![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Cat despre imitatia de crestin, ma abtin, pentru ca eu cred ca sunt cea mai reusita imitatie de crestin. Si nu e falsa modestie, am mai marturisit-o unui prieten, care tot asa zicea ca ma smeresc cand, de fapt, eram doar sincer. Dar ma bucur sa vad in ceilalti crestini autentici. Har, smerenie si jertfa de sine. P.S. Aceste ultime cuvinte nu se refera la mine, sa nu se creada cumva acest lucru, e ceea ce eu le doresc tuturor celor ce citesc mesajul.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Liniștea în familie depinde de viața sexuală în cazul în care relația trupească are prioritate față de alte lucruri ce compun o căsnicie gen comunicare, înțelegere, respect și așa mai departe. Important este cei doi să aibă aceleași obiective, dacă nu... ar fi necesară o spovedanie la un preot comun și poate chiar o terapie de familie
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Probabil ca acesta este momentul cel mai potrivit pt. a arata, a evidentia , ca NEINTELEGEREA, datorata acestui mod de comunicare in scris , cu limite serioase fata de conversatia ,,face-to-face", involuntara si netendentioasa saociata de multe ori si cu INDIFERENTA (nu este acum cazul de asa ceva) voluntara duce la discordie si certuri gratuite , la pasiuni si vendete absolut reale .
Nu doresc sa intru in conversatie pt. aceasta noua nuanta din subiectul general. Eu puteam sa comentez afirmatiile lui Eugen7 dar pt. ca mi s-a parut ca nu poate/nu vrea sa extraga cintesenta gindirii pe un subiect dat, raspunzind strict cu ,,da" si ,,nu" am preferat sa adresez intrebari tintite . Dupa parerea mea absolut libera, a practicat forma fara fond , adica trebuie sa legumesti bine printre rinduri pt. a gasi un raspuns aproape complet . Dar asta este alta treaba. Am inteles insa ce marturiseste desi ar fi cazul sa separe el clar categoriile . Este o invitatie , o propunere si nu o fronda ! Nadajduiesc sa inteleaga ! Daca raspunsul meu v-a face seara trista , va rog sa considerati ca nici nu l-ati citi si sa il ignorati . Eu am activat pe acest forum din 2 motive: - in primul si in primul rind pt. a afla noutati/experiente de viata , traite , de crestinii practicanti, si aici cei cu viata zelitoare pot marturisi multe lucruri inedite , interesante . - sa cunosc ce fel de credinta ortodoxa practica poporul roman in cea mai mare parte a lui . Cineva a si spus f. frumos pe un thread, lucru pe care si eu il intaresc, ca noi suntem condusi de asazisi ierarhi , ca noi intr-un fel asa zis mergem la biserica si ca avem o asa zisa credinta . Realitatea nu este departe de aceasta imagine !
|
|||
|
|||
![]()
In principiu, totul depinde de viata spirituala.
Daca viata spirituala este deficitara, atunci aspectele materiale isi spun cuvantul, iar sexualitatea este doar unul dintre ele. Dar viata spirituala este un ideal pe care unii il au sa nu in vedere, unii il au in vedere dar n-au ajuns acolo, altii au in vedere doar anumite reguli, avand impresia ca urmandu-le fac ceea ce este bine si e suficient atat.. Si desi pe dinafara e vopsit gardul, pe dinauntru..tot felul de probleme "lumesti" isi fac de cap si controleaza relatia cu cei din jur. Sigur ca sexualitatea este un drog natural, ajuta oamenii sa se relaxeze, dar atat timp cat problemele de fond raman, relaxarea nu va dura mult, posibil nici macar cateva ore. Cred ca adevaratele probleme din cuplu se pot identifica atunci cand exista interes si intelegere, a reduce totul la sexualitate ca si cand restul ar straluci, este o tragica iluzie. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by AlinB; 01.05.2011 at 01:11:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Șarpele însă era cel mai șiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Și a zis șarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncați roade din orice pom din rai?" 2. Iar femeia a zis către șarpe: "Roade din pomii raiului putem să mâncăm; 3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncați din el, nici să vă atingeți de el, ca să nu muriți!" 4. Atunci șarpele a zis către femeie: "Nu, nu veți muri! 5. Dar Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul". 6. De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el. (Facerea 3) Nu sunt sigura, dar cred ca in nici un alt loc din Biblie nu se face atata referire la placere, ca in aceste versete din Facerea. Ramân cu impresia ca tocmai invoirea omului de a accepta placerea constituie cauza primordiala de a fi fost alungat din rai. Placerea, dulceata cu care ne bucuram zilele, nu cred ca vine de la Dumnezeu: nu se aminteste nicaieri de vreo placere de-a Maicii Domnului, desi pe ea a umbrit-o Duhul Sfant; nici de-a lui Iisus Hristos, Care nu a impartit placeri in stanga si dreapta, ci a iertat pacate. Parerea mea este, ca placerea este doar o ispita, pe care Dumnezeu a curatit-o prin Sf. Taina a Cununiei, ca omul sa fie sfintit; in afara Tainei ramane totusi pacat. Prin acceptarea placerii de catre Protoparinti toata specia a cazut in pacat, pacat care se plateste cu moartea, fizica si spirituala. Prin sacrificiul Mantuitorului, noi am scapat de moartea spirituala, dar suntem datori cu moartea fizica, datorita corpului de piele pe care Dumnezeu l-a facut lui Adam si Eva inainte de a-i goni din rai. Se tot aduce vesnicul argument ca unirea fizica duce la inmultirea oamenilor pe pamant. Este adevarat; dar omul nu mai e de multa vreme preocupat doar de acest aspect, ci cauta in primul rand placerea pe care actul il presupune. Cu cat omul aduna mai multe pacate, cu atat este mai stapanit de placerea de tot felul: fie ca e vorba de mancare, sau de a poseda mai multi bani, sau de relatii sexuale tot mai performante, etc. A intrebat cineva, daca viata dusa in celibat fara binecuvantarea necesara este o garantie pentru sanatate. Din cate am inteles, sanatatea ne este data de Dumnezeu; nu este insa o conditie a mantuirii. Boala in schimb poate contribui la mantuire, caci Dumnezeu nu este indiferent la uferinta noastra, mai ales cand cel bolnav a avut taria sa ceara de la Dumnezeu nu sanatate ci boala. Avem multe exemple in vietile sfintilor in acest sens; dar am auzit si mireni, care au cerut o boala grea. Deasemeni cunosc calugari si calugarite, care se roaga pentru sanatatea mirenilor, dar nu indraznesc sa ceara sanatate pentru ei insisi, acceptand boala ca dar de la Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata insa si un raspuns care mi-a placut, caci subliniaza iluzia pe care ne-o da sexualitatea: creeaza doar un gol pe care ne simtim aproape constransi sa il umplem iar si iar, caci rezultatul nu e de durata; cu exceptia celui care dureaza 9 luni. Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Necazurile depinde de mai multe | ionut12 | Generalitati | 55 | 05.12.2010 14:44:55 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
Lumina, pacea si linistea de dincolo de viata | roxana23 | Generalitati | 6 | 25.05.2009 07:08:49 |
|