Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.06.2011, 11:39:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Mulțumesc frumos pentru faptul că mi-ai (și ne-ai, deopotrivă) povestit Geneza.

Dar mai concret, zi-mi te rog cum fu cu eclipsa de lună de azi noapte.
Vechi 16.06.2011, 12:12:21
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Mulțumesc frumos pentru faptul că mi-ai (și ne-ai, deopotrivă) povestit Geneza.

Dar mai concret, zi-mi te rog cum fu cu eclipsa de lună de azi noapte.

Păi Adam era ca soarele pe Cer și era singur, și atunci a văzut Dumnezeu că nu e bine să fie omul singur. Și atunci a mai făcut odată toate animalele ca să le aducă pe rând la Om și să-și găsească pe cineva pe potriva lui spre ajutor în lucrările lui după sfatul lui Dumnezeu.

Și Omului nu i-a plăcut de nimeni. Și atunci Dumnezeu a adus un somn greu peste om și omul avea 31 de ani căci la vârsta asta l-a făcut și a adormit.

Și a luat Domnul din Adam un testicul, o coastă, și a acoperit carnea la loc, căci omul nu avea piele ci era ca o carne vie, căci din pământ era făcut, și din ea, din costă a făcut-o pe Eva.

Și Omul s-a trezit și a văzut-o pe Eva și s-a bucurat Omul căci Eva era frumoasă și curată și era os din oasele sale și carne din carnea lui, și erau goi și nu se rușinau unul de altul, și era pe potriva omului nu spre plăceri spurcate și urâte ci era asemena lui Adam, asemenea lui Dumnezeu, parte bărbătească și parte femeiască. Și Omul nu mai era necăjit și speriat și trist și singur căci de acum avea pe cineva pe potriva lui. Și a fost fericit Omul când a văzut-o pe Eva. Și așa era și soarele și luna, așa cum era Adam și Eva, și Luna nu avea pe atunci nicio pată pe fața ei.

Apoi a venit eclipsa. Ei s-au semețit, șarpele i-a amăgit și ei au căzut în despărțire de Dumnezeu și nu s-au mai întors și nu le-a mai păsat că mor, și l-au urât pe Dumnezeu și au dat naștere gLumii... înmulțindu-se și făcând copii duă chipul și asemănarea lor și nu după aia a Lui Dumnezeu. Iar diavolul a căzut și el prin oameni, ingerul cel rău și mîndru și obraznic, și a devenit vrăjmaș și potrivnic lui Dumnezeu, omului și lui însuși nepăsându-i de durerile care or să vină peste ei... peste toții oamenii și îngerii nedreptății de la păcatele și mândriile și minciunile lor.

Iar Domnul de atunci cheamă neîncetat pe om ca să vie la Înviere și Viață Veșnică pe Cale, la fericire curată, dar omul e surd și îi plac mai mult reclamele și speranțele răutății satisfăcându-ți el toate poftele dezordonate și pline de răzbunare... răzbunare pe Dumnezeu, din păcate.

Astăzi dacă auziți Cuvântul Lui puteți să regustați Raiul ce va să fie dăruit de El din nou pe pământ, nu numai în Cer ci și pe pământ.

Dar omul trăiește în eclipsă maximă răstignind la nesfârșit pe Dumnezeu și reproșindu-i Lui toate păcatele și fărădelegile și privilegiile nedreptății pe care omul le face și le poftește neîncetat, până moare.

De ce mori omule?

Last edited by vsovivi; 16.06.2011 at 12:15:25.
Subiect închis

Tags
creatie, geneza, universul

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noua teorie despre univers ! iuliu46 Stiri, actualitati, anunturi 2 19.06.2012 15:58:20
Cum a aparut diavolul in Univers? mariamargareta Secte si culte 100 19.01.2011 18:46:15
Univers ORTODOX cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 21.01.2010 20:17:46
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48