![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce putem ști este ceea ce ne-a fost revelat în Scriptură. Iar Scriptura spune că Iisus a murit și a înviat a treia zi. A afirma că El n-a murit este egal cu a afirma că n-a înviat (nici nu putea învia dacă nu murea în prealabil), iar această afirmație ar însemna suprema erezie, mai mare decât erezia saducheilor. Cam așa stau lucrurile... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cite stiu eu in Imparatie sufletele nu au trup fizic asa incit ce rost are sa li se dea trup daca prin inviere ar intra in Imparatie? Imparatia cerurilor este ceeasi cu Imparatia sfintilor? pentru ca se pare ca niciodata nu se pomeneste de Imparatia cerurilor in legatura cu invierea ci doar cu cea a sfintilor . Din unele versete din Vt se intelege ca cei drepti vor invia (cei pecetluiti se vor intoarce) si apoi vor fi rapiti 144000 ca prim rod iar apoi cei vii vor fi rapiti impreuna cu ei sa intimpine pe Iisus. Deci cumva s-ar intelege ca unii sint rapiti de doua ori precum si faptul ca nu pot fi rapiti pina nu inviaza iar altii e posibil ca sa nu fie rapiti dar sa invieze ..? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg de ce te tot invarti in jurul cozii si nu dai un raspuns scurt si la obiect. p.s. 18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, 19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, 20. Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă. Last edited by mihai07; 22.07.2011 at 22:21:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Nu vă mai obosiți cu apocrifele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am zis sa raspund in aceiasi gama cu raspunsul pe care l-am primit :) Astept cu mare interes,de la colegul dvs de confesiune, prezentarea solicitata.Cu bine. |
|
||||
|
||||
![]() @ Tricessimus Scuza-ma, nu vreau sa te zoresc, dar in eventualitatea ca vei fi iar banat, n-as vrea sa raman fara raspunsuri la ce te-am intrebat. Te-as ruga sa nu treci cu vederea macar postarea din linkul de mai jos, desi as fi vrut sa raspunzi la toate intrebarile pe care le-ai sarit. Serios, chiar ma intereseaza. Valabil si pt. colegul tau. Mersi anticipat. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=126 |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Acum serios, încerc să răspund întrebărilor tale: Bineînțeles. Asta până când va fi încheiat Planul de Mântuire, se vor reașeza toate lucrurile și va începe Împărăția Slavei, veșnicia fără păcat și fără inițiatorul păcatului. Până atunci însă, copiii lui Dumnezeu [mântuiții] care au murit așteaptă revenirea Domnului Hristos și învierea drepților. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Până la momentul când va începe judecata lor și vor fi aruncați în "iezerul de foc" sunt cât se poate de vii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
. Nu se poate fara inviere? Nu cumva, INVIEREA data de Domnul Iisus Hristos, este bagatelizata (o acceptam ca idee, doar asa, pentru ca se vorbeste de ea - dar nu mai este necesara). Te rog, axeaza-te pe subiectul INVIERII (tema topicului). Citat:
2. Moartea este la fel si in VT si in NT. Domnul Iisus Hristos nu a adus nemurirea mortului ci a adus iertarea si INVIEREA pentru viata vesnica. 3. Sa ramanem pe "suparatorul" subiect al INVIERII (pe acest topic). |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt curios, cand te va interesa subiectul topicului (invierea).
Crezi ca dogma nemuririi mortului este compatibila cu fagaduintele Mantuitorului privind revenirea Sa si INVIEREA pentru viata vesnica a celor morti in credinta? Eu zic ca nu. Trebuie sa renuntam la una din ele. Ori ne lepadam de dogma nemuririi mortului ori ne lepadam de fagaduintele Mantuitorului si nu mai credem in revenirea Sa si inviere. Cine doreste, sa ma contrazica si sa-mi arate cum se pot impaca aceste doua credinte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 55 | 08.08.2013 14:11:31 |
Care sunt "gaurile" stiintei? | Bast-et | Teologie si Stiinta | 28 | 19.09.2010 10:30:28 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " | cristiboss56 | Generalitati | 22 | 15.02.2009 23:49:08 |
|