Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2011, 01:13:45
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Asa crezi? Mai gandeste-te!
Cu cat omul se increde mai mult in materie cu atat se increde mai putin in Dumnezeu si invers. Se vede ca nu cunosti situatia din Grecia.
Vechi 24.06.2011, 01:15:22
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Daca vreti sa fiti mai explicit, articolul e mare si am citit pe sarite. Daca se refera la faptul ca unii ierarhi pot gresi, desigur, am spus ca am avut si patriarhi eretici. In schimb la catolici e situatia diferita, din cauza dogmei infailibilitatii.
Nu, e vorba de crimele din Patriarhia Rusa, in care au fost persecutati, de ortodocsi, chiar ortodocsii. A fost ars si un protestant. Deocamdata nu gasesc cartea cu schisma rusa, e pe scribd. Si nu, nu dau vina pe BO, ci condamn o practica odioasa, prezenta in toate confesiunile importante, la un moment istoric sau altul, de a ucide "dusmanii" si/sau "deviationistii". Cu puterea imbinata a Statului si a Bisericii. Deci, retineti, NU e un atac la adresa BO. Toti am facut "de-astea": ortodocsi, protestanti, catolici, monofiziti. CE ESTE REVOLTATOR E CA S-AU FACUT PENTRU A PROTEJA, CICA, MASELE DE "EREZIE". Deci, practic, ceva bun, adica delimitarea de invataturi gresite, s-a transformat in ceva malefic: persecutarea adeptilor si simpatizantilor acelor "erezii", pe langa lupta de idei necesara si fireasca. Logic, Neprietenul e infinit de viclean, pe cat Dumnezeu e infinit de bun....iar oamenii, ca specie, predispusi la o prostie infinita.
Vechi 24.06.2011, 01:19:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Adriana,

Formula de la Calcedon foloseste 4 definitii apofatice: neschimbat, neamestecat, neimpartit, nedespartit.
Iar pe cruce nu a murit un simplu om, ci Fiul Lui Dumnezeu, care intr-adevar a patimit si a murit cu firea sa omeneasca, dar nu o fire a patimit, caci nu poate patimi o fire, ci o persoana prin acea fire, iar persoana este cea a Fiului intrupat.
Tot asa cum spunem ca Hristos a luat fire omeneasca din Maica Domnului, dar nu spunem ca maica domnului a nascut o fire, ci o persoana, pe insusi Dumnezeu Fiul, tot asa spunem ca aceeasi persoana a Fiului intrupat, a patimit si a murit pe cruce.
Deci ai spus exact ceea ce am zis si eu doar ca ai folosit un fel de a vorbi mult mai incalcit
Vechi 24.06.2011, 01:33:10
korinna korinna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.06.2011
Locație: Bucuresti
Implicit Ati citit?

In 1981 niste copii aflati la joaca pe dealurile din apropierea satului Medjugorie, au fost inselati de vrajmasul diavol sa creada ca o vad pe Maica Domnului. Asemenea cazului de la Maglavit sau Cassota, ei au fost alesi sa primeasca mesaje pe care urmeaza sa le prezinte multimii. Pe langa show-ul comun acestor aparitii, iata ca deslusim si cateva invataturi gresite, cum era de asteptat, pentru ca acesta e scopul final, inducerea lumii in ratacire. Intr-o zi, "Maica Domnului�" iii apare unuia dintre copii, Ivancai, care tocmai isi pierduse mama. Aceasta o intreaba pe "Maica Domnului"� unde este mama ei, iar ea ii raspunde ca ii este alaturi, in Paradis. La intrebarea Ivancai daca nu cumva trebuie sa se mai roage pentru ea, Maica Domnului� o asigura ca toate pacatele ei au fost achitate si ca nu mai are nevoie de rugaciune si milostenie [7]. Ori noi stim ca si cei cu viata sfanta au nevoie de rugaciunile noastre, mai putin sfintii canonizati pentru care nu ne mai rugam ci pe care ii invocam in rugaciunile noastre. Un alt indemn care atesta originea necurata a vedeniei de la Medjugorie a avut loc la 2 aprilie 1990. "Maica Domnului"� ii apare Mirijanei (alt copil din grupul "ales"�) si ce credeti ca-i spune? "In fiecare data de 2 ale lunii, Maica Domnului cand se roaga cu mine, vorbeste despre necredinciosi (aici intra si ortodocsii, n.n.). De fiecare data cand vorbeste despre ei este trista. Mereu ne rugam pentru ei in 2 ale lunii. Ea ne cere ajutorul, noua, celor ce credem, si nu acelora care mergem mereu la biserica; vrea sa ne rugam pentru ei"�. Asadar, grupul de tineri alesi de "Maica Domnului", este mai presus de preot, iar cei care merg la biserica sunt mai prejos decat cei ce merg la Medjugorie. Sic! De la bun inceput, "Maica Domnului"� le-a vorbit tinerilor despre cele 10 Secrete care ar fi in Cer, pe care Dumnezeu-Tatal le-ar fi pregatit oamenilor, dar care pot fi aplanate prin mijlocirea sa si a celor de la Medjugorie. Iata asadar amplificarea sentimentului de trufie. Medjugorie poate salva lumea, Medjugorie este mai presus de Biserica si de preot, Medjugorie, loc ales! Deseori "Maica Domnului"� cerea ajutorul pelerinilor pentru infaptuirea "planurilor sale". Cum si pentru ce ar putea fi ajutata Maica Domnului de catre muritori? Iata o alta inselare! De fapt, nu Maica Domnului ci diavolul are nevoie de ajutorul celor de la Medjugorie pentru a insela pe cat mai multi. Vicka avea cumplite dureri de cap premergatoare aparitiilor. Iar cand o vedea pe "Maica Domnului"� simtea "spaima"� cum insasi marturiseste. Din Paterice stim ca numai aparitiile demonilor provoaca teama, deci... Lui Ivan i-a dat "pace"� si i-a spus sa o dea si la altii, dar noi stim ca Pacea este a lui Iisus Hristos, Domnul nostru. El a dat-o Apostolilor la inaltare si numai apostolii au primit puterea si insarcinarea de a propovadui si a da pace. Acestia au hirotonit preoti, deci pacea este de sorginte divina si se da prin hirotonie. Este un dar al Sfantului Duh, iar Sfantul Duh este trimis de Fiul, de la Tatal si "locuieste"� in Biserica. Prin urmare este erezie ca mirenii, mai ales femeile, asa cum facea si Vicka, sa dea binecuvantare. Vicka a indraznit chiar sa binecuvinteze un episcop din America [p.75], in afara de ceilalti pelerini. Un alt fapt ciudat si amuzant este ca "Maica Domnului"� de la Medjugorie avea o mare simpatie fata de Papa, ba chiar a sarutat poza lui ce se afla in casa vizitatorilor si i-a transmis prin acestia: "Considera-te Parintele tuturor oamenilor, nu doar al crestinilor. Raspandeste mesajul de Pace si Iubire in lume, fara incetare si cu curaj."� Maica Domnului sa sarute poza unui om? Papa, parintele tuturor oamenilor? Cel care a introdus erezia in Biserica si a deturnat sensul acesteia, implicat in intrigi si asasinate politice si cate altele, el Parintele tuturor oamenilor?

