Eu nu cred ca Dumnezeu are nevoie de noi pentru a se face cunoscut in lume. Cine vine la mine si imi cere sa ii demonstrez ca exista Dumnezeu, il rog frumos sa serveasca cu mine o bere si sa discutam despre fotbal, masini, sex sau orice alte subiecte mondene. Am intalnit insa unii oameni cu o educatie avansata si cu o viziune puternica asupra abstractului si chiar eram deacord cu ei in multe idei. Insa refuza orice fel de disciplina religioasa, orice contopire a omenescului cu metafizicul. In acest caz le pun in fata conceptul de ''memento mori''. Orice om stie in sinea lui ca nu aici se termina totul ... sufletul e nemuritor, afirmatie sustinuta de multi filozofi. Nu dezvolt discutiile, crestinismul si alte religii, ortodoxismul si celelalte ramuri sau mai stiu eu ce alte subiecte des abordate ... daca se cearta cu mine le zic: ''Vom muri si vom vedea''. Fiecare biserica si religie are invatatorii lui, sa mearga sa ii intrebe pe ei, eu ce am in inima, e intimitatea mea si asa cum nu e frumos sa intrebi un om ce lenjerie poarta, asa nu e ok sa ma intrebe despre inima mea. Orice sfat care il dau cuiva, imi dau toata silinta sa aiba in el etica crestina in care eu cred si imi pun sufletul la bataie pentru acest Adevar. Evit limbajul bisericesc, evit orice cuvant care sa spuna despre mine ''EU SUNT'' crestin. Sunt egal cu orice om de pe planeta asta si Pronia imparte talantii dupa cum crede si fiecare va raspunde pentru alegerile lui.
|