![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Nici tu nu esti obligata sa mergi la un barbat(preot), poti gasi o vorba buna, un sfat si consiliere spirituala la o manastire de maici, deci la femei. Au existat si mai exista maicute cautate de oameni, care reusesc sa stabileasca punti de comunicare cu acestia.
Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 16:06:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
In momentul in care tu nu o sa-l mai privesti pe cleric ca pe un barbat, ci ca pe un preot, nu vei mai resimti niciun abuz in faptul ca femeia trebuie sa merga sa se spovedeasca unui barbat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Probabil ca abuzul se resimte in interdictia femeii de a sluji in aceleasi moduri ca si barbatii.
|
|
||||
|
||||
![]()
E curios cum abuzul e resimtit doar de cei din afara ortodoxiei.In afara de Adriana, care e adepta unei ortodoxii altoite pe un sistem de gandire protestant, eu n-am auzit pe nimeni care sa se planga de discriminare, care sa resimta acest “abuz”. Daca un om il resimte, insa ceilalti nu, inseamna ca acel om are o “problema”. Atunci cand majoritatea mirenilor, care formeaza preotia generala (cum am mai spus), vor considera ca preotia slujitoare a femeilor e o necesitate, probabil se va face aceasta modificare in structura sacerdotala, de la preot pana la patriarh, punand "cruce" unei datini milenare si reinfintand o noua Biserica, care nu mai prezinta continuitate cu cea primara.
Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 17:59:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre celelalte femei, nu stii cat sufera in tacere. Eu am curajul sa nu tac. Last edited by Adriana3; 16.08.2011 at 18:00:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]()
Chipul lui Hristos se afla si in femeie si in barbat. Dumnezeu nu are sex. Si femeia si barbatul sunt facuti dupa chipul si asemanarea Lui.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() sectara te face sa te trezesti , iar tu nu vrei ... pai se poate asa ceva ? ![]() ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 18:10:29. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|