin sau poate ai deja explicatia ca Evanghelistul a fost misogin si de fapt intamplarea si cuvintele Domnului au fost cu totul altfel..

Dar daca totusi ai inteles-o corect, poate ai sa intelegi ca Dumnezeu n-a lasat Biserica ca sa satisfaca toate capriciile si sa dea satisfactie paleativelor cerute de cei cu boli spirituale, ci pentru a indrepta pe om, pe acela care vine la Dumnezeu cu o inima "infranta si smerita" nu cu pretentii si fitze si acuzatii la adresa Sfintilor Lui..

Eu zic sa cauti mai bine in trecutul tau si sa vezi cine te-a distrus in halul asta, decat sa dai vina pe religie sau mai stiu eu ce, mai bine da o tura pe la spovedanie ca de obicei abuzurile sunt insotite si de pacate personale care le amplifica si le permanentizeaza, vino-ti in fire mai intai si atunci ai sa vezi altfel lucrurile.

Altfel iti garantez ca si peste 40 ani o sa ai aceleasi frustrari si probleme, nu conteaza in ce adunare ai sa-ti gasesti locul cu femeie pastor si mai stiu eu ce alte "minuni" din astea, n-ai sa fii in stare sa ai o relatie decenta, o casatorie fericita, ai sa mori cu problemele si frustrarile astea de gat.

Pai gandeste-te doar cate intamplari fara nici o semnificatie speciala din Biserica, au fost pentru tine gesturi de misognism feroce (a ase vedea discutiile de mai sus), ma trec fiorii gandindu-ma prin ce ar trebui sa treaca sotul tau (daca ai sa ajungi pana acolo cu vreun barbat) in urma unor gesturi neinsemnate dar care pentru tine se vor traduce fara doar si poate in acelasi soi de misognism care te face sa reactionezi cum reactionezi..

Binenteles, asta n-ai cum sa intelegi acum dar mai incolo cand ai sa te lovesti de problemele astea poate poate ai sa te intrebi intr-o buna zis daca nu e ceva care nu e ok cu tine, deocamdata esti prea mandra de "realizarile" tale spirituale inexistente (sau poate mai degraba undeva spre partea cu minus a scalei spirituale).

Last edited by AlinB; 16.08.2011 at 23:08:53.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38