![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus, e important sa le lasam celorlalti libertatea, sa nu incercam sa convingem.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E posibil insa, imi pare acum, sa nu putem da mereu raspunsul "Vom muri si vom vedea", desi e talc mare in vorba asta de duh... Nadajduiesc sa vina clipa, pentru fiecare crestin, cand are sansa (dar al Duhului Sfant) sa spuna: am trait si am vazut (pe Domnul!). Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 26.04.2011 at 15:54:40. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Sincer nu stiam ca este in film asa ceva, pur si simplu mi-a venit in cap o comparatie :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Intelegeti fratilor si surorilor ca in lupta cu ateismul din inima unor oameni avem nevoie citeodata de anumite argumente care iar face pe ei sa cada pe ginduri sa incerce macar sa il descopere pe Dumnezeu, marii parinti din trecut si din prezent au acest dar de a topi inima inghetata a unor oameni. I-mi pare rau ca nu-mi aduc aminte erau anumite comparatii care demonstrau foarte bine existenta lui Dumnezeu ceva legat de ceas....
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu sint de acord cu tine, de ce dar umblau Sfintii Apostoli propovaduind pe Hristos, multi oameni cred ca Dumnezeu este o nascocire si trebuie sa le aratam ca nu este asa. Macar sa incercam...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar daca nu avem credinta, argumentand si incercand sa-l convingem pe celalalt e doar un fel de abuz asupra lui, o incercare de a arata ca avem dreptate. Deci cred ca o rugaciune in gand poate face mai mult. Si desigur, o purtare crestineasca onesta. Acuma bineinteles ca depinde si cu cine vorbesti, si ce intentii are acela...
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu nu este un obiect si nici o persoana asemanatoare cu noi. De aceea El nu are nevoie de argumente. El nu face parte din viata, este insasi Viata. S-au dat diferite argumente rationale pentru dovedirea existentei lui Dumnezeu in unele manuale de teologie dogmatica. Dar toate argumentele respective Il tin departe de inima pe Dumnezeu. Ori nu asa poate fi cunoscut Dumnezeu.
Sa creada, restul este speculatie, atat timp cat omul cauta sa-L intalneasca pe Dumnezeu doar cu mintea, nu si cu inima. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi trebuie sa ne straduim sa-L dobandim pe Hristos; si Acesta va fi lucrator in noi. Nu-i necesar sa invatam lectia bine, sa ne pregatim discursuri despre Dumnezeu prin care sa-i "agatam" pe necredinciosi. Tot ce avem de facut este sa traim ortodox, sa avem Viata intru noi, sa fim plini de har si de adevar. In Sfanta Scriptura citim ca Mantuitorul nu I-a sfatuit pe ucenicii Sai iubiti sa-si puna discursurile teologice la punct, sa elaboreze argumente pentru dovedirea existentei lui Dumnezeu, ci le-a cerut sa nu isi faca griji, pentru ca nu ei vor vorbi, ci Duhul: Nu va ingrijiti dinainte ce veti vorbi, ci sa vorbiti ceea ce se va da voua in ceasul acela. Caci nu voi sunteti cei care veti vorbi, ci Duhul Sfant. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic | colaps | Generalitati | 37 | 11.05.2010 03:04:05 |
|