Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.05.2011, 13:24:17
asteptatorul asteptatorul is offline
Banned

Data înregistrării: 30.05.2011
Implicit Intrebare despre Sfantul Apostol Petru (si ceilalti apostoli)

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Și tocmai despre această conducere, încredințată explicit, direct și nemijlocit, de către Iisus Hristos lui Petru, vorbește Sfântul Ioan Hrisostomul în omilia care deschide acest thread.
Sfantul Apostol Petru se afla (actualmente) in prezenta Mantuitorului? Intreb asta deoarece Domnul Iisus ii spune lui Petru (si celorlalti ucenici ai Sai): "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi"(citat din memorie) - Ioan 14:3. S-a intors Domnul Iisus si l-a luat cu El pe Sfantul Apostol Petru?

P.S. Am cautat o omilie a Sfantului Ioan Gura de Aur, la acest pasaj, dar nu am gasit.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 14:24:15
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de asteptatorul Vezi mesajul
Sfantul Apostol Petru se afla (actualmente) in prezenta Mantuitorului? Intreb asta deoarece Domnul Iisus ii spune lui Petru (si celorlalti ucenici ai Sai): "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi"(citat din memorie) - Ioan 14:3. S-a intors Domnul Iisus si l-a luat cu El pe Sfantul Apostol Petru?

P.S. Am cautat o omilie a Sfantului Ioan Gura de Aur, la acest pasaj, dar nu am gasit.
Evident ca se afla. Omilia se refera la ultimul capitol al Evangheliei dupa Ioan, in care, dupa Inviere, Mantuitorul se arata pentru ultima oara Apostolilor, pe malul marii, si mananca cu ei.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 14:49:49
Banned

Implicit

Citat:
Evident ca se afla.
Daca este evident ca Sfantul Apostol Petru se afla in prezenta Domnului Iisus, atunci este evident si faptul ca Domnul s-a intors ca sa-l ia cu El (conform fagaduintei facute in Ioan 14:3). Cand S-a intors Domnul Iisus sa-l ia la EL pe apostolul Petru (si pe ceilalti apostoli)?

Domnul Iisus le spune ucenicilor ca , pentru a fi cu EL, trebuie sa se intoarca si sa-i ia.

"Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi"(Ioan 14:3)

Citat:
Omilia se refera la ultimul capitol al Evangheliei dupa Ioan, in care, dupa Inviere, Mantuitorul se arata pentru ultima oara Apostolilor, pe malul marii, si mananca cu ei.
Ma intereseaza omilia la Evanghelia dupa Ioan cap 14 (in special versetele 1-3).
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 15:34:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de asteptatorul Vezi mesajul
Daca este evident ca Sfantul Apostol Petru se afla in prezenta Domnului Iisus, atunci este evident si faptul ca Domnul s-a intors ca sa-l ia cu El (conform fagaduintei facute in Ioan 14:3). Cand S-a intors Domnul Iisus sa-l ia la EL pe apostolul Petru (si pe ceilalti apostoli)?

Domnul Iisus le spune ucenicilor ca , pentru a fi cu EL, trebuie sa se intoarca si sa-i ia.

"Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi"(Ioan 14:3)

Ma intereseaza omilia la Evanghelia dupa Ioan cap 14 (in special versetele 1-3).
In mod evident, se refera la faptul ca Apostolii vor fi in Cer cu Fiul Omului, dupa moartea lor.

Oricum, nu vad ce legatura are cu cap. 21, despre care discutam aici.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 15:58:32
Banned

Implicit

Citat:
In mod evident, se refera la faptul ca Apostolii vor fi in Cer cu Fiul Omului, dupa moartea lor.
Nu este nimic "evident" in ce spuneti dvs. Domnul Iisus se putea intoarce chiar in timpul vietii Sfintilor Apostoli (Sfantul Apostol Pavel chiar isi manifesta aceasta nadejde, in epistola catre tesaloniceni, cap. 4).

