![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru cei, care nu stiu cine este Sf. Spiridon: http://ro.orthodoxwiki.org/Spiridon_al_Trimitundei In rest, Dumnezeu cu mila! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ce anume dovedeste ca minunea a fost divina si nu de la cel rau? Unde a facut Domnul astfel de minuni? Cu atat mai mult cu cat a dorit raspandirea Evangheliei punct. |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa cum se observa cu ochiul liber, cei mai buni/ferventi misionari ortodocsi sunt rusii. De ce oare? Pentru ca o structura ierarhica bine inchegata si disciplinata in jurul Patriarhului lor, deci mai eficace. (Ca aceasta eficacitate poate fi si este uneori si malefica, pot da marturie staroverii din Romania, asa-numitii "lipoveni". Stiu ca e off-topic, dar e un aspect pe care am dorit sa il pun in evidenta, pentru a spulbera imagini idilice si partizane, fie de o parte, fie de cealalta a baricadei confesionale). Revenind on-topic, oare de ce catolicii, fie prin Unia, fie prin propovaduire directa, au ajuns efectiv peste tot? Adica au indeplinit exact ce ne ceruse Mantuitorul in materie de misionariat. Cred ca sunteti de acord ca o organizatie, desi detinatoare a multor adevaruri, daca e autoconflictuala (asa cum administrativ/politic e cazul cu BO, considerata in tot ansamblul autocefaliilor "canonice" si schismelor "traditionaliste"), nu ar putea face asta. Nu cred ca afirmatia aceasta are nevoie de vreo demonstratie, alta decat cea sustinuta de realitatea evidenta.
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 24.06.2011 at 11:28:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"După sinodul din 1654 în care Patriarhul Nikon a reformat biserica rusă, au început să se ia măsuri restrictive din partea autorităților laice și religioase ruse, care au culminat odată cu venirea la putere a lui Petru cel Mare și introducerea de către acesta a unor măsuri drastice de europenizare." (Wikipedia) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, fara smerenie nu se poate! Totusi erorile nu au marcat BORu, de vreme ce a dat un mare sfant: Sf. Serafim de Sarov. Si altii ca el. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate, partinirea nu ajuta cu nimic, ci doar mentine ura si dezbinarea pe niste premise superficiale din punctul lui Dumnezeu de vedere.
"Caci Dumnezeu este cel care uneste si nu cel care dezbina." Ai spus despre misionariat si mi-ai adus aminte de Imparatia sfintilor despre care vorbesc revelatiile din VT si deasemenea Crezul -care o leaga de invierea mortilor adica de vremurile din urma ale Judecatii. Astazi dogmele oficiale considera ca religia crestina ar fi Imparatia sfintilor insa daca este sa cercetam vechile scripturi s-ar intelege ca ar trebui sa fie atit un sistem unic religios pe intreg pamintul cit si eventual unul politic. Din interpertarea la rindul ei simbolica a lui Daniel referitiare la piatra desprinsa din munte si mai ales la cele 4 imparatii carora li sa mai dat un termen rezulta ca la un moment dar acel termen trebuie sa treaca si din toate orinduirile si sistemele religioase prezente nu va mai ramine decit unul , crezi ca asa ceva este posibil ? Last edited by Mihai36; 24.06.2011 at 15:41:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce citim e ca BO a Rusiei a introdus unele modificari (printre altele si facerea crucii cu doua degete), iar tarul si conducerea altele. Se pare ca doar conducerea laica a facut si represalii, nu stim daca a fost implicata si BO a Rusiei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
adica, daca dvs. si familia dvs, God forbid! ati fi deportati undeva, si revnind ati scrie o carte despre orori, eventual impreuna cu alte foste victime, nu ati fi "obiectiv"?!? Dupa masura asta o sa ajungeti la negarea Holocaustului... Bine zicea dl. Erethorn, ca se foloseste mult pe aici dublul standard... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|