Sursa: http://eresulcatolic.50webs.com/miracole.html
Vechi 24.06.2011, 01:33:27
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Problema cu Lourdes e urmatoarea: acolo s-a afirmat o invatatura, a imaculatei conceptiuni, care NU are nici o sustinere in traditia bisericii.
Iar apostolul spune ca si un inger de ne-ar vesti o inovatie ce nu a fost propovaduita de biserica de pretutindeni si de totdeauna, sa fie anatema.
Si fiindca s-a deschis discutia despre fenomene dubioase, da, Bernadette din Lourdes intra in transa cand avea acele viziuni si devenea teapana si rigida.
Pai scuzati-ma, dar nu vindecarile sunt masura adevarului, ci adevarul de credinta da certitudinea adevaratei vindecari.
Ori aici, asa cum am spus, e vorba de o invatatura ce nu are nici o sustinere in traditia bisericii de totdeauna.
Vechi 24.06.2011, 01:37:55
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Si e adevarat si ce am spus mai inainte: ca unor sfinti catolici le crestea temperatura corpului pana aproape de 50 de grade. Ori nu cred ca Dumnezeu se manifesta asa.
Asta contrazice ce stiu eu despre crestinism.
Vechi 24.06.2011, 01:42:38
Banned

Implicit

Citat:
Doamna, va rog sa nu ma mai acuzati de fiecare data de tot ce va trece prin minte, pentru ca vad ca pentru unii catolici doar aceasta e argumentatia, atacarea celui ce scrie. Daca va uitati in urma o sa vedeti ca eu v-am adresat mesaje care nu erau batjocoritoare, ci cu preocupare pentru mantuirea dvs. In schimb majoritatea mesajelor dvs. sunt de condamnare, judecare, luare peste picior, etc. Cu adevarat, roadele se vad pentru catolici, unii par niste oameni rautaciosi, zeflemitori, batjocoritori, mai ales pe forumul acesta. Dar nu e doar vina userilor, se pare ca admin-ul incurajeaza astfel de manifestari si comportamente.
Daca dvs. nu intelegeti de ce trebuie sa ma blamati pe mine? Cum ati si spus, nu cunosteti prea mult din dogme si teologie, dar va contraziceti de parca ati cunoaste. Ceea ce am scris eu de cateva ori poate intelege si un copil de clasa a patra, pentru ca e scris in romana. De ce doritit sa le repet de cateva ori? Stiti intamplarea din Biblie cand rabinii ii cereau orbului sa repete povestea, iar acesta le-a spus daca nu vor sa devina si ei ucenici ai lui Iisus de il tot pun sa repete.
Atat au inteles catolciii din credinta lor, inchizitia? Cine critica BC sau catolicismul trebuie sa fie atacat.
Nu stiu ce asteptati pe un forum ortodox, ca si ortodocsii sa recunoasca BC? Uitati in contraexemplu cum a intrat intrat un alt user catolic pe forum, MariaB: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...85&postcount=1
Acestea fiind spuse va raspund din nou (cred ca e a patra oara cand spun astea). Aparitia de la Lourdes a afirmat dogma care fusese adoptata cu putin timp inainte in BC, spunand ca e "neprihanita zamislire". Pentru ortodocsi aceasta dogma e o eroare teologica, o erezie, un neadevar. Un inger sau Maica Domnului nu pot spune niciodata neadevaruri, probabil nu stiti asta, puteti intreba pe un preot catolic sau pe altcineva, ca sa nu mai mai blamati pe mine pentru ce nu cunoasteti dvs. Dvs. din cauza ca nu cunoasteti, vreti sa afirmam ca dogma ortodoxa e gresita si noi suntem in eroare. Asta pentru ca nu intelegeti despre ce e vorba.
La fel in cazul Fatima, acolo aparitia a spus de purgatoriu, o alta dogma catolica considerata erezie de ortodocsi.
