Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2011, 20:43:04
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Care ar fi acele fapte care ar face ca cele 7 sinoade sa fie infailibile? Cat despre Sinodul pan-ortodox, eu de-abia astept sa aiba loc
La Sf. Sinod de la Niceea: Sf Spiridon, episcop al Trimitundei, face o minune, luând în mână o cărămidă, si strangand-o, a scos în evidență cele trei elemente care o compun (pământul, apa și focul). Această minune era destinată înțelegerii consubstanțialității celor Trei Persoane Treimice - Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Pentru cei, care nu stiu cine este Sf. Spiridon:
http://ro.orthodoxwiki.org/Spiridon_al_Trimitundei

In rest, Dumnezeu cu mila!
Vechi 24.06.2011, 02:16:00
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
La Sf. Sinod de la Niceea: Sf Spiridon, episcop al Trimitundei, face o minune, luând în mână o cărămidă, si strangand-o, a scos în evidență cele trei elemente care o compun (pământul, apa și focul). Această minune era destinată înțelegerii consubstanțialității celor Trei Persoane Treimice - Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Pentru cei, care nu stiu cine este Sf. Spiridon:
http://ro.orthodoxwiki.org/Spiridon_al_Trimitundei

In rest, Dumnezeu cu mila!
Deci vrei sa spui ca pamantul, apa si focul sunt cosubstantiale? Cum asa? Si de unde de aici a dedus ca ar fi vorba de Sfanta Treime?
Si ce anume dovedeste ca minunea a fost divina si nu de la cel rau? Unde a facut Domnul astfel de minuni? Cu atat mai mult cu cat a dorit raspandirea Evangheliei punct.
Vechi 24.06.2011, 11:22:45
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Dupa cum se observa cu ochiul liber, cei mai buni/ferventi misionari ortodocsi sunt rusii. De ce oare? Pentru ca o structura ierarhica bine inchegata si disciplinata in jurul Patriarhului lor, deci mai eficace. (Ca aceasta eficacitate poate fi si este uneori si malefica, pot da marturie staroverii din Romania, asa-numitii "lipoveni". Stiu ca e off-topic, dar e un aspect pe care am dorit sa il pun in evidenta, pentru a spulbera imagini idilice si partizane, fie de o parte, fie de cealalta a baricadei confesionale). Revenind on-topic, oare de ce catolicii, fie prin Unia, fie prin propovaduire directa, au ajuns efectiv peste tot? Adica au indeplinit exact ce ne ceruse Mantuitorul in materie de misionariat. Cred ca sunteti de acord ca o organizatie, desi detinatoare a multor adevaruri, daca e autoconflictuala (asa cum administrativ/politic e cazul cu BO, considerata in tot ansamblul autocefaliilor "canonice" si schismelor "traditionaliste"), nu ar putea face asta. Nu cred ca afirmatia aceasta are nevoie de vreo demonstratie, alta decat cea sustinuta de realitatea evidenta.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 24.06.2011 at 11:28:09.
Vechi 24.06.2011, 13:43:10
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Dupa cum se observa cu ochiul liber, cei mai buni/ferventi misionari ortodocsi sunt rusii. De ce oare? Pentru ca o structura ierarhica bine inchegata si disciplinata in jurul Patriarhului lor, deci mai eficace. (Ca aceasta eficacitate poate fi si este uneori si malefica, pot da marturie staroverii din Romania, asa-numitii "lipoveni". Stiu ca e off-topic, dar e un aspect pe care am dorit sa il pun in evidenta, pentru a spulbera imagini idilice si partizane, fie de o parte, fie de cealalta a baricadei confesionale).
Deci lipovenii au fugit din Rusia tarista din cauza BO, nu a lui Petru cel Mare, care vroia sa le taie barbile?!?
"După sinodul din 1654 în care Patriarhul Nikon a reformat biserica rusă, au început să se ia măsuri restrictive din partea autorităților laice și religioase ruse, care au culminat odată cu venirea la putere a lui Petru cel Mare și introducerea de către acesta a unor măsuri drastice de europenizare." (Wikipedia)
Vechi 24.06.2011, 14:13:39
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Deci lipovenii au fugit din Rusia tarista din cauza BO, nu a lui Petru cel Mare, care vroia sa le taie barbile?!?
"După sinodul din 1654 în care Patriarhul Nikon a reformat biserica rusă, au început să se ia măsuri restrictive din partea autorităților laice și religioase ruse, care au culminat odată cu venirea la putere a lui Petru cel Mare și introducerea de către acesta a unor măsuri drastice de europenizare." (Wikipedia)
E incomplet ce este scris pe wiki. Nu am timp acum, dar o sa va dau deseara un link cu o carte cutremuratoare scrisa de staroverii din Romania. E sinistru ce poate face Biserica, ORICE Biserica, cand se crede Dumnezeu. Si, atunci cand reforma nu e de la Dumnezeu, adica e amorsata nu de predicatori sau sacerdoti, ci de institutii sau de indivizi evident insetati de putere, atunci...se lasa cu sange. Mult si nevinovat.
Vechi 24.06.2011, 14:36:27
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
E incomplet ce este scris pe wiki. Nu am timp acum, dar o sa va dau deseara un link cu o carte cutremuratoare scrisa de staroverii din Romania. E sinistru ce poate face Biserica, ORICE Biserica, cand se crede Dumnezeu. Si, atunci cand reforma nu e de la Dumnezeu, adica e amorsata nu de predicatori sau sacerdoti, ci de institutii sau de indivizi evident insetati de putere, atunci...se lasa cu sange. Mult si nevinovat.
M-ar interesa daca aveti exemple si din Romania, sau de pe teritoriul romanesc.
Da, fara smerenie nu se poate!
Totusi erorile nu au marcat BORu, de vreme ce a dat un mare sfant: Sf. Serafim de Sarov. Si altii ca el.
Vechi 24.06.2011, 15:32:29
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Ai dreptate, partinirea nu ajuta cu nimic, ci doar mentine ura si dezbinarea pe niste premise superficiale din punctul lui Dumnezeu de vedere.

