![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faceti tot ce ne indeamna Hristos, cat sunteti in viata si pentru cei care sunt in vita. Dupa aceea ... urmeaza judecata si rasplata. Nu se mai poate face nimic. "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta Lui." (Apocalipsa 22:12) "Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cind traia în trup.(2 Corinteni 5:10) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca Domnul imi spune sa cer TOATE, inclusiv sa-i ierte de pacate pe cei decedati, dumneavoastra iarasi, imi spuneti ca nu trebuie sa fac asta, in contradictie cu cuvintul Domnului insa in corelatie cu profetesa dumneavoastra Citat:
“Vă indemn deci, inainte de toate, să faceți cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri, pentru toți oamenii;”(1 Timotei 2,1) Toti inseamna toti 35. Dărnicia ta să atingă pe toți cei în viată și chiar morților fă-le parte de dărnicia ta.(Ecleziastul, 7, 35) Iata ca apare negru pe alb:chiar MORTILOR fa-le parte de darnicia ta.... Macabei 12: 43. Și strângând bani după numărul bărbaților care erau cu el, două mii de drahme de argint a trimis în Ierusalim, să se aducă jertfă pentru păcat. Foarte bun și cuvios lucru pentru socotința învierii morților! 44. Că de n-ar fi avut nădejde că vor învia cei care mai înainte au căzut, deșert și de râs lucru ar fi a se ruga pentru cei morți. 45. Și a văzut că celor care cu bună cucernicie au adormit, foarte bun dar le este pus. 46. Drept aceea, sfânt și cucernic gând a fost, că a adus jertfă de curăție pentru cei morți, ca să se slobozească de păcat. Ce-au facut ei? Au adus jertfa pentru pacat, exact pomana pe care o fac crestinii astazi... Si acum stiu ce imi veti spune, ca deja am mai primit acest raspuns de la un alt adventist: Cartea intelpciunii lui Isus fiul lui Sirah, Macabei sint carti de seara, bune de citit ca fapt divers... Ce convenabil pentru dumneavoastra: intii rastalmaciti cuvintele Mintuitorului, iar apoi, pentru pentru ca Cuvintele Lui au acoperire in Biblie, ati scos din aceasta acele carti care nu v-au convenit. Deci, aveti destule versete care va confirma ca s-au facut atit rugaciuni pentru cei raposati cit si pomana pentru ei. Mai e ceva: daca cineva se roaga pentru cei decedati, face un lucru bun, chiar daca dupa dumneavoastra e inutil. Totusi: de ce staruinta asta continua de a NU NE RUGA ( pe care am intilnit-o la adventisti)? Doar cel rau poate sa duca o campanie pentru oprirea rugaciunii. Last edited by nutucutu; 22.07.2011 at 22:00:36. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Nu vă mai obosiți cu apocrifele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS. Noi sintem invatati, de exemplu, sa ne rugam pentru osutafaraunu si nu pentru sanatatea lui osutafaraunu, sau pentru a se converti la catolicism, sau... Pur si simplu sa ne rugam pentru el, ca Domnul stie mult mai bine decit mine nevoile lui, chiar inainte ca eu sa i Le cer. Citat:
Citat:
Cartile Macabeilor nu sint apocrife. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
[quote=nutucutu;380710Versetul urmator lamureste ca e vorba de imparati si inalte dregatorii; unde vedeti lamurit ca e vorba de vii? Eu vad lamurit ca e vorba de "toti".[/quote] Hai să fim serioși! Vreți să ziceți că trebuie să ne rugăm pentru Nero, Hitler, Stalin și Ceaușescu? Nu stimată soră, să ne rugăm pentru Băsescu și pentru primarul în funcție, că ei au nevoie de mijlocirea noastră în rugăciune. De ceilalți se îngrijește Dumnezeu, nu trebuie să preluăm noi dosarele închise ale Istoriei. Dacă Dumnezeu a hotărât în dreptul lor pedeapsa capitală (nu știm, presupunem doar), nu suntem noi o instanță superioară Lui să-i anulăm rezoluțiile și să-i scoatem din "Iad". [quote=nutucutu;380710Biblia Ortodoxa on line;[/quote] Exact ce v-am spus: mi-ați dat un link ce arată pentru "Ecleziastul, 7, 35" o pagină albă, inexistentă (Eclesiastul 7 are doar 29 de versete). [quote=nutucutu;380710Cartile Macabeilor nu sint apocrife.[/quote] http://ro.wikipedia.org/wiki/Apocrif...ului_Testament Cărțile Macabeilor apar sub titlul "Cărțile apocrife ale Vechiului Testament" |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
PS Presupun ca prietenii lui Lazar care erau acolo nu au stat nemincati atitea zile. Si-or fi adus mincare la pachet, ori surorile lui le-or fi pus ceva sa manince? Deasemenea, faptul ca au venit sa le mingie inainte de inmormintare, se cheama totusi priveghi. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus a fost in locuinta mortilor insa in acelasi timp a spus aproximativ mortii cu mortii vii cu vii. Adica sa ne vedem de ale noastre si sa lasam mortii in legea lor. Ca mai dai de pomana nu e rau dar nici nu schimba radical lucrurile , un pacatos nu va ajunge in rai decit daca se va indrepta. Deci mortii chiar daca au pacate si le sint iertate oricum trebuie sa isi corecteze greseala si sa se pocaiasca , sa isi schimbe conduita - daca au nazuinta vor invia peste miile de ani si vor avea atunci prilej sa fie iertati si sa ispaseasca. In timp ce esti mort nimc nu se mai poate schimba chiar daca esti adormit sau nu , deci rugaciunile noastre vor avea efect-daca vor avea trecere de la Dl -abia dupa invierea lor. Cum spun si unii parinti rugaciunea pentru ei este o rugaciune pentru viitor nu pentru prezent . Dumnezeu mai iarta si cu de la Sine putere nu-i nevoie mereu sa se roage cineva pentru asta . In realitate El iarta mult mai des decit ne-am putea imagina. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 55 | 08.08.2013 14:11:31 |
Care sunt "gaurile" stiintei? | Bast-et | Teologie si Stiinta | 28 | 19.09.2010 10:30:28 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " | cristiboss56 | Generalitati | 22 | 15.02.2009 23:49:08 |
|