Si pentru ca vad ca stiti si ce spune BO, aceasta si-a spus parerea despre catolicism la sinoade, nu mai e nevoie sa repete, pentru ca sinoadele nu se repeta tot timpul. BO nu recunoaste niciun sfant sau minune de dupa schisma din pareta catolica. De asemenea, nu-si da tot timpul cu parerea despre ce se intampla in afara BO, decat daca are legatura cu BO. Asadar nu da comunicate despre noile minuni din hinduism, budism sau samanism. Pentru ca nu o intereseaza, parerea e spusa.
In link-ul dat de pe forumul catolic am spus apoi de racirea aerului, am dat acolo si un link catolic despre aparitia de la Fatima (dar bineinteles ca nu l-ati deschis pentru ca nu va intereseaza). In link-ul din articolul de la Vatican despre falsele aparitii scrie ca ingerul cazut nu poate face minuni adevarate, adica sa creeze ceva, ci doar impresii false. La fel, va rog sa hasiti minuni in primul mileniu in care Domnul creeaza impresii false. Nu se poate, pentru ca Domnul nu minte.
In concluzie, nu cred ca va intereseaza adevarul in momentul de fata. Sfatul meu e sa cercetati macar dogma catolica, daca doriti sa argumentati in discutiile cu ortodocsii, nu faceMacar sa sustina ce spune si BC cinste nici unuia care e in alte religii pagane sa stea doar sa se certe sau sa atace pe cineva cand el nu intelege. Discutiile fiind fara rost, o sa va las sa dialogati cu Adriana in continuare, nu o sa mai continui discutiile nici cu dvs.
Iar imi pomenesti numele in absenta, Catalin?
Minunile de vindecare de la Lourdes sunt cat se poate de reale, nu sunt doar iluzii. Aplica si in practica teoria exprimata mai sus.
Vechi 24.06.2011, 01:43:36
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Poti sta linistit din doua motive. In primul rand doar cei ce se cearta cu ortodocsii sau sunt agresivi, aroganti sunt deranjanti. In al doilea rand era doar o replica mai taioasa adresata adminului, de cand am intrat pe forum nu am vazut sa fie macar atentionat un user catolic. Ortodocsii au mult mai mari sanse, ei trebuie sa se teama.
Nu, nu. Ma refeream la situatia din lume, dezastruoasa, ca suport pentru pozitia mea dura fata de gunoaiele masonice, si spuneam ca voi sustine acest limbaj chiar cu riscul banarii. (Sfintii Parinti, pe care amandoi ii recunoastem, vorbeau chiar mai dur de antecesorii organizationali si spirituali ai masoneriei). Nu era o aluzie la mesajul gurului...si nici la discutia despre admin, limbaj si banare. Acestea fiind lamurite, sa trecem mai departe.
Vechi 24.06.2011, 01:49:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de korinna Vezi mesajul
"nu stiti ce cereti" ...
Adriana, de ce va doriti acel sinod pan-ortodox?
Pentru a vedea pozitia cu adevarat oficiala a BO.
Vechi 24.06.2011, 02:16:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
La Sf. Sinod de la Niceea: Sf Spiridon, episcop al Trimitundei, face o minune, luând în mână o cărămidă, si strangand-o, a scos în evidență cele trei elemente care o compun (pământul, apa și focul). Această minune era destinată înțelegerii consubstanțialității celor Trei Persoane Treimice - Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Pentru cei, care nu stiu cine este Sf. Spiridon:
http://ro.orthodoxwiki.org/Spiridon_al_Trimitundei

In rest, Dumnezeu cu mila!
Deci vrei sa spui ca pamantul, apa si focul sunt cosubstantiale? Cum asa? Si de unde de aici a dedus ca ar fi vorba de Sfanta Treime?
Si ce anume dovedeste ca minunea a fost divina si nu de la cel rau? Unde a facut Domnul astfel de minuni? Cu atat mai mult cu cat a dorit raspandirea Evangheliei punct.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican