Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2011, 16:46:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Greu de ales între Carol al II-lea și Băsescu. Totuși, cred că l-aș prefera pe primul. Chestie de preferință personală.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.05.2011, 16:50:02
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Greu de ales între Carol al II-lea și Băsescu. Totuși, cred că l-aș prefera pe primul. Chestie de preferință personală.
Oricum, aici discutam despre institutii, nu despre oameni.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2011, 17:31:08
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

O să încerc o analogie poate că puțin forțată (nu este un argument, folosesc acest exemplu doar pentru a ilustra ceea ce doresc să afirm): să presupunem că fiul unui tip bogat dă o spargere de 10.000 lei, cheltuie banii și este prins, tatăl restituie banii (eventual, cu o despăgubire), victima este mulțumită și totul se încheie OK. Dacă fiul unuia sărac, săvârșește aceeași faptă, tatăl său, neavând de unde să restituie banii (ce să mai spun de despăgubirea care l-ar face pe cel tâlhărit să-și mai dorească, eventual, vreo câteva tâlhării de genul ăsta), asistă neputincios la blamarea și condamnarea publică a fiului său. Dacă primul băiat va fi privit ca unul care a săvârșit o aventură (că doar avea din ce să trăiască, da' nu știu ce i-a venit, s-a distrat nițel băiatu', ei asta e, "nu merită să-i dai în cap"), cel de-al doilea va fi privit ca "un ciumat", tâlhar, blamat și "răstignit", să nu mai facă și alții la fel.

La fel Băsescu față de Carol al II-lea, care, neavând aureola unei familii regale și a unei ascendențe meritorii (pe drept cuvânt), este de două ori mai vinovat? Este de două ori mai vinovat fiindcă nu are legitimitatea unei familii princiare care să-l absolve de fapte mai puțin onorabile? Eu spun că și unul și celălalt au responsabilitatea propriilor fapte și trebuie să fie recompensați sau să plătească pentru acestea!

Și atunci n-ar fi mai firesc, să-mi doresc un președinte cu un mandat limitat decât un rege pe viață cu scandalurile politice ale unora care, pe bună dreptate, ar dori să-l schimbe, dar pârghiile politice într-o monarhie sunt prin definiție ceva mai limitate decât într-o republică?

Cred că ceea ce ar trebui să ne intereseze mai mult la o democrație funcțională (oricum, democrația are multe limite) nu este cum să-i alegem pe unii să ocupe funcții, ci să reglementăm o serie de modalități prin care "să-i dăm jos de pe unde s-au agățat" și nu mai corespund aspirațiilor noastre și contravin unor valori și principii democratice (valori și principii pe baza cărora ei înșiși au fost aleși, dar au uitat să le respecte)!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 16.05.2011 at 17:44:19.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2011, 17:52:44
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit

Domnilor,dati niste verdicte care ma uimesc.Ca un rege nu ar fi bun,ca o monarhie nu ar schimba cu nimic situatia etc.Dar de unde stiti stimabililor ca asa este?De unde aceasta prognoza atat de sigura pe domniile voastre?dar hai sa incercam sa vedem,poate nu va fi asa.Oricum au experimentat astia 20 de ani pe noi.....

Last edited by iulyaan; 16.05.2011 at 17:55:01.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2011, 21:48:49
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
Domnilor,dati niste verdicte care ma uimesc.Ca un rege nu ar fi bun,ca o monarhie nu ar schimba cu nimic situatia etc.Dar de unde stiti stimabililor ca asa este?De unde aceasta prognoza atat de sigura pe domniile voastre?dar hai sa incercam sa vedem,poate nu va fi asa.Oricum au experimentat astia 20 de ani pe noi.....
Bine te-am regasit!
Acum vreo 3 luni ai aruncat pe forum alte threaduri care invrajbeau oamenii,la data aia fiind nostalgia comunista;acum ai bagat altceva la menu,un alt regim politic care nu are nici in clin nici in maneca unul cu altul!!!!!!
Cine sa te mai inteleaga?Sau poate credeai ca te-am uitat cu apologia comunismului si dupa cateva luni de respiro,ataci din nou emotional,multimea?!?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 12:10:38
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
Am senzatia ca postezi fara sa fi citit discutia de la inceput. Ori ne crezi pur si simplu naivi si ne iei cu "da' ce-are, dom'le, monarhia? ca e inofensiva". S-au tot dat argumente pentru care monarhia nu e de dorit, te faci ca nu le vezi?

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pierduta.. LadyinBlack Preotul 16 27.05.2010 01:51:13
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
facultatea de drept: o alegere potrivita? darlik Generalitati 4 14.09.2008 07:33:50
Crestinism sau islamism - la alegere Dodi Botezul 5 26.11.2006 14:10:18