Citat:
În prealabil postat de romanbun
3. Nu mi-ati raspuns daca si ei au Sfanta Impartasanie, ci doar "Nu exista comuniune euharistica intre Biserica Ortodoxa si cea romano-catolica".
|
Exista mai multe curente teologice in cadrul BOR.
Unele afirma categoric ca nu au taine, eventual singura care ar putea fi recunoscuta fiind botezul (in numele Sf. Treimi) desi si asta poate fi discutabila nefiind infaptuita prin intreita scufundare.
Practica "standard" a trecerii celui botezat romano/greco-catolic la credinta ortodoxa include cel putin mirungerea.
Personal, sunt rezervat in aceasta chestiune ca atitudine generala in astfel de chestiuni si nu cred ca un ortodox are nevoie sa ia o decizie cu valoare canonica in acest sens, existand deja interdictia categorica si canonica de a te impartasi la ei.
Mai este un curent care sustine ca in cazuri extreme (moarte iminenta, lipsa Tainelor (ortodoxe)) ar fi in regula impartasirea la ei, eu personal cred ca nici macar atunci.
Citat:
Si oare de ce P.F.Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea cand a fost la Bucuresti , au schimbat cu cate UN POTIR (pocal) FIECARE, fara a fi programata un astfel de schimb de "cadouri". Doar nu au schimbat vederi sau carti...A fost un gest cu adanci semnificatii si deoarece nu a fost "aranjat" de om , cred ca a fost "aranjat" de Dumnezeu, deoarece nu a fost o "intamplare"... Asemenea eveniment nu a fost lasat la intamplare de Dumnezeu.
http://www.teoctist.info/Articol.asp?ID=157
Doamne-ajuta!
|
Bun, doi oameni s-au intalnit si au facut schimb de pahare.
Ce treaba are asta cu Dumnezeu?