Citat:
În prealabil postat de anita
Era vorba de referendumul impotriva actelor biometrice unde totul a depins de Basescu.
Pentru Rosia Montana nu stiu ce s-a mai facut cu semnaturile ,daca s-au adunat sau nu suficiente ,stiu ca la vremea aceea si mie mi-a fost rusine sa adun semnaturi ,era cu multi ani in urma ,la inceput ,au trecut mai mult de 10 ani.
Pana la urma am adunat ,m-am inversunat si de ce sa nu recunosc ,am sperat in naivitatea mea ca vom rezolva ceva.
|
Păi Băsescu nu are nici o putere! Voi chiar credeți mereu opoziția care îl scoate tiran? Păi constituția îi dă prerogative doar în a desemna pe primul ministru pe care îl va investi parlamentul reunit, și a se ocupa de problemele de apărare și cele externe, în rest e liber să vorbească dar n-are nici o autoritate, decât atunci când participă la ședințele de guvern el le prezidează, la invitația primului ministru, deci nu se poate băga și nu se poate amesteca oricât ar fi de jucător nici în justiție, nici în parlament și nici în guvern.
Și dumneata chiar crezi că Băsescu s-a opus la un referendum ce ar fi putut să aibe loc? Păi nu cred că se poate opune el voinței poporului care își exercită suveranitatea și prin referendum, ci e vorba precis de alții care chiar dețin puterea fiindcă nu au cedat-o niciodată... de senatori e vorba, care deși i-a dat poporul afară ei nu se lasă și continuă să ia bani pe chiul deși au fost eliberați de popor din funcție, căci referendumul cu reducerea paralamentarilor și cu o singură cameră a fost validat. Dar ei împreună cu curtea constituțională au zis că e doar o consultare, o părere fără efecte, după cum a emanat vhulpia bătrână și iată că până la urmă cu tot referendumul validat acțiunea poporului suveran nu are nici o valoare, e inutilă și fără rost.
Acuma poate n-o fi tot Carol al II-lea vinovat de acest abuz, sau Mihai.