Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2011, 12:38:25
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

1. Confuzia seculară în mintea unora e evidentă: ei consideră că pot pune stăpânire pe sângele și pe trupul Domnului, pe Har, pe Voia Domnului, pe Dreptatea și Mare Mila Lui, susținând că numai și numai în BISERICA creștin ORTODOXĂ este El prezent, crezând ei și fiind siguri că numai acolo se dăruie și se arată și se învață despre Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu și în alte părți nu cu siguranță, deci ei pretind că alți creștini din start sunt departe de Dumnezeu doar pentru faptul că nu fac parte din ce știu eu care Biserică Ortodoxă.

2. Și această confuzie absurdă are drept consecință apoi nebunia de a crede tot aceiași sau ceilalți că defapt toate căile sunt valabile și că toate bisericile te fac să ajungi un sfânt pe calea respectivă pe care o pun ei înainte, oricare ar fi ea, și ei negând astfel faptul că doar Calea creștin Ortodoxă e Calea cea Bună, calea cea strâmtă, calea cea dreaptă, aia care ar avea ca finalitate adevărata Împărtășire cu Dumnezeu fiindcă ea a fost dăruită de Cel ce a mers pe ea de la un capăt la celălat și înapoi în Cer întru Tatăl de unde se coborâse.

Deci Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu am impresia că susține altceva decât tradiția lăudăroșeniei de sine a ortodoxiei sau a altor biserici, și anume am impresia că Domnul ne-a învățat și direct dar și în pilde că:

oricine, și oriunde s-ar afla, orice haină ar purta, dacă face Voia Tatălui pentru Carele a fost trimis Domnul la oameni și merge fără șovăială pe Calea cea strâmtă a Credinței atent la fiecare pas ca să aibă povață din sfinți, Duhovnicească și îndreptățire scripturistică, adică ascultă de păstorul cel Bun pus peste turmă de Dumnezeu, deci ține predaniile lăsate prin sfinți fiind următori ai Domnului în toată vremea asemenea păstorului, abea atunci poate să fie sigur că se poate aștepta ca Domnul să îl primească la nuntă împărtășindu-l cu sfintele Sale Taine și Bucate Curate și Alese, și care nu sunt ale omului care crede că a pus el stăpânire pe ele sau vre-o biserică fie ea ortodoxă după nume.

Așa că nu vă mai erijați la a pune voi stăpânire pe Darul și Harul Domnului crezând că ceilalți creștini nu sunt ai Tatălui și ai Lui Hristos ci voi puneți mai degrabă stăpânire bună pe Calea Ortodoxă urmând-o, căci numai aceea duce la pășune, la Viață Veșnică.

Deci nu biserica te mântuie că e ortodoxă ci Calea e ortodoxă și dacă mergi pe ea ajungi la mântuire, și aceasta face ca și credinciosul să fie sigur că poate să ajungă cândva la adevărata ortodoxie Carele nu este alta decât numai Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu împreună cu toți sfinții Lui care cu toții au mers pe Cale, și au intrat pe Poartă, căci portarul i-a lăsat ca să intre la Nuntă fiindcă erau bine pregătiți.

Dacă nu ai haină de nuntă și cămășuță albă și nepătată, credința și toate virtuțile sfinte ale ascultării, poți să vii din ce biserică vrei, ortodoxă sau îngerească sau care vrei dumneata căci vei fi scos afară de slujitori, după ce ai să fii legat de mâini și de picioare ca la final să fii aruncat în întunericul cel mai din afară, acolo unde este frigool și scrâșnirea dinților poftei adulterochiululhulului superstițios și plin de păcăleli răutăcioase care s-a prefăcut mereu și a sărit gărduțul crezând că nu-l vede nimeni și i se cuvine numai lui câte o curiozitate abstractă.

Last edited by vsovivi; 25.05.2011 at 13:14:59.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2011, 13:06:58
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Deci nu biserica te mântuie că e ortodoxă ci Calea e ortodoxă și dacă mergi pe ea ajungi la mântuire, și aceasta face ca și credinciosul să fie sigur că poate să ajungă cândva la adevărata ortodoxie Carele nu este alta decât numai Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu împreună cu toți sfinții Lui care cu toții au mers pe Cale, și au intrat pe Poartă, căci portarul i-a lăsat ca să intre la Nuntă fiindcă erau bine pregătiți.

Dacă nu ai haină de nuntă, credința și toate virtuțile sfinte ale ascultării, poți să vii din ce biserică vrei, ortodoxă sau îngerească sau care vrei dumneata căci vei fi scos afară de slujitori, după ce ai să fii legat de mâini și de picioare ca la final să fii aruncat în întunericul cel mai din afară, acolo unde este frigool și scrâșnirea dinților poftei adulterochiululhulului superstițios și plin de păcăleli răutăcioase care s-a prefăcut mereu și a sărit gărduțul.
Pot să zic că ai dreptate?
Reply With Quote
Vechi 25.05.2011, 14:01:20
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CelMandru Vezi mesajul
Pot să zic că ai dreptate?
Păi de unde să am eu dreptate? Cine să-mi dea și mie dacă eu nu merg pe calea dreptății ci sunt un biet păcătos?.. dar eu vorbeam mai sus din auzite și presupuneri, în sensul că parcă mi se părea că Domnul ne-a învățat altceva decât au unii sau alții pretenția, adică tocmai asta susțineam că nu poți să ai Dreptatea cu tine atâta vreme cât nu mergi pe Calea ei.

Deci eu nu am dreptatea ci mila Domnului. Trist e că uneori îmi vine să-mi bat joc până și de ea... mofturi și acuzații deșarte, de om prost și leneș, pentru tot felul de plăceri mai vechi sau mai noi, pentru femei frumoase care mă inspiră că cică voi putea profita că ispisikaa nu-i acasă și că toți șoarecii pot juca pe masă... tantaroiul, că ce să joace? Poker pe dezbrăcatelea?

Last edited by vsovivi; 25.05.2011 at 14:04:39.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
corneanu, mitropolitul, nicoale

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce au cu mitropolitul Corneanu ??? guardian knight Biserica Ortodoxa Romana 1 20.06.2011 20:34:00
Mitropolitul Nicolae si ecumenismul Grigorie Biserica Ortodoxa Romana 115 22.11.2008 02:40:27
IPS Corneanu a fost iertat de Sf. Sinod partenie Stiri, actualitati, anunturi 169 22.07.2008 19:47:59
Asa zisul blog al lui Corneanu grecu Biserica Ortodoxa Romana 5 12.06.2008 23:26:53
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 3 28.05.2008 15:37:58