![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca episcopul locului ar avea un acces subit de schizofrenie sau alta boala mintala si ar decreta ca trebuie sa venim la impartasanie intr=un picior si cu urechea stanga lipita cu leucoplast? Mai avem si noi laicii constiinta si discernamant, si si noi facem parte din Biserica. Insa mi se pare firesc ca un crestin sa se ia dupa calendar in ceea ce priveste postul, sau, de ce nu, sa tina o regula mai veche de care stie el, fara insa sa condamne ceea ce fac altii. Postul este o disciplina ascetica, nu un maldar de porunci. Regulile exista ca sa ne ajute, nu ca sa ne puna sub o lege. A judeca ceea ce fac altii si a face din post o lege rigida a carei nerespectare este pacat contrazice cuvintele sfantului Pavel citate mai sus. Dar in fine, asta este o discutie de principiu. Eu nu am vrut sa critic aici catolicii, ci sa spun ca nu vad unde ar fi ecumenismul in introducerea unor zile in plus in care se mananca peste.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sambata lui Lazar | Mia Mia | Diverse Sarbatori | 12 | 13.04.2014 06:18:13 |
Dezlegare in post | daniil96 | Postul | 50 | 19.12.2010 22:33:16 |
,,Dezlegare la..." in limba Engleza | Hector | Postul | 5 | 13.03.2010 01:22:57 |
DEZLEGARE | Lisa_Maria | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 25.08.2008 11:35:17 |
|