"Caci Dumnezeu este cel care uneste si nu cel care dezbina."

Ai spus despre misionariat si mi-ai adus aminte de Imparatia sfintilor despre care vorbesc revelatiile din VT si deasemenea Crezul -care o leaga de invierea mortilor adica de vremurile din urma ale Judecatii.

Astazi dogmele oficiale considera ca religia crestina ar fi Imparatia sfintilor insa daca este sa cercetam vechile scripturi s-ar intelege ca ar trebui sa fie atit un sistem unic religios pe intreg pamintul cit si eventual unul politic.

Din interpertarea la rindul ei simbolica a lui Daniel referitiare la piatra desprinsa din munte si mai ales la cele 4 imparatii carora li sa mai dat un termen rezulta ca la un moment dar acel termen trebuie sa treaca si din toate orinduirile si sistemele religioase prezente nu va mai ramine decit unul , crezi ca asa ceva este posibil ?

Last edited by Mihai36; 24.06.2011 at 15:41:15.
Vechi 24.06.2011, 21:10:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ceea ce au scris staroverii nu poate fi luat ca ceva obiectiv. Exista carit de istorie, acolo trebuie cercetat, pentru ca aceia au scris ce era in favoarea lor. Sa vedeti ce spun stilistii, sau ce spuneau ortodocsii romani din SUA, care la un moment dat se despartisera de BO (acum au revenit). Sau cum exagereaza altii despre ce s-a intamplat in timpul inchizitiei (pentru ca mai demult in discutia cu un ateu ajunsesem sa scriu ceva care parea ca apara BC, pentru ca erau date niste cifre de morti care depaseau populatia Europei).
Ce citim e ca BO a Rusiei a introdus unele modificari (printre altele si facerea crucii cu doua degete), iar tarul si conducerea altele. Se pare ca doar conducerea laica a facut si represalii, nu stim daca a fost implicata si BO a Rusiei.
Vechi 24.06.2011, 23:47:10
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ceea ce au scris staroverii nu poate fi luat ca ceva obiectiv. Exista carit de istorie, acolo trebuie cercetat, pentru ca aceia au scris ce era in favoarea lor. Sa vedeti ce spun stilistii, sau ce spuneau ortodocsii romani din SUA, care la un moment dat se despartisera de BO (acum au revenit). Sau cum exagereaza altii despre ce s-a intamplat in timpul inchizitiei (pentru ca mai demult in discutia cu un ateu ajunsesem sa scriu ceva care parea ca apara BC, pentru ca erau date niste cifre de morti care depaseau populatia Europei).
Ce citim e ca BO a Rusiei a introdus unele modificari (printre altele si facerea crucii cu doua degete), iar tarul si conducerea altele. Se pare ca doar conducerea laica a facut si represalii, nu stim daca a fost implicata si BO a Rusiei.
Deci doar ce spune BO este obiectiv?!
adica, daca dvs. si familia dvs, God forbid! ati fi deportati undeva, si revnind ati scrie o carte despre orori, eventual impreuna cu alte foste victime, nu ati fi "obiectiv"?!? Dupa masura asta o sa ajungeti la negarea Holocaustului... Bine zicea dl. Erethorn, ca se foloseste mult pe aici dublul standard...
Vechi 24.06.2011, 21:15:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Dupa cum se observa cu ochiul liber, cei mai buni/ferventi misionari ortodocsi sunt rusii. De ce oare? Pentru ca o structura ierarhica bine inchegata si disciplinata in jurul Patriarhului lor, deci mai eficace. (Ca aceasta eficacitate poate fi si este uneori si malefica, pot da marturie staroverii din Romania, asa-numitii "lipoveni". Stiu ca e off-topic, dar e un aspect pe care am dorit sa il pun in evidenta, pentru a spulbera imagini idilice si partizane, fie de o parte, fie de cealalta a baricadei confesionale). Revenind on-topic, oare de ce catolicii, fie prin Unia, fie prin propovaduire directa, au ajuns efectiv peste tot? Adica au indeplinit exact ce ne ceruse Mantuitorul in materie de misionariat. Cred ca sunteti de acord ca o organizatie, desi detinatoare a multor adevaruri, daca e autoconflictuala (asa cum administrativ/politic e cazul cu BO, considerata in tot ansamblul autocefaliilor "canonice" si schismelor "traditionaliste"), nu ar putea face asta. Nu cred ca afirmatia aceasta are nevoie de vreo demonstratie, alta decat cea sustinuta de realitatea evidenta.
Au fost acestia pentru ca la un moment dat erau un mare imperiu si se puteau ocupa si de acest lucru. Tarile celelalte ortodoxe erau sub dominatia turceascas, abia se puteau ocupa de ele, cu atat mai mult sa poata avea grija si de cei din alte parti. De asemenea, in cazul altor tari protestante sau catolice, convertirea era o cale pentru atragerea acelei regiuni in sfera de influenta sau sub ocupatie.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican