Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2011, 22:06:02
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
PS:voi chiar considerati ca Mantuitorul a fost inconstient in timpul mortii?As aprecia un raspuns direct cu ,,Da"sau ,,Nu".
La această problemă greu se poate da un răspuns cu Da sau Nu. Taina naturii Dumnezeirii (mai mare decât toate cele șapte Taine ale Bisericii Ortodoxe) nu poate fi explicată cu Da și Nu. De fapt, dacă ar putea fi explicată, n-ar mai fi o taină. Mai mult, dacă ar fi pe deplin cunoscută, ar însemna că noi suntem în măsură să devenim zei.
Ceea ce putem ști este ceea ce ne-a fost revelat în Scriptură. Iar Scriptura spune că Iisus a murit și a înviat a treia zi. A afirma că El n-a murit este egal cu a afirma că n-a înviat (nici nu putea învia dacă nu murea în prealabil), iar această afirmație ar însemna suprema erezie, mai mare decât erezia saducheilor. Cam așa stau lucrurile...
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 22:07:52
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Uite asta nu inteleg nicicum si nimeni nu vrea sa-mi explice: cum este cu invierea mortilor care sunt vii?
S-ar intelege ca fiind morti (fara trup) sint ceva mai vii decit alti morti la fel de fara trup.

Din cite stiu eu in Imparatie sufletele nu au trup fizic asa incit ce rost are sa li se dea trup daca prin inviere ar intra in Imparatie? Imparatia cerurilor este ceeasi cu Imparatia sfintilor? pentru ca se pare ca niciodata nu se pomeneste de Imparatia cerurilor in legatura cu invierea ci doar cu cea a sfintilor .
Din unele versete din Vt se intelege ca cei drepti vor invia (cei pecetluiti se vor intoarce) si apoi vor fi rapiti 144000 ca prim rod iar apoi cei vii vor fi rapiti impreuna cu ei sa intimpine pe Iisus.
Deci cumva s-ar intelege ca unii sint rapiti de doua ori precum si faptul ca
nu pot fi rapiti pina nu inviaza iar altii e posibil ca sa nu fie rapiti dar sa invieze ..?
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 22:09:51
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
La această problemă greu se poate da un răspuns cu Da sau Nu. Taina naturii Dumnezeirii (mai mare decât toate cele șapte Taine ale Bisericii Ortodoxe) nu poate fi explicată cu Da și Nu. De fapt, dacă ar putea fi explicată, n-ar mai fi o taină. Mai mult, dacă ar fi pe deplin cunoscută, ar însemna că noi suntem în măsură să devenim zei.
Ceea ce putem ști este ceea ce ne-a fost revelat în Scriptură. Iar Scriptura spune că Iisus a murit și a înviat a treia zi. A afirma că El n-a murit este egal cu a afirma că n-a înviat (nici nu putea învia dacă nu murea în prealabil), iar această afirmație ar însemna suprema erezie, mai mare decât erezia saducheilor. Cam așa stau lucrurile...
In concluzie, dupa voi, Hristos a fost inconstient in timpul mortii.
Nu inteleg de ce te tot invarti in jurul cozii si nu dai un raspuns scurt si la obiect.

p.s. 18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, 19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, 20. Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă.

Last edited by mihai07; 22.07.2011 at 22:21:19.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 22:23:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Daca Domnul imi spune sa cer TOATE, inclusiv sa-i ierte de pacate pe cei decedati, dumneavoastra iarasi, imi spuneti ca nu trebuie sa fac asta, in contradictie cu cuvintul Domnului
Cererile noastre nu se fac așa haotic, ori "în contradicție cu Cuvânul Domnului". Îi puteți cere lui Dumnezeu să-i ierte păcatul capital al lui Iuda, ori al diavolului? Fiți liniștită, unii au făcut-o deja...

Citat:
Exemplul care imi vine in minte este ca Isus s-a rugat pentru Lazar...
Sunteți și dvs. liberă să vă rugați ca Dumnezeu să-l învie pe mort. E cu totul altceva.

Citat:
“Vă indemn deci, inainte de toate, să faceți cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri, pentru toți oamenii;”(1 Timotei 2,1)
Toti inseamna toti
De ce nu citați și versetul următor? Pentru că el lămurește că e vorba de oamenii vii, nu cei morți.

Citat:
35. Dărnicia ta să atingă pe toți cei în viată și chiar morților fă-le parte de dărnicia ta.(Ecleziastul, 7, 35)
Iata ca apare negru pe alb:chiar MORTILOR fa-le parte de darnicia ta....
Nu există un asemenea verset în Eclesiastul! Din ce fel de Biblie citați?

Citat:
Macabei 12:
Nu vă mai obosiți cu apocrifele.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 22:43:36
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu am facut niciodata un secret din faptul ca sunt un admirator infocat al puritanilor sau,ca sa fiu mai exact,al abordarii lor biblice.Am si motive sa-i critic pe alte aspecte dar am apreciat la ei ca nu au pus niciodata sub semnul intrebarii validitatea Scripturii,au stat tari pe stanca asta.Prin urmare acolo unde Biblia nu oferea explicatii extrem de amanuntite si ei evitau sa intre in detalii,considerand ca atat a considerat Cel de Sus necesar sa stim si prin urmare este suficient.Asta te fereste de capcana unor interpretari dincolo de granitele Scripturii.Din perspectiva prezentului acesta abordare a lor poate parea bizara lumii actuale,cuprinsa de clocotul modern,ametitor si pestrit dar eu continui sa cred ca abordarea lor era corecta.

Am zis sa raspund in aceiasi gama cu raspunsul pe care l-am primit :) Astept cu mare interes,de la colegul dvs de confesiune, prezentarea solicitata.Cu bine.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2011, 00:30:49
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

@ Tricessimus
Scuza-ma, nu vreau sa te zoresc, dar in eventualitatea ca vei fi iar banat,
n-as vrea sa raman fara raspunsuri la ce te-am intrebat. Te-as ruga sa nu treci cu vederea macar postarea din linkul de mai jos, desi as fi vrut sa raspunzi la toate intrebarile pe care le-ai sarit.
Serios, chiar ma intereseaza. Valabil si pt. colegul tau.
Mersi anticipat.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=126
Reply With Quote
Vechi 23.07.2011, 07:05:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
@ Tricessimus
Scuza-ma, nu vreau sa te zoresc, dar in eventualitatea ca vei fi iar banat,
n-as vrea sa raman fara raspunsuri la ce te-am intrebat.
Dacă voi fi suprimat, nicio problemă: "sufletul meu binar" îți va prelua întrebările și-ți va răspunde la ele. Asta în situația că va mai fi conștient, că va mai putea raționa, că va mai putea scrie, că va mai putea ști răspunsurile la întrebări, că nu vor fi și niscaiva întrebări-capcană, că...

Acum serios, încerc să răspund întrebărilor tale:

Citat:
Un om mantuit poate fi altfel decat viu?
Bineînțeles. Asta până când va fi încheiat Planul de Mântuire, se vor reașeza toate lucrurile și va începe Împărăția Slavei, veșnicia fără păcat și fără inițiatorul păcatului. Până atunci însă, copiii lui Dumnezeu [mântuiții] care au murit așteaptă revenirea Domnului Hristos și învierea drepților.

Citat:
care e motivul pentru care atunci cand apostolul a murit, Duhul Sfant nu ii mai da Viata (nu biologica, ci harica), ci il lasa in inconstienta?
Nu sesizez prea bine care ar fi diferența între viață biologică și "viață harică". Timpul de har personal (știm că harul general se va încheia cu puțin înainte de revenirea Domnului) ține doar până la moartea omului, după expirarea acestui timp nu mai există pocăință, nu mai există rațiune, etc. Căci "morții nu mai știu nimic" (Ecl.9,5).

Citat:
E apostolul Pavel mantuit? Daca raspunzi afirmativ, atunci cum se poate ca un om mantuit sa nu-L simta constient pe Dumnezeu?
Dacă te referi la un om mort, simplu: pentru că el este mort nu viu! Mântuiții din toate veacurile care au murit, așteaptă momentul învierii drepților. Un mântuit viu în mod normal laudă pe Domnul. Ei bine, cei morți nu fac lucrul acesta: Psalm 113,25.

Citat:
Cum de demonii, care sunt fiinte spirituale FARA TRUPURI, sunt constienti si se pot manifesta
La fel de simplu: pentru că ei sunt vii! Dureros de vii, căci le simțim zilnic atacurile.

Citat:
dar omul credincios -creat dupa chipul lui Dumnezeu devine prin moarte inconstient si nu simte nimic ?
Pentru că așa a rânduit Dumnezeu, și cred că a știut ce face. Imaginează-ți un singur aspect: un credincios moare și conform dogmei "nemuririi sufletului" va trebui ca sute/mii de ani să asiste la viața de chin pe care o duc urmașii/urmașii urmașilor lui în timp ce el se află în "fericirea Raiului". Ar mai fi acesta un Rai, ori cel mai teribil Iad?

Citat:
Te-am mai intrebat: ce fel de fapturi sunt demonii? vii sau moarte?
Până la momentul când va începe judecata lor și vor fi aruncați în "iezerul de foc" sunt cât se poate de vii.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2011, 07:09:04
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
.Ref la ce am vrut sa spun cu faptul ca sunt vii>banuiesc ca stii la ce ma refer,conceptia opusa tie cu privire la inconstienta.
Cunosc conceptia ta cu privire la constienta. Nu asta o discuta. Altceva te-am rugat: explicam-mi cum se poate ca cei morti sai fie vii si sa aiba parte de inviere.
. Nu se poate fara inviere? Nu cumva, INVIEREA data de Domnul Iisus Hristos, este bagatelizata (o acceptam ca idee, doar asa, pentru ca se vorbeste de ea - dar nu mai este necesara).

Te rog, axeaza-te pe subiectul INVIERII (tema topicului).

Citat:
M-ar interesa argumentele tale(sau ale confesiunii tale)cu privire la acesta abordare din perspectiva Noului Testament.Argumentele din VT pe care le invocati le stiu,nu am inteles inca exact cum sta treaba cu NT.Fii amabil si fa si tu o prezentare,cat mai ampla,ca sa intelegem exact:care sunt argumentele voastre biblice cu privire la inconstienta in timpul mortii din perspectiva NT.
1.Subiectul acesta a fost discutat pe http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=10532.

2. Moartea este la fel si in VT si in NT. Domnul Iisus Hristos nu a adus nemurirea mortului ci a adus iertarea si INVIEREA pentru viata vesnica.

3. Sa ramanem pe "suparatorul" subiect al INVIERII (pe acest topic).
Reply With Quote
Vechi 23.07.2011, 07:30:34
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Serios, chiar ma intereseaza. Valabil si pt. colegul tau.
Sunt curios, cand te va interesa subiectul topicului (invierea).

Crezi ca dogma nemuririi mortului este compatibila cu fagaduintele Mantuitorului privind revenirea Sa si INVIEREA pentru viata vesnica a celor morti in credinta?

Eu zic ca nu. Trebuie sa renuntam la una din ele. Ori ne lepadam de dogma nemuririi mortului ori ne lepadam de fagaduintele Mantuitorului si nu mai credem in revenirea Sa si inviere.

Cine doreste, sa ma contrazica si sa-mi arate cum se pot impaca aceste doua credinte.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2011, 07:46:45
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Nu este destul iertarea pacatelor pentru intrarea in rai , mai trebuie sa iti si doresti si sa ajungi desavirsit, cine nu este desavirsit cu nici un chip nu va intra in Imparatie-tocmai pentru ca imparatia fiind in noi este o stare a caracterului. iar toate calitatile caracterului tin de Lege.
Mai exact unde scrie ca pentru a intra in Rai este necesara desavirsirea care trebuie sa se realizeze NUMAI cu efortul omului? Oare un medicament nu-si face efectul pentru ca e administrat de medic si nu de pacient? Daca un sfint se roaga pentru mine s-ar putea ca rugaciunea lui sa aiba mai mult efect decit rugaciunea mea. Daca imparatia e in mine, iar un sfint se roaga pentru mine, pur si simplu eu voi urma mai bine regulile imparatiei, pentru ca voi putea sa le vad. Iar calitatile caracterului nu tin de lege. Tin numai si numai de iubire, asa cum a spus sfintul apostol Pavel.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08