![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Am cautat o omilie a Sfantului Ioan Gura de Aur, la acest pasaj, dar nu am gasit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca este evident ca Sfantul Apostol Petru se afla in prezenta Domnului Iisus, atunci este evident si faptul ca Domnul s-a intors ca sa-l ia cu El (conform fagaduintei facute in Ioan 14:3). Cand S-a intors Domnul Iisus sa-l ia la EL pe apostolul Petru (si pe ceilalti apostoli)?
Domnul Iisus le spune ucenicilor ca , pentru a fi cu EL, trebuie sa se intoarca si sa-i ia. "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi"(Ioan 14:3) Ma intereseaza omilia la Evanghelia dupa Ioan cap 14 (in special versetele 1-3). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, nu vad ce legatura are cu cap. 21, despre care discutam aici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evident este ceea ce spune Domnul Iisus : "Ma voi intoarce ca sa va iau cu Mine... " Citat:
P.S. Am observat un lucru: marea majoritate a crestinilor se simt in mare dificultate cand este vorba sa ia in serios fagaduintele facute de Domnul Iisus Hristos. Se pare ca-i incurca aceste fagaduinte. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnul meu, din cate observ, nu sunteti nici ortodox, nici catolic.
Pe acest thread se discuta despre o problema punctuala - primatul petrin in viziunea Sfantului Ioan Gura de Aur. Daca aveti ceva de spus vis-a-vis de acest subiect, va rog sa spuneti. Desi, din perspectiva neo-protestanta, parerile Sfantului Ioan Gura de Aur nu prea au valoare, asa ca nu prea vad de ce v-ar interesa subiectul. Daca doriti sa discutati despre capitolul 14 si semnificatia, in perspectiva ortodoxa, sau neoprotestanta, a citatului respctiv, puteti deschide un thread separat. Dar va rog sa nu deturnati acest thread. In sfarsit, o ultima rugaminte, sa va abtineti de la consideratii generice si depreciative la adresa altor crestini, de genul "nu pun pret pe promisiunile Mantuitorului". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu am cum sa nu va ascult aceasta rugaminte. Ceea ce am afirmat sunt constatari pur personale si nu au un rol depreciativ. Chiar simt o dezamagire (destul de dureroasa pentru mine) legat de faptul ca multi crestini nu pun un accent deosebit pe fagaduintele clare si "evidente" facute de Domnul Iisus Hristos. Le trateaza cu "ignore", desi ar trebui sa fie baza credintei lor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Ioan Gura de Aur | Carmen FUNIERU | Diverse Sarbatori | 2 | 15.11.2010 22:47:37 |
Sfantul Ioan Gura de Aur | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 1 | 12.11.2010 21:45:24 |
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga | andrei_im | Generalitati | 8 | 31.12.2009 17:51:44 |
Sfantul Ioan Gura de Aur | georgeval | Generalitati | 2 | 13.11.2008 22:59:29 |
SFANTUL IOAN GURA DE AUR | georgeval | Generalitati | 4 | 15.10.2007 20:11:12 |
|