Evident este ceea ce spune Domnul Iisus : "Ma voi intoarce ca sa va iau cu Mine... "

Citat:
Oricum, nu vad ce legatura are cu cap. 21, despre care discutam aici.
Nu are legatura cu cap. 21. Are legatura cu persoana Sfantului Apostol Petru, despre care se discuta. Am ridicat o problema oarecum off-topic sperand sa primesc un raspuns. Nu l-am primit ... raman pagubas.

P.S. Am observat un lucru: marea majoritate a crestinilor se simt in mare dificultate cand este vorba sa ia in serios fagaduintele facute de Domnul Iisus Hristos. Se pare ca-i incurca aceste fagaduinte.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 16:18:53
Banned

Implicit

Domnul meu, din cate observ, nu sunteti nici ortodox, nici catolic.

Pe acest thread se discuta despre o problema punctuala - primatul petrin in viziunea Sfantului Ioan Gura de Aur.

Daca aveti ceva de spus vis-a-vis de acest subiect, va rog sa spuneti. Desi, din perspectiva neo-protestanta, parerile Sfantului Ioan Gura de Aur nu prea au valoare, asa ca nu prea vad de ce v-ar interesa subiectul.

Daca doriti sa discutati despre capitolul 14 si semnificatia, in perspectiva ortodoxa, sau neoprotestanta, a citatului respctiv, puteti deschide un thread separat. Dar va rog sa nu deturnati acest thread.

In sfarsit, o ultima rugaminte, sa va abtineti de la consideratii generice si depreciative la adresa altor crestini, de genul "nu pun pret pe promisiunile Mantuitorului".
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 17:41:50
Banned

Implicit

Citat:
Domnul meu, din cate observ, nu sunteti nici ortodox, nici catolic.
Ati observat bine; sunt neo-protestant.

Citat:
Pe acest thread se discuta despre o problema punctuala - primatul petrin in viziunea Sfantului Ioan Gura de Aur.

Daca aveti ceva de spus vis-a-vis de acest subiect, va rog sa spuneti.
Consider inchisa mica mea paranteza off-topic. Voi incerca sa fiu pe subiect, daca mai am ceva de spus.

Citat:
Desi, din perspectiva neo-protestanta, parerile Sfantului Ioan Gura de Aur nu prea au valoare, asa ca nu prea vad de ce v-ar interesa subiectul.
Din perspectiva mea (ca neo-protestant) parerile Sfantului Ioan Gura de Aur au valoare. Am citit cu interes unele din omiliile sale.

Citat:
Daca doriti sa discutati despre capitolul 14 si semnificatia, in perspectiva ortodoxa, sau neoprotestanta, a citatului respctiv, puteti deschide un thread separat.
Nu are rost sa deschid un thread despre cap. 14 si nici despre alt pasaj care face referire la fagaduintele Domnului Iisus. Voi primi acelasi gen de raspunsuri ca cele date de dvs., in scurta deviere (care, totusi, avea legatura cu subiectul). Pe verificate.

Citat:
Dar va rog sa nu deturnati acest thread.
Nu am cum sa nu va ascult aceasta rugaminte.

Citat:
In sfarsit, o ultima rugaminte, sa va abtineti de la consideratii generice si depreciative la adresa altor crestini, de genul "nu pun pret pe promisiunile Mantuitorului".
Ceea ce am afirmat sunt constatari pur personale si nu au un rol depreciativ. Chiar simt o dezamagire (destul de dureroasa pentru mine) legat de faptul ca multi crestini nu pun un accent deosebit pe fagaduintele clare si "evidente" facute de Domnul Iisus Hristos. Le trateaza cu "ignore", desi ar trebui sa fie baza credintei lor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Ioan Gura de Aur Carmen FUNIERU Diverse Sarbatori 2 15.11.2010 22:47:37
Sfantul Ioan Gura de Aur cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 1 12.11.2010 21:45:24
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Gura de Aur georgeval Generalitati 2 13.11.2008 22:59:29
SFANTUL IOAN GURA DE AUR georgeval Generalitati 4 15.10.2007 20:11:12